U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 13
Op het voorjaarscongres van de VVD vertelde Klaas Dijkhoff dat hij de bijstandsuitkering wil verlagen. Alleen bijstandsgerechtigden die een opleiding volgen, solliciteren, of ‘iets nuttigs doen voor de medemens’ verdienen volgens de VVD-fractieleider een aanvulling van de ...

ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier

REAGEER MET EEN EMOJI
5
2
5

De linkse prediker Pauw probeert in deze uitzending voortdurend de woorden van Dijkhoff te verdraaien waarbij zijn ware gezicht heel duidelijk laat zien!!!


Links prediken maar wel rechts z'n zakken vullen!

Was weer echte braakuitzending op het niveau van de leden van de wegkijkclubs!

1 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
16
Meld

Ging er lekker aan toe ja. Zoals altijd als er een VVD'er aan tafel zit. Dat linkse gelul is wel grappig tho.

2 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
16
Meld

Dijkhoff wil, als rasechte VVDer, vooral goedkope arbeidskrachten.
Het noodzakelijk kwaad waar een ondernemer nou eenmaal niet onderuit kan; producten produceren/verwerken/verkopen immers niet zichzelf!

Kansloos solliciteren is, ook voor degene die naar personeel zoekt, vergeefse moeite, (ik weet nog hoe in de jaren 80 iedere "geschikte" kandidaat gestuurd werd naar ieder aangeboden functie. Een ramp voor de afdelingen PZ en een domper voor de werkzoekende).

Een opleiding volgen is wellicht voor een aantal mensen een optie, maar is niet gratis.

Iets nuttigs doen komt, in de praktijk, neer op vrijwilligerswerk, wat betaalde arbeid uit de arbeidsmarkt haalt.

Rutte is erg, maar ik vrees dat deze potentiele opvolger zijn beleid nog doet verbleken.

3 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
2
Meld

Ze willen dat zodat ze nog meer kunnen afpakken van de burger. Als de bijstand omlaag gaat waarom de lasten dan niet?

4 Querulijn Xaverius,    
ongeveer 1 jaar geleden door Querulijn Xaverius,
2
Meld

Bijstand is tegenwoordig iets waar ze mensen dumpen, die overal buiten vallen.
Denk aan mensen die vanuit de WAO of WIA vanwege de strenge regels, geheel of aanvullend in de bijstand zijn terechtgekomen.
Óók arbeidsgehandicapten, waarvan de arbeidsinvulling via sociale werkplaatsen is afgepakt, zitten u in de bijstand.
Dan hebben we het nog niet over de ouderen, die nergens meer aan de bak komen.
En deze groepen die niemand wil hebben, wil Dijkhoff korten, "omdat ze niet genoeg doen"?
Schei toch uit. Deze groepen worden de dupe van al die profiteurs die binnenkomen en geen sollicitatieplicht hebben of hoeven te werken.
De omgekeerde wereld.

5 Dieke    
ongeveer 1 jaar geleden door Dieke
5
Meld

@5 Even lezen en luisteren wat Dijkhoff wil!
P.S in principe ben ik anti VVD!

6 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
7
Meld

Als je op straat een stalletje regelt en de schoenen poetst van een vvd-er dan krijg je er 2,50 bij. Spreek je daarbij keurig bekakt Nederlands dan krijg je wie weet een euro in de handen gedrukt. De man wel aanspreken met meester...daar houden ze van.

7 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
2
Meld

Zolang de burger op economie-vernietigende partijen als de VVD (of CDA, PVV, FvD) blijft stemmen, blijft het mogelijk dat volksverraders als K. Dijkhoff macht houden. Zolang de burger te stom is om in te zien dat hij/zij met dergelijke partijen bedonderd en belazerd wordt, is er geen hoop op verbetering. We doen ons dit allemaal zelf aan. Mensen stemmen om de meest waanzinnige redenen op o.a. de VVD, "want zonder de VVD valt mijn hypotheekrente-aftrek weg!" Nou, dat valt toch wel weg, want Europese regelgeving. De VVD doet al jaren aan bangmakerijen, en de goegemeente trapt er voortdurend in. Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven... Sterkte maar met deze nieuwe Rechtse Roofridder aan het firmament.
question

8 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
3
Meld

@8 Juist de economie moet het hebben van rechts. Links kan goed (andermans) geld uitgeven, maar het verdienen is niet zo hun ding.
Jezus man wat een linkse klaagzang.

