U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 23
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft geklaagd dat het niet past dat Nederland en Australië ultimatums stellen over de crash van vlucht MH17. ...

11 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
35
1
6
5
LEES MEER OVER

* Verwijderd door de redactie *

301 M.Arias    
11 maanden geleden door M.Arias

@295

Goh, ik wist niet dat wijze dwaas een verkapte pedofiel is. Dat opent nieuwe perspectieven.
Kom er maar in, dwijze waas.

302 toecutter    
11 maanden geleden door toecutter
3
Meld

@301 Mijn reacties zijn inhoudelijk en dat de inhoud jouw niet bevalt interesseert mij helemaal niks.

303 mike45    
11 maanden geleden door mike45
2
Meld

@296 Leugens, de Krim en Oost Oekraine hadden tegen gestemd.

304 B55    
11 maanden geleden door B55
6
Meld

@294 Jij denkt dat papier brandbestendig is?

305 M.Arias    
11 maanden geleden door M.Arias
5
Meld

@298

Lees @231 nog eens door. Je weet niet waar je over spreekt.

306 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@302 @295 binnenkort waarschijnlijk allemaal nieuwe namen die hier gaan reageren, want er zullen wel weer wat accounts verwijderd worden.

307 mike45    
11 maanden geleden door mike45
3
Meld

@271 "Daarom laat ik het liever over aan experts"

Ik denk liever zelfstandig na. Zeker wanneer het voorgespiegelde scenario zo onlogisch is. Een losse BUK-TELAR is een blind systeem. Er minimaal een target acquisition radar (TAR) vehicle nodig en een command vehicle nodig voor de friend-or-foe identificatie (IFF). Waren ze echt zo dom? En dan ook nog 's over het mobiele netwerk van de vijand bellen en zo ongeveer een volledige bekentenis afleggen. Hadden ze geen militaire communicatieapparatuur? Ook tamelijk onwaarschijnlijk.

308 Dune    
11 maanden geleden door Dune
6
Meld

@300 "
"Kunt u mij laten zien waar en wanneer dat precies gebeurd is dat er in Oekraine gestemd is ovder de Krim?"

Dit gaat alleen de Krim bewoners aan. Dus is er alleen in de Krim gestemd, logisch. Als Catalonië zich wil afscheiden van Spanje, dan gaan toch ook niet alle Spanjaren hierover stemmen ?

309 B55    
11 maanden geleden door B55
6
Meld

@305 en jij weet precies wat er allemaal in dat vliegtuig gebeurt is na de inslag van die raket? Nog even en je beweert dat je erin zat en dat alle passagiers nu leven op een voormalig onbewoond eiland en dat jij de enige bent die is ontsnapt. En hier de waarheid komt vertellen!

310 mike45    
11 maanden geleden door mike45
2
Meld

@305

Jij denkt dat alles in brand vliegt nadat een vliegtuig in stukken opbreekt?

Nee, een groot deel valt het vliegtuig uit en hele delen van de romp waar geen brandstof in zit ploffen neer geisoleerd van de brandhaarden. Luchtvaart is mijn specialisme.

311 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

312 M.Arias    
11 maanden geleden door M.Arias

@307 Een blik nieuw NAVO trollen openen ?

313 B55    
11 maanden geleden door B55
4
Meld

@53 ... Russia ... Wel goed nakijken wat Google translate er van maakt hoor.

314 oeioeioei    
11 maanden geleden door oeioeioei
1
Meld

@308

- "Ik denk liever zelfstandig na. " -

Leuk en aardig, maar je hebt geen expertise op militaire systemen waar je vooraf aan deze ramp niet eens van hebt gehoord. Evenzo weet je niets van militaire tactieken en besluitvoering in dat gebied op dat moment.

Je kan dan wel proberen 'zelfstandig na te denken', maar zonder die kennis kom je niet ver. Bovendien ben je niet zelfstandig bezig, alles wat je daar schrijft heb je overgenomen vanaf het internet.

315 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
2
Meld

@312 taalnazi's zijn de vervelendste forumbezoekers.

316 oeioeioei    
11 maanden geleden door oeioeioei
2
Meld

@309

Een substantieel deel van de Oekraïners is inderdaad Russischtalig. Maakt dat ze ook 'Russisch gezind'? Het is maar hoe je het bekijkt. In december 1991 werd, na het uitroepen van de onafhankelijkheid, een referendum over dat besluit gehouden. Ruim 90 procent van de bevolking stemde vóór. Ook in de Russischtalige oostelijke provincies Donetsk en Loegansk was een grote meerderheid voor, en zelfs op de Krim en in Sebastopol steunde meer dan de helft van de kiezers de Oekraïense onafhankelijkheid.

Peilingen van de afgelopen jaren tonen aan dat de overgrote meerderheid van de bevolking, met inbegrip van de lokale Russen, Oekraïne als vaderland ziet. Dat gold in elk geval op het moment van de peilingen zelfs voor vrijwel de helft van de Krim-bevolking. Volgens diezelfde graadmeter ziet een eveneens overgrote meerderheid van de Oekraïense bevolking ook niets in een eventuele afscheiding van de eigen regio, is zelfs tegen het verwerven van autonomie. Wel is de bevolking van Oost-Oekraïne tegen het opleggen van een culturele identiteit door de volksgenoten in het westen van het land. Natuurlijk kunnen deze verhoudingen zijn verstoord nadat Poetin de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid, maar het is toch goed dit voor ogen te houden.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ook-russischtaligen-zien-oekraine-als-vaderland~bd084e2d/

317 mike45    
11 maanden geleden door mike45
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

318 M.Arias    
11 maanden geleden door M.Arias

@318

Ik ben verkeersvlieger.

319 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
2
Meld

@315 Juist, op het internet is eenvoudig op te zoeken hoe een BUK-systeem werkt. De conclusie dat een losse BUK-TELAR blind en nutteloos is, is niet zo moeilijk te trekken. Met de juiste informatie en wat gezond verstand kom je dan een heel eind. Bellen over het open netwerk van de vijand heeft weinig met militaire besluitvorming te maken. Net als het bij klaarlichte dag, via een dubbel zo lange omweg terugbrengen van een BUK-installatie zonder afdekzeil.

320 Dune    
11 maanden geleden door Dune
6
Meld

@319 hahahaha grapjas. Ja, op de Playstation zeker. Hahahahahahaha

321 Darth Vader    
11 maanden geleden door Darth Vader
5
Meld

@299

Juist deze hebzucht en machtswellust is een gevolg van het bankenkartel. Beste VaY, ik respecteer jouw mening en ben voor een open discussie. Ik werk zelf voor een vooraanstaand Duits onderzoeksinstituut. Hoewel ik zelf enkel betrokken ben met onderzoek naar aandrijfsystemen voor nanobots die kankercellen kunnen omzetten naar gezonde lichaamscellen zijn er bij ons ook wetenschappers die zich bezig houden met onderzoek naar sociale systemen. Al deze mensen vertellen mij dat alle huidige maatschappelijke problemen bij de manier van geldschepping liggen. Geldschepping ligt in ons kapitalistische systeem vrijwel wereldwijd bij private banken. Zolang dit systeem niet grondleggend wordt veranderd zullen oorlog en economische ellende het deel van de werkende massa zijn, terwijl beursspeculanten zich over onze ruggen blijven verrijken in een systeem waar je enkel nog veel geld kunt verdienen door bestaand geld heen en weer te schuiven zonder daarvoor te moeten werken. In de echte economie zijn ca. 3 procent rendement met veel pijn en moeite net haalbaar. Maar de speculanten willen meer. Zij nemen pas genoegen met een rendement van minimaal 10 %. Dat kan alleen in een geheel ongereguleerd kapitalistisch casino systeem. Dat heeft helemaal niks met "conspiracy" denken te maken. Het is gewoon realiteit. Het financiële systeem heeft momenteel helaas geen enkele betrekking meer tot het reële economische systeem waarin mensen echte producten of diensten leveren. Zolang dit systeem van geldschuiverij blijft bestaan is oorlog en economische teloorgang het lot van de mensen die elke dag uit hun nest moeten kruipen om hun bijdrage te leveren ons lot. Mensen zoals jij en ik. Tenzij jij je geld verdient door bestaand vermogen heen en weer te schuiven.

322 toecutter    
11 maanden geleden door toecutter
2
Meld

@321

Dan geloof je het niet. Ik ben hier niet de persoon die leugens vertelt zoals jij doet over de passagierslijst in @280

323 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@319 Ik heb NATO-clearance en heb bij de MIVD gewerkt als ICT-consultant. En dat is geen grap.

