Laffe jongen steelt tas uit fietstas

Laffe jongen steelt tas uit fietstas

Een jonge jongen heeft maandag een werktas gestolen uit een fietstas van een 60-jarige Zutphenaar. De diefstal gebeurde op het Jelle Zijlstrapad in Zutphen. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer fietste vanaf de hockeyvelden in de richting van de Harenbergwerg. Ze kwam iin de buurt van een groep van circa acht jongens. De groep kwam vanaf het parkeerterrein van Be Quick/de IJsselslag. Eén van de jongens fietste, over het gras, in de richting van het slachtoffer. De rest vertrok in een andere richting.

Uit de fietstas

Nadat de jongen een poos achter haar bleef fietsel, stal hij haar bruine, lederen, werktas uit haar fietstas. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. De tas werd later teruggevonden bij de voormalige Kaardebol, echter zonder de waardevolle inhoud.

Het gaat om een jongen van rond de 16 jaar. Hij is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst en is licht getint, heeft zwart haar en een bol gezicht.

Groep jongens

De politie hoopt dat getuigen zich melden. Ze doelen hierbij vooral op de groep jongeren. "Mogelijk heb je de diefstal helemaal niet gezien of wist je niet dat de jongen deze diefstal ging plegen" schrijft de politie. Ze benadrukken hierbij dat de jongens uit de groep geen verdachte zijn. "Laat je geweten spreken en meld dit! Het zal je moeder, oma, tante zijn.....toch!?"

Een tip geven of je melden kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.