Ik mis overigens D66 in je rijtje. Staan economisch dichterbij de VVD dan het CDA.

9 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
20
Meld

@6
Ik heb Dijkhoff een paar keer gehoord deze week en het is mij duidelijk wat hij wil.
Hij heeft nergens gezegd dat de groepen die ik hierboven noemde, uitgesloten worden van zijn "maatregelen".
Hij heeft het over bijstandsgerechtigden in het algemeen die "niet genoeg doen".
Dat is in elk geval het stempel dat hij erop plakt.
Dan is nóg de vraag, hoe je dit allemaal wil gaan controleren. Dan ben je óók weer 10 jaar verder, nog afgezien van de mensen die dit moeten gaan doen.
Hoop gebral van Dijkhoff, die zélf een voorstander was om migranten hier binnen te halen en met het COA allerlei regeltjes heeft bedacht, om ze het "naar de zin te maken".
En nu het de spuigaten uitloopt, wat betreft het feit dat de meesten jarenlang aan het uitkerings-infuus komen te hangen, moeten anderen (de goeden) daarvoor opdraaien?
Typische VVD-mentaliteit.

10 Dieke    
ongeveer 1 jaar geleden door Dieke
2
Meld

@9
Wanneer heeft links het beleid bepaald? U laat zich bang maken en betaalt steeds meer belasting of U moet heel rijk zijn dan bent U beter uit met al de rechtse regeringen van de laatste jaren. Maar dat zijn maar heel weinig mensen die zo rijk zijn en die mensen maken U wijs dat links Uw geld opmaakt. Waaraan dan?

11 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
3
Meld

@9
De mythe dat 'links' het "geld over de balk smijt" en dat 'rechts' dat iedere keer weer moet "goed krijgen", zie ik. En het is allang bewezen dat dat onzin is. Een geliefd smoesje van o.a. de VVD. Een vieze leugen. Want in al die jaren na de oorlog heeft er maar heel kort even een links-georiënteerd kabinet bestaan, en dat kreeg nog te maken met de oliecrisis óók. De jaren daarna, van Lubbers, van Agt, Balkenende en al die trawanten die zo lekker met de VVD konden samenwerken, zagen we de begrotingstekorten omhoog schieten. Vooral Lubbers maakte er een puinhoop van.
Uw rechtse klaagzang wordt dan ook nooit onderbouwd, zie ik. Het is het eeuwige spugen op 'links'. U bent iemand die dus altijd wind-mee had, nooit dusdanig ziek was dat u in een regeling terugviel, het ging u goed maar het ontbreekt u geheel aan empathie met een ieder die NIET zo "goed" is als u... De bekende makke van 'rechts'. Dan komen de smoezen: "hadden ze maar een beter baentje motte zoeken!" Of: "gewoon nooit hun best gedaen, die luie, links uitvreters!"

Het is allemaal het bekende rechtse geluid, gespeend van enige realiteit, maar vol wrok naar iedereen die anders is. Het begon destijds met Grootbek H. Wiegel, de rechtse bal 1e Klasse. Walgelijke vent die ook nooit wind-tegen had gekend.

Verder is uw vorm van economie gedoemd om te stoppen, gezien de staat waarin die economie onze planeet heeft gebracht. Dikke winsten voor velen, maar vele miljoenen in armoede, omdat ze gebruikt werden door dat -foute- systeem.

12 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
3
Meld

@9

Erratum: inderdaad: ik was die volksverraders van D'66 vergeten. Die partij heeft z'n achterban volledig verraden aan rechts gedachtegoed. Hans Wiegel draait zich om in z'n graf als hij zou zien hoe alles waar hij voor stond, kapot gemaakt is door plucheklevers die zijn ideeën verkwanselden. Een erg foute partij.

13 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
3
Meld

@11 Sociale zekerheid, om maar een kleine kostenpost te noemen.

14 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
12
Meld

@13 Niet Hans Wiegel natuurlijk, maar Hans van Mierlo. Alles waar hij voor stond, is door z'n eigen partijkader zorgvuldig afgebroken. Echt waanzinnig hoe die vlag allang niet meer de lading dekt.

