RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Politie hervat zoektocht naar sinds 1974 vermiste vrienden Hans en Piet

Hans Martens (links) en Piet Hölskens

Met speciale apparatuur wordt vandaag de zoektocht hervat naar twee mannen die sinds 1974 worden vermist. De politie zoekt voor de tweede keer op de bodem van een waterplas in het Brabantse Liessel. Daarbij wordt een magnetometer ingezet.

Hans Martens (20) en Piet Hölskens (21) uit Asten worden al sinds 1974 vermist. Zij verdwenen na een avondje stappen in Deurne. Hun lichamen bevinden zich mogelijk nog in de nooit teruggevonden auto van Piet (een Fiat Coupe 850).

Auto mogelijk onder dikke laag zand

Naar aanleiding van nieuwe informatie deed de politie afgelopen maart bodemonderzoek in Liessel, maar dat leverde niets op. Toch is nog niet uitgesloten dat de auto wel degelijk in de plas ligt. Mogelijk onder een dikke laag zand.

Een magnetometer kan de aanwezigheid van ijzerhoudende objecten in de bodem opsporen. Al duurt het nog even voordat de resultaten van de bodemscan bekend zijn. Dat gaat zeker weken duren.

Omgekomen door misdrijf

De politie houdt er rekening mee dat Hans en Piet door een misdrijf zijn omgekomen. Nieuwe informatie eind 2017 leidde tot heropening van het onderzoek, ook al is de zaak na 44 jaar verjaard.

'Vrienden zouden hier te water zijn geraakt'

Met een sonarboot werd in Liessel gezocht naar sporen van de twee vrienden.

Meer op rtlnieuws.nl: