Aanhoudingen bij vechtpartij Vaart Noordzijde
112

Aanhoudingen bij vechtpartij Vaart Noordzijde

Woensdagmiddag heeft er op de Vaart Noordzijde ter hoogte van de Langedijk een vechtpartij plaatsgevonden.

Volgens de politie stond er ter hoogte van de blauwe brug een groep van 50 tot 60 jongeren. Op een gegeven moment liep de situatie, volgens de politie, uit de hand.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plekke. Mede omdat er door was gegeven dat mensen wapens bij zich zouden hebben. Volgens de politie kon vanwege de inzet van een politiehond, en het optreden met de wapenstok, de situatie onder controle worden gebracht.

Een 14-jarige Assense werd aangehouden voor bedreiging. Een 16-jarige Assenaar werd aangehouden voor belediging.

Politie begon met geweld
Volgens de moeder van de aangehouden jongeren begon de ruzie op school: ,,Mijn dochter van 14 had ruzie met een meisje op school. Zij hadden bij de blauwe brug afgesproken om daar samen heen te gaan. De politie was door de school op de hoogte gesteld dat er een vechtpartij zou plaats vinden. Mijn dochter was daar als eerste en werd door de politie ingesloten. Toen werd haar telefoon door de agenten afgepakt. Ik wilde alleen de telefoon terug, dat mocht niet.

En toen liep het volgens de moeder uit de hand: ,,Mij werd verteld dat mijn dochter werd meegenomen. Op een gegeven moment stond een agent met gebalde vuisten voor mij. Het meisje werd volgens de betrokkenen hard bij haar arm gepakt en door de politie meegenomen. De moeder liep achter haar dochter aan en werd vervolgens door de politie op de grond gegooid.

De 16-jarige jongen kwam, volgens de betrokkenen, vervolgens voor zijn moeder op: ,,Toen hij zag dat mijn moeder op de grond werd gegooid, ging hij voor de agent staan. Toen werd hij hardhandig door de politie aangehouden.

Volgens de betrokkenen begon de politie juist met geweld en hebben zij te gewelddadig gehandeld. De betrokkenen hebben een advocaat in de handen genomen om aangifte tegen de politie te gaan doen.

Zie hieronder een filmpje wat op dumpert verscheen:

Dumpert.nl
Tiplijn