15 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
4
Meld

@12 Een actueel voorbeeld is Amsterdam. Kijk maar eens hoe links daar te werk gaat. De huizenbezitters, werkenden en ondernemers worden genaaid, zodat het linkse feest betaald kan worden. Dus wat nou 'leugen'.

16 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
11
Meld

Die domme mensen kiezen er natuurlijk allemaal zelf voor en dat maakt het aan de ene kant lachwekkend en aan de andere kant best triest dat ze er nu over klagen. Ik kijk trouwens nooit naar zulke programma’s, zouden meer mensen moeten doen.

17 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
0
Meld

@12 En waarom krijg ik altijd het verwijt dat ik niet empathisch ben. Dat is gewoon onzin.
En dan denken mijn leven te kennen durven beweren dat ik altijd wind mee heb gehad... Ik mag je wel, maar dit is gewoon idioot.

18 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
13
Meld

De mensen die kunnen werken moeten ze gewoon aanpakken.

In mijn omgeving en familie ken ik er al een paar aanwijzen die niet willen werken.
En die ook nooit uit zich zelf gaan werken en die pers moeten ze achterna zitten.

Maar helaas gaat dat niet gebeuren ze genieten al tig jaren van een uitkering.
En het arbeidsbureau of hoe heet dat tegenwoordig doen niets terwijl ze toch een sollicitatieplicht hebben19 bosco    
ongeveer 1 jaar geleden door bosco
4
Meld

@14
Wat is daar mis mee? Rechts moest zo nodig de sociale werkplaatsen sluiten En de werknemers van die sociale werkplaatsen moesten gebruik maken van de door U genoemde sociale zekerheid en nu worden zij nogmaals extra gepakt als het voorstel van dhr Dijkhof doorgaat.
Ik hoop voor U dat U nooit afhankelijk wordt van de sociale zekerheid.

20 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
2
Meld

@20 Maar natuurlijk klopt dat ook wat u zegt.

@20 Maar natuurlijk klopt dat ook wat u zegt.

ik als taxichauffeur heeft veel plaatsen zien sluiten waar gehandicapten mensen productiewerk deden.

Deze mensen vonden dat echt heel leuk werk en na het sluiten van die plaatsen kwam ik die zelfde mensen tegen in instellingen waar ze bezig werden gehouden met kabouterplop muziek en dansen.

Ws best wel sneu om te zien

21 bosco    
ongeveer 1 jaar geleden door bosco
0
Meld

Maakt niet uit wat een VVDer zegt , die gasten liegen altijd

22 wijs    
ongeveer 1 jaar geleden door wijs
2
Meld

@20 Je uitsmijter is een gigantische dooddoener.

23 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
9
Meld

@16

De idiotie in Amsterdam is natuurlijk onvergelijkbaar met landelijk politiek beleid. Maak niet de fout door te zeggen dat de gemeenteraad van Amsterdam gelijk is aan landelijk, links-sociaal georiënteerd beleid.
Wist u dat bijvoorbeeld veel kleine ondernemers niets van de VVD moeten hebben, maar juist SP stemmen? Gewoon omdat het SP-programma veel beter voor hen is! De VVD is er slechts voor 4 x Modaal en hoger, en voor de eiltaire topposities. Niet voor niets dat het die VVD was die "even" de dividendbelasting afschafte! Typerend fout-rechts beleid, wat de gewone burger weer geld zal gaan kosten! De VVD is en was er nooit voor de "gewone man". Dat veel arbeiders toch VVD gingen stemmen, heeft alles te maken met gebrek aan inzicht in de politiek, met bangmakerij vanuit de Televaag en met onnadenkendheid en Mooie Beloftes van Clown Mark.

@18
Je hele mening omtrent 'links' en 'rechts' laat mij zien dat je geen empathie kent naar mensen die het, om wat voor reden dan ook, minder hebben dan jij en nauwelijks rond kunnen komen. En heel vaak zien we dergelijke meningen komen van mensen die altijd wind-mee hadden, geen referentiekader hebben omtrent armoede en die het geld makkelijk kunnen laten rollen. Als ik er dan naast zit wat jou betreft: sorry dan. Ik mag je graag op velerlei terreinen, maar je politieke mening doet mij gruwen. Da's niet erg, ik hoop dat je op een dag inzicht krijgt in de ellende waar mensen helaas al jarenlang in zitten, en die het niet gaat lukken om daar uit te komen. Ze komen niet meer aan de bak, en dat is vreselijk -en het gevolg van fundamenteel foute politieke besluiten.

