RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Jongetje (8) in VS helpt oude vrouw en gaat viral: 'Ik had tranen achter mijn bureau'

De jongen en de vrouw geven elkaar een knuffel. Beeld © Screenshot abc

Maurice Adams Jr. (8) is volgens vele Amerikanen een held. De jongen uit de staat Georgia hielp een oude vrouw een trap te beklimmen waar zij in haar eentje veel moeite mee had.

Maurice zag de dame vanuit de auto van zijn moeder. Hij stapte uit, hielp de vrouw en even later stonden ze samen bovenaan de trap. De vrouw was zichtbaar gelukkig en bedankte de 8-jarige held met een flinke knuffel. Ze namen afscheid, en Maurice ging verder op weg met zijn moeder. 

Viral

Maar Maurice wist niet dat hij gefilmd werd. De man die de situatie vastlegde, plaatste de video op sociale media. Veel mensen deelden de video en even later was Maurice plotseling beroemd.

Mensen werden emotioneel bij het zien van de video. "Ik had tranen achter mijn bureau", reageert iemand. En een ander: "Wat een goede mensen, de moeder die achter het stuur zat stopte de auto zelfs!"

100 dollar

De maker van de video wil Maurice nu nog eens ontmoeten. Hij zocht contact met de moeder van Maurice en maakte een afspraak voor volgende week. Hij is van plan Maurice 100 dollar te geven voor zijn goede daad.

Bekijk de video: