Rechter Rinus Otte.
Volledig scherm
Rechter Rinus Otte. © ANP

President hof verwerpt kritiek van vader Anne Faber

De president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, Fred van der Winkel, neemt het vandaag in een verklaring op voor de bekritiseerde rechter Rinus Otte. Daarmee reageert de president op de open brief van Wim Faber, de vader van de vermoorde Anne Faber, schrijft de Volkskrant.

  1. Doodnormale autogarage is middelpunt van grote plofkraakbende: 16 verdachten voor de rechter
    PREMIUM
    reconstructie

    Doodnorma­le autogarage is middelpunt van grote plofkraak­ben­de: 16 verdachten voor de rechter

    Maar liefst tachtig zittingsdagen in de rechtbank: het grootste strafproces ooit rond plofkraken begint donderdag. Zestien verdachten uit Utrecht en omgeving staan in Duitsland terecht voor het veroorzaken van zo’n negentig explosies bij pinautomaten. Buit? Miljoenen euro’s in totaal. Hoe twee alerte politieagenten deze zaak aan het rollen brachten.
    Utrecht, Amersfoort, Soesterberg
  2. Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinautomaat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt
    PREMIUM
    de wijkagent

    Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinauto­maat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt

    Op een mooie zomerse dag staat een jongen met dikke kleding, een capuchon op en een telefoon voor zijn gezicht bij de pinautomaat. Mijn collega vertrouwt het niet en gaat achter de jongen staan. Al snel is duidelijk dat deze jongen geen geld van zijn eigen rekening aan het pinnen is. In deze nieuwe aflevering van de serie De wijkagent: hoe een alerte agent op het nippertje voorkomt dat een vrouw slachtoffer wordt van oplichters.