24 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
4
Meld

@24 Waarom is dat onvergelijkbaar? Sociaal beleid is sociaal beleid - en je ziet dus wat er gebeurt als links te veel invloed krijgt.

Dat de VVD er niet voor de gemiddelde arbeider is, mag duidelijk zijn. Des te hilarischer dat ze verkiezing na verkiezing winnen.

Uhm ik ben simpelweg niet zo'n slachtofferdenker. En in the end ben ik denk ik heel wat socialer dan pretentieus links dat vindt dat de politiek zich overal maar tegenaan moet bemoeien. Maatschappelijke problemen moeten maatschappelijk worden opgelost, als je het mij vraagt.

25 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
8
Meld

@24 Bovendien zijn er meer vlakken waar het je tegen kan zitten, dan enkel financieel.

26 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

@26 tuurlijk maar daar heeft de politiek dan weinig invloed op
Die hufters die raken je meestal financieel

27 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@25

"..en je ziet dus wat er gebeurt als links te veel invloed krijgt."

Nou, we zien al jaren wat er gebeurt als 'rechts' teveel invloed krijgt! Las net nog dat de lonen in Nederland het meest achterlopen in vergelijking met de rest van Europa! De rijken rijker, en de armen armer gaat gewoon op voor dit land! Om over het desastreuze beleid op het gebied van natuur en milieu maar te zwijgen. Dat zijn beide Heeele Vieze Woorden bij de VVD! question

28 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
2
Meld

@25 hilarisch? Om te kotsen is het!

29 Sillypoetie    
ongeveer 1 jaar geleden door Sillypoetie
0
Meld

@23
Leg eens uit. Niet zomaar wat roepen maar onderbouwen.

30 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
0
Meld

Ik vind het een redelijk verhaal van Dijkhof. Het enige wat hij wil is dat de klaplopers worden aangepakt en daar is niets mis mee.

@24 : U ziet alleen de gevallen die het echt slecht hebben en anderen zien alleen de klaplopers. De waarheid ligt zoals zo vaak in het midden. Er zitten mensen in de bijstand die het echt nodig hebben en anderen die het misbruiken. Dijkhof wil de laatste groep aanpakken, dus wat is uw probleem ? Volgens mij wil u gewoon uw ogen sluiten voor het feit dat er behoorlijk wat misbruik wordt gemaakt van uitkeringen. Elke keer als er een controle is dan blijken er tientallen procenten fraude te plegen....moeten we dat maar accepteren omdat u zo graag blind wil zijn ?

31 Winterpret    
ongeveer 1 jaar geleden door Winterpret
3
Meld

@28 Ja, wat hebben we het hier toch slecht hè. Een van de rijkste landen van de wereld, maar goed.

32 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
7
Meld

@30 Ik roep graag.

Uhm weet niet zo goed wat ik daaraan moet 'onderbouwen'. Het is gewoon zo'n standaard uitspraak als je mededeelt niet zo gediend te zijn van sociale zekerheid. Ja, wat moet ik daar dan mee. Maak je om mij geen zorgen, zou ik zeggen.

33 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

@32 niet dankzij de VVD hoor.

34 Sillypoetie    
ongeveer 1 jaar geleden door Sillypoetie
1
Meld

@33
Als je het niet kan onderbouwen moet je ook geen onzin roepen in een discussie draadjes Komt zo dom over

35 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
0
Meld

@35 Tja, geen interpunctie gebruiken, komt ook dom over.

Als je denkt dat 'slim' overkomen een doel van me is, zit je fout.

Die arrogante attitude mag je dan ook voor je houden.

36 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@36
Niet zo dom om zomaar wat te roepen.

37 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
0
Meld

@31

Al decennia roept men dat er maatregelen volgen "om de klaplopers eruit te halen". Daar lijden de goeien al jaren onder, want het is een drogreden. De echte reden is gewoon bezuinigen, ten behoeve van hen die al zo veel hebben. De ongelijkheid groeit elk jaar, mede dank zij CDA/VVD-beleid.
Dat van die "tientallen proenten fraude" moest u maar eens even komen bewijzen. question

@32
Dit is DE bekende dooddoener waar rechtsdenkerts te vaak mee komen aanzeilen. Als we onze maatschappij gaan vergelijken met een Sahelland, dan is het einde zoek. Met dit soort dom gelul sla je elke discussie dood, en ik ben er dan ook klaar mee. Als we ZO dom gaat praten, besteed ik er geen tijd meer aan.
Ik spreek de wens dan maar uit dat je op korte termijn via ziekte de WAO in gaat, dan snel de WW en daarna de bijstand. Zoals zovelen overkwam... Dan leer je het wel.