324 Dune    
11 maanden geleden door Dune
4
Meld

@309
Nogmaals, de Krim is onderdeel van Oekraine.
Dit gaat geheel Oekraine dus aan, of je het nu leuk vindt of niet.

Net zoals Friesland deel is van Nederland.
De Nederlandse regering bepaald wat er gebeurd in Friesland.


Maar: prove me wrong..
Het enige wat het tot nu toe laat zien is dat u niet begrijpt wat een land is en wat een deel van een land is.

325 BenErWeer    
11 maanden geleden door BenErWeer
1
Meld

@320

- "Juist, op het internet is eenvoudig op te zoeken hoe een BUK-systeem werkt." -

Apart, ik had de indruk dat een professional nodig was om zo'n eenheid te bedienen. Maar als jij de ins en outs weet van de techniek, de besluitvoering en tactieken door een artikeltje te lezen, dan doe je ding. Maar verwacht niet dat ik je serieus neem.

326 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@325 Volgens mij ben jij een heel stuk geschiedenis vergeten. Er zijn twee referenda op de Krim geweest, die vrijwel unaniem voor onafhankelijkheid waren. De Russen grepen uiteindelijk in om te voorkomen dat het dodelijke conflict in Oost-Oekraïne zou overwaaien. Waarom horen we toch zo weinig protest van de Krim-bewoners?

327 Dune    
11 maanden geleden door Dune
4
Meld

@320 Kun je een linkje sturen van de handleiding?

328 Belazerd    
11 maanden geleden door Belazerd
1
Meld

@320 http://www.bbc.com/news/world-europe-44235402

Er was een heel konvooi in Oekraïne. Je loopt weer achter de feiten aan. Dat is dus wat jij noemt zelf denken en onderzoeken. Ik geloof dat jij maar weinig denkt en onderzoeken doe je niet als je bang bent om een antwoord te krijgen dat niet past in je verhaaltje.

Verder kom je weer met afleiding als het bellen over een open netwerk en het rijden zonder afdekzeil. Jij zit nu te verzinnen wat men niet zou doen, want wat ze deden was dom en omdat het dom was kunnen ze het niet zo hebben gedaan. Ergens zal het wel logisch lijken voor jou als je brein zo werkt. Mental gymnastics noemt men dat.

"mental gymnastics
a miraculous mental process of weaving intricate threads of reasoning in complex, tangential, and often contradictory ways to give the mental gymnast the illusion that they has resolved the cognitive dissonance stemming from objective facts debunking their firmly held beliefs, thereby allowing the mental gymnast to continue on with life still holding onto the flawed beliefs while still acknowledging the objective facts."

329 VaY    
11 maanden geleden door VaY
1
Meld

@326 Je argumentatie gaat hard achteruit. Ik ben uitstekend in staat om informatie te analyseren.

A standard Buk battalion consists of a command vehicle, target acquisition radar (TAR) vehicle, six transporter erector launcher and radar (TELAR) vehicles and three transporter erector launcher (TEL) vehicles. A Buk missile battery consists of two TELAR and one TEL vehicle.

The acquisition radar component (several variants have differing capabilities) allows the system to identify, track and target selected targets.

The command component is intended to discern "friendly" military aircraft from foes (IFF), prioritize multiple targets, and pass radar targeting information to the missile launchers.

https://en.wikipedia.org/wiki/Buk_missile_system

330 Dune    
11 maanden geleden door Dune
5
Meld

@327 Nee Poetin heeft de Krim geannexeerd als cadeautje voor de Russische bevolking. Dit vanwege de steun van de Russen aan Poetin zijn regime voor jaren. Dat heeft hij naderhand ook gewoon toegegeven. Die annexatie was al heel lang gepland alleen Poetin heeft zitten wachten op een goed moment.

331 mike45    
11 maanden geleden door mike45
2
Meld

@330

- " Ik ben uitstekend in staat om informatie te analyseren." -

Als ik afga op je uitspraken op het gebied van luchtvaart dan overschat je jezelf nogal.

332 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@329 "want wat ze deden was dom en omdat het dom was"

Tja, wat is waarschijnlijker:
- Bellen over het mobiele netwerk van de vijand en zo ongeveer een volledige bekentenis afleggen.
- Een SBU die tapgesprekken fabriceert.

Ik hou het op het laatste.

333 Dune    
11 maanden geleden door Dune
2
Meld

@320

" De conclusie dat een losse BUK-TELAR blind en nutteloos is, is niet zo moeilijk te trekken."
Schijnbaar niet, het is toch geukt om een vliegtuig uit de lucht te halen
Wie weet was dat wel de bedoeling van Rusland?

"Bellen over het open netwerk van de vijand"
Het was toch een burgeroorlog?
Hoe moeten ze dan communiceren?

334 LGK    
11 maanden geleden door LGK
2
Meld

@332 " Het financiële systeem heeft momenteel helaas geen enkele betrekking meer tot het reële economische systeem waarin mensen echte producten of diensten leveren." In de EU wordt jaarlijks voor 18000 miljard aan goederen en diensten geleverd.

"In de echte economie zijn ca. 3 procent rendement met veel pijn en moeite net haalbaar. Maar de speculanten willen meer. Zij nemen pas genoegen met een rendement van minimaal 10 %." Alleen het dividend rendement op de AEX fondsen bedragen 3,5%, op de MSCI Europe 3,8%.

335 mike45    
11 maanden geleden door mike45
4
Meld

@332 Als ik af ga op jouw uitspraken op het gebied van luchtvaart dan weet ik zeker dat je geen professionele piloot bent. Met droge ogen beweren dat het een eitje is om een 767 met 870 km/u op zeeniveau in een wolkenkrabber te sturen. En dat door de eerste de beste Arabier met nul vlieguren. En daarnaast ook nog eens de uitspraken over basis-aerodynamica van een gepromoveerd luchtvaartingenieur in twijfel trekken. Maar goed, lef heb je wel.

336 Dune    
11 maanden geleden door Dune
4
Meld

@333 Wat waarschijnlijker is datgene wat men bewezen heeft. Toevallig gaat dat tegen jouw voorkeur in dus moet de SBU die gesprekken hebben gefabriceerd. Dat is ook niet eens waarschijnlijker, want dan is dat bewijs dat geen stand kan houden in de toekomst en dan heb je er niets aan, maar wat kan jou dat schelen? Jij kan blijven geloven dat wat je vanaf het begin al deed en waar je verschillende plotten voor hebt ondersteund. De uitkomst moet zijn dat Rusland er niets mee te maken heeft. Jij moet bevestiging krijgen voor je paranoia en complotdenken dus maak je van alles een complot en pas je die mental gymnastics toe om tegen alle feiten in je waanbeelden te blijven geloven. Het is ook niet voor niets dat je bij van alles "false flag" loopt te roepen. Als je dat maar lang genoeg vol kan houden zal je ooit eens gelijk hebben en dan heb je iedereen te pakken hoor! Sighs.

337 VaY    
11 maanden geleden door VaY
1
Meld

@335

Helaas vergeet je te vermelden voor hoeveel miljard er wordt gespeculeerd binnen het financiële systeem.

Het rendement op de AEX fondsen bedragen 3,5% op de MSCI Europe 3,8%.

Dat zijn slechts gemiddelden. De multimiljardairs (met een vermogen vanaf 10 miljard) behalen heel wat meer rendement.

Er is voor deze extreemrijken sprake van een vermogensgroei van maar liefst 17%.

https://www.consultancy.nl/nieuws/14970/vermogen-van-superrijken-en-miljardairs-door-grens-van-6-biljoen

338 toecutter    
11 maanden geleden door toecutter
2
Meld

@336 Ach en zijn volgende waan dient zich aan. Ook hier weer een scenario verzinnen dat dan niet zou kunnen, maar het is gewoon gebeurd. Tenzij je bewijs hebt voor iets anders? Nee? Dacht ik al.

339 VaY    
11 maanden geleden door VaY
1
Meld

@334 "Hoe moeten ze dan communiceren?"

Via die lange antennes die op legervoertuigen zitten. Er is geen legereenheid in de wereld die niet z'n eigen versleutelde communicatie-apparatuur heeft. Ten eerste opereren ze meestal in gebieden waar geen infrastructuur is, of waar de infrastructuur beschadigd of vernietigd raakt. Ten twee wil een leger absoluut geen risico lopen dat hun plannen bij de vijand bekend raken. De Duitsers deden in WOII alles al via Enigma-codering. Tegenwoordig is Whatsapp al versleuteld.

