Scholes hekelt huilende Salah en Karius: Dan werd je belachelijk gemaakt

Scholes hekelt huilende Salah en Karius: "Dan werd je belachelijk gemaakt"

28-05-2018 15:34
72

Liverpool-spelers Mohamed Salah en Loris Karius krijgen kritiek op de wijze waarop ze hun emotie toonden tijdens de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid. Paul Scholes heeft er geen goed woord voor over. Hij vraagt zich af 'wat je nu aan huilen' hebt.

Voor doelman Karius kon Scholes nog wel wat begrip op brengen. "Ik kan me voorstellen dat hij kapot is van wat er is gebeurd", zegt de analist tegen Manchester Evening News. Dat ook Salah na een schouderblessure zijn tranen de vrije loop liet is volgens Schole onnodig. "Blessures horen bij het spelletje. Als je in mijn tijd begon te huilen als Salah en Karius, werd je door het team belachelijk gemaakt. Nu zijn spelers gevoeliger en raken ze sneller van streek."

Zelf heeft Scholes nogal wat ervaring met moeilijke momenten. Zo verloor hij in 2009 en 2011 zelf de finale van de Champions League en moest hij in 1999 de finale aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. Al die momenten maakten Scholes niet emotioneel. "Het is niet alsof mijn kaart en schorsing dan opeens verdwijnen. Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar huilen? Nee."