38 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
3
Meld

@38 Vergelijken met Duitsland ofzo mag ook hoor. Lol sorry ik wist niet dat je boos werd.

Uhm ik werk niet echt meer, dus dan kan ik moeilijk in WW/WAO/bijstand belanden toch.

Ik hoop dat jij de loterij wint, dan leer je het wel (stuk vriendelijker he).

39 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
7
Meld

Met gemeenschapsgeld moet zorgvuldig worden omgegaan. Zeker mensen met een uitkering moeten zich hiervoor ook inspannen. Doen ze dat niet, dan mogen ze dat best voelen.

40 Burggie    
ongeveer 1 jaar geleden door Burggie
5
Meld

Het probleem is dus dat er een forse groep in de bijstand zit die niet in staat is om te leren of zich nuttig te maken, die zijn te zeer arbeidsgehandicaped en gaan hier de wrange vruchten van plukken.

Dit werkt in het huidige stelsel juist tegen de allerzwakste groepen.

Dat je er misschien een paar onwilligen mee pakt (een flink deel zal daar mogelijk te slim voor blijken) moet het argument niet zijn. Het is al zo'n bureaucratische warwinkel waarin niet zelden willekeur de boventoon viert.

41 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
2
Meld

@40 En ondertussen zijn er mensen die meer kinderopvangtoeslag dan salaris ontvangen. Met miljarden verlaagde belastingen voor mensen die het nodig hebben enzovoorts. Dit bespaard een paar honderd miljard en dan houd je geen rekening met uitvoeringskosten en medische kosten van mensen die problemen ontwikkelen door dit beleid.

Bijstand is nog geen 5 miljard. Op de 160 miljard die het allemaal kost ons sociale systeem. Op die 5 miljard willen we een schijntje besparen. Nou zinvol zonder na te hebben gedacht over de gevolgen voor de mensen die het raakt. Maar ja mensen in de bijstand zijn niet mondig en zitten al 25 jaar in de hoek waar de klappen vallen daar kan best nog 25 jaar bij.

42 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
4
Meld

@42 ... en juist dat geringe bedrag veroorzaakt een hooop ellende, kun je nu al voorspellen want alle eerdere maatregelen in de bijstandssfeer zin van Rutte hebben daartoe geleid.

43 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
1
Meld

@43
Het verhaal van Dijkhoff is er een van: "Ik wil enz."
Tsja, wij willen óók allemaal wel wat, maar krijgen het niet.
Dijkhoff kan nu wel popi-jopi doen, maar hij is géén bewindspersoon meer, maar zit in de Kamer met een andere pet op.
Als hij dat "Ik wil" wil doorvoeren, zal hij dat tóch eerst via wijzigingen e.d. in de huidige regelgevingen moeten doen. Dat verander je niet zo van de een op de andere dag.
Ook loopt het nog eens via ministeries die daar besluiten over moeten nemen als het om uitkeringen gaat.
Dus Dijkhoff kan wel roepen "Ik wil", maar laat hij dat eerst maar eens in de Kamer waarmaken.
Dáár heb ik namelijk zijn verlangens op dit punt nog niet gehoord.

44 Dieke    
ongeveer 1 jaar geleden door Dieke
0
Meld

@44 helaas zal de discuussie in de kamer hoofdzakelijk symbolisch blijve. Regeerakkoorden en fractiediscipline maken helaas te vaak van dit soort kwesties hamerstukken.

Het ligt vast in het regeerakkoord dus geen ruimte meer voor discussie, verwacht ik.

