ANP
Volledig scherm
© ANP

Heb jij een bijzonder verhaal over stoppen met roken? Deel het met ons

Wereld Niet Roken DagMorgen is het Wereld Niet Roken Dag. Deze dag werd in 1987 in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO) om meer aandacht te vragen voor de gevaren van roken. Wij zijn op zoek naar ex-rokers die hun bijzondere verhaal willen doen over hoe zij ooit succesvol gestopt zijn. 

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Lezers over veiligheid NS: ‘Met het verdwijnen van Spoorwegpolitie wist je dat dit zou gebeuren’

    Lezers over veiligheid NS: ‘Met het verdwijnen van Spoorwegpo­li­tie wist je dat dit zou gebeuren’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag gaat het over veiligheid in het openbaar vervoer. De NS zet zaterdag om 22.30 uur alle treinen drie minuten stil. Dit naar aanleiding van het heftige geweldincident van afgelopen zaterdag in de trein tussen Den Haag HS en Delft, waarbij een vrouwelijke hoofdconducteur en een machinist werden mishandeld door een groep van zes tot acht jongeren. De vrouw werd om iets over half elf geschopt, geslagen, met grof geweld van de trap geduwd en zwaar mishandeld, waardoor letsel op diverse plaatsen op het lichaam ontstond. Ook de machinist kreeg rake klappen.
  3. Storm is overmacht, dus als je vlucht gecanceld is krijg je niet zomaar geld terug: hier heb je wél recht op
    PREMIUM

    Storm is overmacht, dus als je vlucht gecanceld is krijg je niet zomaar geld terug: hier heb je wél recht op

    Door het onstuimige weer van dinsdagochtend worden er vandaag opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Passagiers moeten waarschijnlijk tot vanmiddag rekening houden met vertraagde of gecancelde reizen. Zij kunnen hun geld niet terugkrijgen: storm betekent overmacht. Maar waar heb je wél recht op? Joyce Donat van de Consumentenbond: ,,Een luchtvaartmaatschappij heeft zorgplicht.’’