Brit maakt dodelijke ‘val’ op Turkse luchthaven, familie eist onderzoek

© BELGAIMAGE

Een 30-jarige Britse man is overleden op de luchthaven van Dalaman in Turkije. Volgens de plaatselijke autoriteiten zou hij 15 meter naar beneden zijn gevallen. De man zou van zijn vlucht zijn gehaald en al drie dagen hebben vastgezeten op de luchthaven.

rvs

Andrew Westlake was voor de eerste keer op vakantie geweest naar het buitenland met zijn partner en zijn 1 jaar oude dochter. De man zou terugvliegen vanop de luchthaven van Dalaman, in het zuidwesten van Turkije. Daar zou hij echter van een balkon 15 meter naar beneden zijn gevallen. Jet2, waarmee Westlake vloog, bevestigde in een persbericht dat een van haar passagiers overleden was op de luchthaven.

Volgens het Turkse persagentschap Dogan zou Westlake al drie dagen hebben vastgezeten in Dalaman. Hij zou op een vlucht huiswaarts hebben gezeten, maar zou daar na een discussie met het cabinepersoneel weer afgehaald zijn, omdat hij ‘de vlucht in gevaar bracht’.

De familie van de overleden man heeft de bewakingsbeelden van de luchthaven opgevraagd om uit te zoeken wat er juist gebeurd is. Omdat Westlake geen reisverzekering had, moet zijn familie ook nog opdraaien voor een ziekenhuisrekening van 9.000 pond (iets meer dan 10.000 euro).