45 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
2
Meld

Ook Klaas is de weg kwijt

46 Garp    
ongeveer 1 jaar geleden door Garp
0
Meld

@20 yanyans
"Rechts moest zo nodig de sociale werkplaatsen sluiten "

Euh, Jetta Klijnsma van de PVDA rechts ?
Zou nog zomaar kunnen ook. Ach het hele rechts-tegen-links gedoe is eigenlijk een schijn tegenstelling.
Onnodig ook om rechts of links erbij te halen. De meeste partijen zijn neo-liberalen. Voeren de EU-agenda uit. "Partijkartel". D66 VVD PVD GroenLinks CDA.
Bijstand verlagen of zelfs afschaffen past ook heel goed in het EU-beleid. Gelijk trekken met andere EU-landen.
In Spanje krijgen werklozen maar 400 Euro ongeveer. Waar je dan gaat wonen moet je zelf maar uitzoeken. In Duitsland hebben ze Hartz4 , die krijgen ook maar 400 ongeveer. In EU-landen als Hongarije zal het zelfs nog lager zijn.

Dus alle idioten in Nederland die op pro-EU partijen stemmen, jullie werken er aan mee om de armsten in Nederland nog armer te maken. Goed gedaan, compliment.
Applaus voor jezelf.

47 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
ongeveer 1 jaar geleden door Harry potter maar zonder bril en sportiever
0
Meld

Klaasje liegt dus eigenlijk gewoon.
Klaasje en Markje, de twee trekpoppen, krijgen opdracht uit Brussel om hier de bijstand aan te gaan pakken. Die ligt veel te hoog volgens EU-normen.

48 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
ongeveer 1 jaar geleden door Harry potter maar zonder bril en sportiever
0
Meld

Makkelijk hoor Klaasje,
Met ideeën strooien en als er vragen komen over de inhoud roepen;
'ja van de precieze cijfers weet ik niets af, het gaat om het idee'

Dat is nou net het probleem altijd bij de VVD, wel ferme maatregelen roepen, maar überhaupt geen idee hebben hoeveel de bijstand is. (en of je daar fatsoenlijk van kan leven)

49 mening    
ongeveer 1 jaar geleden door mening
0
Meld

Klaas Dijkhoff waarvan je toch nog wat menselijkheid verwachtte, naait keihard de allerzwakste burgers van ons land. Wat een held. Complimenten overigens voor Pauw die met z'n rustige en subtiele vraagstelling Dijkhoff liet zweten en vervolgens door het ijs zakken. Ik snap echt niet dat dergelijke politici zichzelf nog recht in de spiegel kunnen aankijken.

Ja, mensen met een uitkering moeten er iets voor terugdoen ... tuurlijk ... maar je hoeft ze niet helemaal naar de klote te helpen. Dat kleine beetje wat ze al hebben en waar ze amper mee kunnen overleven, ga je nóg minder maken? Echt, Dijkhoff, VVD ... mens-ont-waardig. Zet dat maar op je cv. Wat zullen je ouders trots zijn.

50 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
0
Meld

Typisch vvd geluid. Iedereen moet zijn eigen broek maar ophouden. Lukt dat niet, pech gehad.

51 disclaimer x    
ongeveer 1 jaar geleden door disclaimer x
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij...
Bij zwembad de Fakkel in Ridderkerk zijn in d...

23 uur geleden door Crezee

‘Trump vond het prachtig toen menigte r...
Volgens het Democratische Congreslid Alexandr...

3 uur geleden door AD

Kat Guus door hoofd geschoten met pijl: &lsqu...
Het moet een bizar gezicht zijn geweest. Vol...

23 uur geleden door AD

’Veiligheidsregio ook bang voor aanslag...
De Veiligheidsregio Fryslân deelde de angst v...

1 dag geleden door Telegraaf

Hoogste percentage allochtonen van gemeenten...
Ranglijst van de 100 gemeenten in Nederland m...

17 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
niet-alles-geloven
Campagne tegen plastic rietjes - Trump: "Ik d...
Een zeer slimme man die het linkse gedram naa...

1 minuut geleden door niet-alles-geloven

Hangingmen
Eigen huis voor onderwijzer en politieagent o...
@22Vandaag de dag is dat maar goed ook,ande...

1 minuut geleden door Hangingmen

Alt-Wrong
’Boerkaverbod altijd handhaven’...
@3 want jij zou dat wel kunnen? Waarom do...

1 minuut geleden door Alt-Wrong

kovichni
'Twitter blokkeert aantal Iraanse nieuwsmedia...
geen zorgen mensen, wij hebben onlangs een me...

1 minuut geleden door kovichni

Dieke
Dreigende kortingen: Lage rente haalt het pen...
@4De volgende generatie zal minder bijdrage...

1 minuut geleden door Dieke

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig