RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Verkeerde foto bij opsporingsbericht op televisie, jongen durft niet meer naar school

Beeld © ANP

De politie die op televisie je foto laat zien en kijkers oproept naar jou uit te kijken omdat je een hoogbejaarde man zwaar zou hebben mishandeld. Alleen: jij weet van niks. De politie in Brabant gaat nu diep door het stof. Het was inderdaad de verkeerde foto.

De jongen om wie het gaat gaat aangifte doen tegen Omroep Brabant en de politie, vertelt zijn familie tegen het Eindhovens Dagblad. De politie deed de oproep op televisie bij Omroep Brabant, bij de regionale variant van Opsporing Verzocht.

De jongen zou in Tilburg een 73-jarige man van de trap hebben geduwd, die daardoor zwaargewond raakte.

'Door zijn kop schieten'

De politie heeft excuses aangeboden aan de familie, maar die neemt daar geen genoegen mee. De familie kreeg te horen dat ze de jongen 'door zijn kop moesten schieten'. Door dergelijke dreigementen durft hij nu niet meer over straat of naar school, meldt Omroep Brabant.    

Het is inmiddels ook duidelijk waar het mis is gegaan.  De politie kreeg tijdens het onderzoek naar de mishandeling twee foto's van verschillende jongens in wit t-shirt. Een was de verdachte, de ander niet. Uiteindelijk werd de verkeerde foto getoond. 

Vorig jaar gebeurde iets soortgelijks in Noord-Holland, waar een onschuldige vrouw opeens haar gezicht op televisie zag, omdat ze werd gezocht voor een babbeltruc