Nieuwe Utopianen wacht flinke klus in totaal verwilderd leefgebied

VIDEOEen terrein met een paar planken en boomstammen, 250 euro contant geld en een oud mobieltje met 25 euro beltegoed; hier moeten de nieuwe Utopianen een complete samenleving van opbouwen. Morgen is de finale van Utopia 1, maar vandaag al betrekken vijf nieuwe inwoners het terrein en beginnen de opnames van Utopia 2.

  1. Waarom miljoenen naar die ‘doodnormale’ Bauers kijken: ‘Je zult ze nooit de camera’s zien zoeken’
    PREMIUM

    Waarom miljoenen naar die ‘doodnorma­le’ Bauers kijken: ‘Je zult ze nooit de camera’s zien zoeken’

    En wéér is de reallifesoap van de Bauers een groot succes. Twintig jaar na de eerste serie kijkt wederom een miljoenenpubliek naar het wel en wee van de familie van de volkszanger. Regisseur en maker Gabri Buytelaar was er toen bij en is nu weer verantwoordelijk. Wat zag hij precies in de familie en waarom is het succes zo groot? ,,Ik weet nog dat ik helemaal gek werd van de koffie daar.’’
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?