340 Dune    
11 maanden geleden door Dune
2
Meld

@338 Dat klopt wel want de AEX heeft vorig jaar een rendement gehaald van 13% als je daarbij 3,5% dividend op telt dan kom je al op 17,5%. Dus om die 17% te halen hoef je niet eens te speculeren als je gewoon je geld in AEX fonds stopt dan zit de er al aan.

341 mike45    
11 maanden geleden door mike45
3
Meld

@336

Hier komt dus je gebrek aan actuele kennis pijnlijk naar boven. Voor jou lijkt een Boeing 767 enorm complex, dus neem je aan dat iemand met alleen ervaring op een Cessna 172 zo'n toestel niet kan besturen. dat neem je dan vervolgens voor absolute waarheid aan zonder dat je ook maar aan factchecking doet.

Je kunt het geloven of niet, maar ik ben zelf met enkel ervaring op kleine propellervliegtuigen in een Boeing 767 gestapt voor een 8 uur durende grading. Voor een leek kan er een wereld van verschil zijn, maar onder alle electronica zijn een Cessna en een 767 niet zo heel verschillend: je hebt dezelfde basis instrumenten die op eenzelfde wijze geordend zijn en je hebt dezelfde wijze van besturing. Een 767 is daarbij ook nog eens zeer stabiel, een van de makkelijkere vliegtuigen die ik heb getroffen.

Kijk, een 767 kent natuurlijk enorm complexe systemen, maar daar gaat het die kapers niet om dus die kennis was voor hen van nul belang. Hun doel was een vliegtuig ergens invliegen, niet om complexe meervoudige hydraulische problemen op te lossen.

342 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@341 moet natuurlijk 16,5% zijn in totaal! Een gemiddelde halen van een index is geen kunst aan daarvoor hoef je geen trader te zijn.

343 mike45    
11 maanden geleden door mike45
3
Meld

@336

- " En daarnaast ook nog eens de uitspraken over basis-aerodynamica van een gepromoveerd luchtvaartingenieur in twijfel trekken." -

Die waren feitelijk en verifieerbaar onjuist. De 911 complotter van TU Delft beweerde dat de lift die een vleugel genereert verklaard wordt door de wet van Bernoulli waarbij er door de bolling van het vleugelprofiel een onderdruk boven de vleugel ontstaat.
Het is een veelgehoorde verklaring die helaas zelfs zijn weg in enkele luchtvaartboeken heeft gevonden, maar het is niet juist. Dit is onvolledig gezien dit niet aan de 3e wet van Newton voldoet en men dus een belangrijk effect van de vleugel negeert. Bovendien zou volgens die bewering een vliegtuig nooit ondersteboven kunnen vliegen.

344 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
2
Meld

@340
"Via die lange antennes die op legervoertuigen zitten. "

Maar het was een burgeroorlog
Hoe moeten die sepa's aan legervoertuigen komen?

"Ten twee wil een leger absoluut geen risico lopen "
Maar daar was toch geen leger?
Het waren toch de burgers van de donbas die in opstand kwamen tegen Kiev?

345 LGK    
11 maanden geleden door LGK
2
Meld

@339 "maar het is gewoon gebeurd"

Bij elk officieel verhaal moet je je afvragen: kan dit wel of klopt dit wel?

346 Dune    
11 maanden geleden door Dune
3
Meld

@342 Ik heb er niet zo heel veel verstand van maar ken een gezagvoerder bij de KLM en onder normale condities hoeft hij niks te doen als alleen maar zijn instrumenten in de gate te houden.

Er is ook eens een programma geweest van die Belg Tom Waes die in een uitdaging in een maand tijd met een Boeing 737 leerde landen en opstijgen met de hand. Dus volgens mij is dat allemaal wel te leren.

347 mike45    
11 maanden geleden door mike45
2
Meld

@341

Precies. En door te speculeren met derivaten of gelijksoortige producten kun je nog veel meer rendement behalen. Het enige probleem is dat deze financiële "producten" op niks dan weddenschappen gebaseerd zijn en als het mis gaat heeft de werkende bevolking het nakijken omdat er banken die zich zonder nadenken rijk hebben gerekend door de belastingbetaler die nooit een deel van de winst van dit gespeculeer ziet voor de kosten moet op draaien. Zie het jaar 2008.

348 toecutter    
11 maanden geleden door toecutter
2
Meld

@347

Normaliter bestaat een vlucht inderdaad uit het uitluisteren van de radio, het scannen van de instrumenten en het voorbereiden op wat komen gaat. Dat is bij europese vluchten een stuk drukker dan wanneer je de oceaan over gaat. Bij de kapers van 911 ging het ze zelfs hier niet om. Het kon hun een worst wezen welke frequentie ze moesten oproepen of welk baken ze moesten instellen.

349 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@347

Mijn oom is zelf jarenlang piloot geweest. Hij vertelde me eens dat een modern passagiersvliegtuig helemaal geen piloot meer nodig heeft. Alles vanaf start tot landing kan tegenwoordig volledig computergestuurd. Zelf beter dan dat een menselijke piloot dat kan. Piloten zijn er enkel nog om de passagiers een goed gevoel te geven.

350 toecutter    
11 maanden geleden door toecutter
1
Meld

@344 Die 'complotter' van de TU Delft is een gepromoveerd luchtvaartingenieur. Die ga jij echt niet onderuit halen op het gebied van basis-aerodynamica. Ik heb je al meerdere keren verwezen naar de Kutta–Joukowski stelling. Die rekent de lift uit op basis van Bernoulli, waarin OOK de angle-of-attack is meegenomen. Dus ook geldig voor ondersteboven vliegen. https://en.wikipedia.org/wiki/Kutta–Joukowski_theorem

De resulterende lift voldoet vervolgens aan Newton 3: zwaartekracht is even groot en tegengesteld aan de lift.

351 Dune    
11 maanden geleden door Dune
4
Meld

@346 Die vliegtuigen zijn er toch in gevlogen dus dat afvragen van jou zal wel meer zijn: "Bij elk officieel verhaal verzin je een eigen verhaaltje waar je geen bewijs voor kan leveren."

352 VaY    
11 maanden geleden door VaY
0
Meld

@351 het gaat niet om een lift maar een vliegtuig.

De luchtweerstand is op 1km wel een stuk groter dan op 10km, maar op grote hoogte draaien de motoren niet op vol vermogen; er is voldoende vermogen om lager ook zo snel te vliegen alleen is dat niet economisch. De extra krachten op de vleugels en de staart zijn misschien niet goed voor de levensduur van het vliegtuig, en ook de warmteontwikkeling zal hoger zijn door de hogere wrijving. De 737 is volgens http://www.askacfi.com/3789/altitude-and-speed.htm gecertificeerd tot 630km/u (340kts) op 300m (1000ft) , daarmee lijkt 800km/u op 1km zeker niet onmogelijk.

353 mike45    
11 maanden geleden door mike45
1
Meld

@353 als een 737 het kan dan kan een 767 het zeker want die heeft nog veel meer motorvermogen.

354 mike45    
11 maanden geleden door mike45
1
Meld

@350 Vraag 's aan je oom of het mogelijk is (voor een onervaren piloot) om met een 767 met een snelheid van 870 km/u een wolkenkrabber te raken. Ik ben heel benieuwd wat hij zegt.

355 Dune    
11 maanden geleden door Dune
2
Meld

@327
U schijnt maar niet te willen begrijpen dat het helemaal niet uit maakt hoeveel referenda's er zijn gehouden op de Krim.
Het enige wat telt is hoeveel referenda's er zijn gehouden in heel Oekraine omtrent de Krim.

Nogmaals: de Krim is een deel van Oekraine, het is geen losstaand deel.

Wat begrijpt u precies niet?

356 BenErWeer    
11 maanden geleden door BenErWeer
0
Meld

@309
En dus logisch dat dat niet lukt en door de Spaanse regering wordt tegen gehouden.
Of was u dat stukje effe vergeten?

357 BenErWeer    
11 maanden geleden door BenErWeer
0
Meld

@351

- "Die ga jij echt niet onderuit halen op het gebied van basis-aerodynamica." -

Vertel maar hoe zijn uitleg voldoet aan de 3e wet van Newton: dat doet het niet. Het beschrijft immers alleen een reactie (de lift) zonder dat er een actie is omschreven. Ook jij hebt hier tot op heden geen sluitend antwoord op gekregen. Het enige wat je wel doet is zoals nu schermen met een paar ongerelateerde wikipagina's die je met snel googlen hebt gevonden.

- "De resulterende lift voldoet vervolgens aan Newton 3: zwaartekracht is even groot en tegengesteld aan de lift." -

Nee, om een aantal redenen:

1) Lift is geen actie die resulteert uit zwaartekracht.
2) De liftkracht is niet gelijk aan, maar groter dan de zwaartekracht
3) De 3e wet van Newton vereis dat actie en reactie niet op hetzelfde fvoorwerp aangrijpen: lift en zwaartekracht grijpen beiden aan op het vliegtuig.

358 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@358

En nog punt 4) De liftkracht is niet tegengesteldqua richting aan de zwaartekracht.

359 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@353 Met lift wordt de opwaartse kracht op de vleugels bedoeld. Niet een liftcabine. Het was geen 800 maar 870 km/u. De wrijvingskracht (drag) op een vliegtuig, de mechanische belasting en het benodigde vermogen nemen kwadratisch toe met de snelheid. Dus van 630 naar 870 km/u zijn die bijna twee keer (1,9) zo groot.

360 Dune    
11 maanden geleden door Dune
3
Meld

@360 lees nu een goed een vliegtuig is gecertificeerd tot 630km/u (340kts) op 300m maar dat zit een royale marge in dus vliegtuig kan best 870 km per uur vliegen een hele korte periode zonder dat die uit elkaar valt.

361 mike45    
11 maanden geleden door mike45
1
Meld

@360

Wat houdt een 767 tegen om die snelheid te bereiken, desnoods door hoogte in te ruilen voor snelheid?
De waarlijke aerodynamische limiet waarop een 767 stopt met vliegen op zeeniveau is (uitgegaan van standaardatmosfeer en een kritisch machgetal van .86) pakweg 1054 km/u.

362 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
0
Meld


@317 U hebt gelijk de mensen in het Zuid- Oostelijke deel van de Oekraïne zitten niet te springen op invloed van Rusland en willen zeker niet bij Rusland horen. Ze willen bij de Oekraïne blijven.
http://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=news&id=258
Maar een belangrijk deel van de bevolking wil economische wel te maken hebben met Rusland en bij de Douane Unie met Rusland, Wit Rusland en Kazakstan horen.

Misschien is het geen goede vergelijking Douane Unie en de EU, maar het duidelijk dat men niet bij de EU wil horen

363 Niet2 Verbaasd    
11 maanden geleden door Niet2 Verbaasd
1
Meld

@363 Dat lijstje is ongeveer de helft van de inwoners, als ten westen is niet meegenomen. Ik snap dat wel want deze regio zit vol met industrie die voornamelijk aan Rusland levert. Als je het landelijk bekijkt dan krijg je andere cijfers.

364 mike45    
11 maanden geleden door mike45
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de...
'Iemand die zo met geld omgaat moet niet de p...

3 uur geleden door Inter

Dodelijke slachtoffers crash A12 komen uit &e...
De Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe...

14 uur geleden door AD

Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...
Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...

8 uur geleden door Querulijn Xaverius,

RTL 5 trekt stekker uit talkshow Robert Jense...
RTL 5 trekt de stekker uit de slecht bekeken...

17 uur geleden door Moskowfiets

Otten moet ook stoppen als fractiemedewerker...
Het partijbestuur van Forum voor Democratie h...

8 uur geleden door Roy-050


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
Waarom nog geen vrouwen als scheidsrechter in...
Schildpad zijn is topsport:https://www.nieu...

minder dan een minuut geleden door Schildpad

Manja
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de ...
@265Mijn partij? Ik wist niet dat ik partij...

minder dan een minuut geleden door Manja

Schildpad
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de ...
@263Ik dacht dat het wel duidelijk was dat ...

5 minuten geleden door Schildpad

Geert
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de ...
@265 Nog minder hebben op jouw partij gestemd...

6 minuten geleden door Geert

Robbedoes
Aanrander ‘speelt spelletje’ met slachtof...
Ophangen dit zwijn. Maar ja, slechte jeugd ge...

7 minuten geleden door Robbedoes

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig