door Havermout in Binnenland  ·  44 Reacties

  • 4
  • 831x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Af breken deze huizen en heel rap. Van ons burgers word veel geeist en wij mogen dit ook eisen van de overheid die ons alle horen te beschermen. Ze worden door ons betaald en horen hun werk goed te doen. Meer als 20 jaar terug woorden we in Belgieen en in Laakdal werd deze stroomdraden onder de albertkanaal getrokken en de bewoners daar waren daar op tegen omdat toen al spraken was van bloedkanker die het kan veroorzaken ( zelfs een huisarts die daar ook burgermeester is was erop tegen omdaar de draden te leggen. Dus toen had men de kennis al wat de gevolgen zijn van deze draden. Dus afdoen dat wisten we niet, is er niet bij.

4
1 vis

Geld gaat altijd boven gezondheid bij die typen.

2
2 upanddown

Ze zullen stom staan te kijken als niemand daar wil wonen.

2
3 gaulette

Dit is toch wel een beetje loze paniekzaaierij. Ziehier wat betere informatie: https://nos.nl/artikel/2227870-bescherm-kinderen-meer-tegen-magnetische-velden.html

"Leukemie treft in Nederland jaarlijks circa 135 kinderen. Eén geval per twee jaar hangt mogelijk samen met de aanwezigheid van bovengrondse elektriciteitslijnen."

Let ook op dat woord 'mogelijk' -- een oorzakelijk verband is dus niet eens overtuigend aangetoond.
(En aangezien kinderleukemie in de meeste gevallen ook nog genezen kan worden, is het risico op sterfte misschien één geval per 20 jaar. Maar goed, de ziekte zelf is evengoed geen lolletje.)

@1
Het voorkomen van misshcien één sterfgeval per 20 jaar rechtvaardigt uitgaven van tientallen tot honderden miljoenen en het op poten zetten van de verhuizing van talloze mensen?

7
4 RichardR

Nederland is ook gewoon veel te vol.

2
5 Ongelooflijk

@4 de overheid bezigt de term aanvaardbaar risico met dit soort problematiek.
Praat eens met deskundigen en er gaat een wereld voor je open.

Rij ff langs zon depot en je ontvangt niets meer op je radio.
RaRa hoe kan dat?

Het is idd niet aantoonbaar dat er direct mensen omvallen maar er kortbij bouwen is gestoord.

4
6 Eastwood

@6 "Praat eens met deskundigen en er gaat een wereld voor je open."
Vertel eens?

Jij neemt deel aan het verkeer, neem ik aan. Met 700 doden per jaar wordt dat blijkbaar ook nog als een aanvaardbaar risico gezien. Daarbij vallen die eventuele(!) doden door hoogspanningenlijnen in het niet.

3
7 LanCaster

@6
"Praat eens met deskundigen en er gaat een wereld voor je open."
Euh, ik BEN zo'n deskundige. Biomedisch elektronicatechneut, gespecialiseerd in de interactie tussen elektriciteit en lichaam. En ik kan je verzekeren dat het risico van die velden van hoogspanningslijnen nihil is. De Gezondheidsraad zegt het immers ook zelf, uit mijn eerdere link:

"Veroorzaken hoogspanningslijnen kanker bij kinderen?
"Dat kunnen we niet zo stellen, want ook nu is een oorzakelijk verband niet bewezen", zegt Eert Schoten, woordvoerder van de Gezondheidsraad. "Maar de aanwijzingen die we toen vonden, zijn met het nieuwste onderzoek bevestigd. En ze zijn zelfs iets sterker. En dat is opmerkelijk. We denken niet dat het verband puur op toeval berust."

Er is dus nogmaals niet met zekerheid een verband gevonden, alleen aanwijzingen voor een (extreem zwak) verband. Dat rechtvaardigt m.i. geen draconische maatregelen en uitgaven in de talloze miljoenen.

En oh, dat verhoogde risico wordt dus geassocieerd met veldsterkten van 0,3 tot 0,4 microtesla. Zoek nu voor de aardigheid eens op hoe sterk het aardmagnetisch veld in Nederland is... (en kijk meteen ook even naar de veldsterkten van allerlei doodgewone huishoudelijke dingen -- je zou dan bijna meteen teruggaan naar de Middeleeuwen...)

"Rij ff langs zon depot en je ontvangt niets meer op je radio."
Dat heeft niets te maken met de velden van de elektrisch onderstation (als je dat tenminste bedoelt met 'depot'), maar vermoedelijk met afscherming/reflecties van het zendersignaal door de kabels en overige metaaldelen waaruit zo'n onderstation bestaat. Zelfs als alles uitgeschakeld zou zijn, zou je nog niets ontvangen.

3
8 RichardR

@4 : Denkt u nou echt dat het RIVM, de overheid dus, dit soort dingen gaat vertellen als het niet serieus genoeg is? Die willen echt liever bedrijven dan burgers van dienst zijn/beschermen.

6
9 Wendel

Mensen reageren erg verschillend op allerlei zaken, zo ook electriciteit. En straling. En als een anecdote niet lijkt te kloppen met wat wetenschappers weten, zeggen ze gewoon dat je liegt of fantaseert.

4
10 Wendel

@9 ja man. Zo weten we ook nog steeds niet dat asbest slecht is, roken, alcohol, fijnstof, loodverf, drijfgassen en wat ik verder nog vergeet.
Allemaal onder de pet gehouden door de overheid.

1
11 Utrecht_83

@10 als anekdotes niet overeenkomen met wat uit onderzoek blijkt, gooi je dan de conclusies weg van een volledig onderzoek, of verwerp je dan één doorgaans onverifieerbaar verhaal?

2
12 Utrecht_83

@9
Ah, onze complotfantast doet een duit in het zakje...

@10
"Mensen reageren erg verschillend op allerlei zaken, zo ook electriciteit."
Eh, nee, dat is klinkklare nonsens. Wel verzinnen mensen erg verschillende anekdotes over hoe ze last denken te hebben van elektrische dingen.

"En straling."
Het gaat nier helemaal niet over straling.

"En als een anecdote niet lijkt te kloppen met wat wetenschappers weten, zeggen ze gewoon dat je liegt of fantaseert."
OK, dus losse anekdotes van mensen zonder benul van waar ze over praten geven betere informatie dan de wetenschap? Wanneer iemand claimt dat een onderstation gevaarlijke 'straling' afgeeft omdat zijn radio-ontvangst vlak in de buurt wegvalt, heeft die persoon gelijk, maar iemand wiens vak dit al dertig jaar is niet?
Tja, weg met de wetenschap en terug naar de Middeleeuwen dus ... Maar kom dan niet bij mij klagen wanneer mensen ineens bij bosjes doodgaan aan dat 'natuurlijke' leven zonder elektriciteit, betrouwbare voeding en goede medische zorg...

3
13 RichardR

Verplichten dat die bestuurders daar een paar maanden per jaar gaan wonen!
Bouw één mooie villa en verplicht dat de verantwoordelijke personen daar moeten gaan wonen; iedere drie maanden rouleren .. volgende verantwoordelijk moet er 3maanden gaan wonen.

Ik zou dit alsnog gaan doorvoeren als ik burgemeester zou zijn...
geef het goede voorbeeld dat de mensen daar niets te vrezen hebben..
En het is voor de burgemeester en wethouder ook een leuk uitstapje ... ze verhuizen regelmatig, met hun kids, naar een compleet ingerichte woning onder de elektriciteit. Ze hoeven weinig mee te nemen want meubeltjes staan daar al klaar..
Ze hoeven alleen te betalen de elektriciteit en water .. De gemeentelasten betalen ze al via de eigen woning.
Ik zou niet willen wonen in een woning onder de elektriciteit en de wetgeving adviseert dit ook niet ..dus ...zet die burgemeester en die wethouder maar regelmatig in die woning ..met hun kids. Zij vinden dat het wel veilig is .. Daar wil ik als burger wel voor betalen ... selecteer een huis waar ze regelmatig per jaar moeten gaan wonen .. inclusief inboedel.

3
14 jkteg

In Amerika is er al heel vaak geconstateerd dat er veel mismaaktheid en ziektes zijn bij mensen die bij die hoogspanningskabel wonen.

3
15 jkteg

@12 : Het hoeft elkaar toch niet altijd uit te sluiten? Zijn alle mensen identiek? Nee hè? Maar erg grote verschillen die mensen met de rest vertonen, worden op de één of andere manier buitengesloten. Medische mensen zijn bang voor gek verklaard te worden. Ze hebben geen zin in de heisa. Zoiets.

3
16 Wendel

@15 Bron? En samenhang is nog geen oorzakelijk verband.

0
17 LanCaster

@16 Mensen zijn niet identiek, maar erg groot zijn de verschillen ook weer niet.

En er zijn geen mensen met zintuigen die andere gezonde mensen niet hebben.

0
18 LanCaster

@18 : Ik heb het niet over extra zintuigen. Ik heb het, als voorbeeld, over mensen die een vreemde huid hebben, die vervellen met hele grote stukken, als een slang, in plaats van in schilfertjes. Dat soort dingen. Bestaat niet? Kijk, dat bedoel ik nou.

3
19 Wendel

@19 En wat heeft dat met hoogspanningskabels te maken?

0
20 LanCaster

En ander gemeentes bouwen eerst een mega grote woonwijk ( Utrecht ),
wacht totdat alle grond en woningen verkocht zijn....
en probeert daarna vele MEGA windturbines letterlijk TUSSEN de woningen in te plaatsen.

1
21 FeHa
22 FeHa

@22 Bedankt, zou kunnen dat die het onderzoek is.

Uitkomst: Het kan vriezen of dooien. Een effect is niet bewezen; dat er geen effect is evenmin.
Maar dat laatste is natuurlijk sowieso al niet mogelijk.

En de meest mensen die o zo bang zijn voor die masten lopen de hele dag met hun mobieltje rond en rijden van hot naar haar in hun autootje.
Risicoperceptie heeft vaak bijzonder weinig overeenkomst met werkelijk risico.

0
23 LanCaster

@23 Er is gewoon een enorm krachtveld in de buurt van dergelijke hoogspanningskabels (boven en onder de grond), wat vast en zeker een effect op mens en dier zal hebben.
Je digitale horloge vond dit vaak al niet zo leuk !
Wellicht krijg je er wel een superkracht mee... of toch wat eerder een ziekte of kanker.

Er zijn ook onderzoeken die "vreemde hersenactiviteit" detecteren als men met een mobieltje aan het oor hangt en wat daardoor op lange termijn gebeurd is gewoon nog onduidelijk.
De huidige jeugd neemt dat ding zelfs vaak mee in bed .. vast ook niet helemaal gezond.

Tevens zijn er mensen die last hebben van aardstralen... en zoemende leidingen … bromtoon..
Dus de een is gewoon wat er meer gevoeliger voor dan de ander.
Ik wil ook niet graag in de binnenstad wonen...teveel herrie als ik moet slapen.
Als je lichtelijk doof bent, kun je ook gerust naast een discotheek wonen.

LET WEL: Vroeger was Asbest ook gezond/ veilig …. en werd ook letterlijk overal in verwerkt !
Het is gewoon niet zeker of dit veilig is, en de overheid staat altijd al bekend om het gezegde:
"eerst het kalf te laten verdrinken voordat de put gedempt wordt"

1
24 FeHa

@15 Ook daar geldt dat het evengoed een ander effect kan zijn, namelijk armere buurten die rond hoogspanningsleidingen worden gebouwd.

Hier in Nederland is het verband flinterdun, en zonder duidelijk mechanisme. Dat de overheid nu uit voorzorg strengere richtlijnen uitvaardigd getuigd van een extreme voorzichtigheid. Waarschijnlijk onnodig, maar veel maakt het niet uit als je een paar honderd meter afstand aan houdt en er rekening mee houdt bij nieuwe leidingen.

0
25 Winston

@24 Nou, een 'enorm krachtveld' is nogal overdreven.
Er heerst een elektrisch veld dat sterker is dan je meestal in de natuur vindt, er heerst een magnetisch veld dat aan de grond al lager is dan het aardmagnetisch veld.

Aardstralen is onzin, ooit bedacht om dure maar totaal niets doende kastjes voor veel geld aan de man te brengen.

Je mag kiezen waar je wilt wonen, maar het risico van hoogspanningsmasten is niet aangetoond, en indien het er zou zijn, minimaal vergeleken met de meeste andere risico's die je dagelijks loopt.

0
26 LanCaster

@24 Als je trouwens een veilig plekje wil zoeken om te wonen, neem dan ook even deze kaart mee in je overwegingen:

https://www.rivm.nl/Onderwerpen/S/Stralingsbelasting_in_Nederland/Natuurlijke_bronnen/Straling_uit_de_bodem

1
27 Winston

@27 En dat is heel andere koek.

Namelijk hoog-energetische straling, in tegenstelling tot die van hoogspanningskabels , mobieltjes en Wifi, wel in staat tot ioniseren en DNA-schade.

0
28 LanCaster

@28 Ja. Van Wifi, mobieltjes en magnetische velden is geen enkel mechanisme bekent waardoor het schade zou kunnen veroorzaken aan biologische systemen. "Electromagnetische gevoeligheid" is al vrijwel zeker aangetoond puur psychisch.

Je kan het uiteraard niet uitsluiten, maar tot nu toe is het bewijs voor enig effect minimaal tot nul.

0
29 Winston

@26 @27 dat IK of JIJ er geen last van heb …
wil niet automatisch zeggen dat niemand daar last van zou kunnen hebben.

Ik zou zeggen: lees dat verslag maar eens goed. https://www.rug.nl/research/portal/files/14438693/NWU058Hoogspanningslijnen.pdf

1
30 FeHa

@30 Ja, die link gaf je eerder al en dat heb ik gelezen.

0
31 LanCaster

@30 In dat rapport wordt ook gesteld dat er geen duidelijke aanwijzingen zijn dat er inderdaad een gezondheids-effect optreedt, maar dat enkele studies dat wel lijken aan te geven. En zelfs dan zijn de effecten minimaal. Dus minimaal tot nul effect.

1
32 Winston

Het magnetisch veld van 380 kV hoogspanningsdraden is maximaal 5 microtesla en neemt af met de afstand. Het aardmagnetisch veld is hier zo'n 50 microtesla. Dan vraag ik me af waar die schadelijkheid vandaan komt. https://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hoogspanningslijnen/Magnetische_velden

1
33 Dune

@33 Qua grootteorde klopt dat maar op kleine afstand kom je natuurlijk ruim boven die 5 μT uit.
Verder is de stroomsterkte bepalend, niet de spanning.

0
34 LanCaster

@32
RIVM acht 0,4 micro Tesla als maximaal toelaatbaar. In België is de norm nog minder !
Dat zal ook (net zoals geluidsnormen) vast wel weer opgerekt worden indien nodig.

Maar ik weet niet precies hoe oud je bent, maar Asbest is in deze wel een mooi vergelijk.
In de jaren '30 waren er enkele onderzoekers die het "vermoeden" hadden dat Asbest "wellicht" slecht voor de gezondheid "zou kunnen zijn" maar velen twijfelden aan deze micro resultaten.
Vandaar dat er niemand echt rekening mee hield dat dit schadelijk zou kunnen zijn.

Tot 1993 werd Asbest echt veelvuldig (tonnen) gebruikt in bijna ALLES wat je maar kan denken.
Sindsdien (dus 60 jaar later ) is het gebruik pas verboden... en moet je zien hoe dergelijke bouwputten afgeschermd wordt als men nu daar Asbest ontdekt!
Toch schadelijk ACHTERAF !

Lees dan dit maar eens: FEITEN !
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18990717
Misschien is de uitleg van deze site beter: http://www.visioen.nl/hoogspanning/gezondheid.htm

1
35 FeHa

Correlatie is niet causatie past hierbij denk ik. Hoogspanningslijnen zijn veel te vinden bij arme wijken. Arme mensen roken meer. Roken leid tot kanker....

0
36 Wetenschappertje

@35 En daarom wordt nu van alles uitgebreid statistisch geanalyseerd.

Zoals je eigen (eerste) link laat zien, het verband tussen langdurig wonen in de buurt van hoogspanningskabels en sommige kwalen is uitermate zwak, in de meeste gevallen niet significant.

Zie verder wat @36 schrijft, een verband is nog geen oorzakelijk verband.
De tweede link is niet objectief, die laat ik maar voor wat het is.

De noem van 0,4 μT is, zoals Dune hierboven al schrijft, ca 1% van het aardmagnetisme hier en is gebaseerd op angst, niet op feiten.

0
37 LanCaster

@35 Ja, er is een norm opgesteld, maar meer aan de hand van "better safe than sorry". Op diverse plekken in dat rapport geven ze aan dat er geen duidelijke aanwijzingen zijn voor enige schade.

Voor asbest heb je nog een mogelijk mechanisme: vezels in je longen die ontstekingen veroorzaken. Voor lood in de benzine ook: lood werkt op het zenuwstelsel. Voor magnetische velden? Niks.

Nogmaals het is niet uit te sluiten, maar vooralsnog is er geen echte aanleiding om bezorgd te zijn. Dat er toch normen worden gehanteerd is dan ook geen bewijs voor de schadelijkheid, maar inderdaad niet willen herhalen van eerdere gevallen waarin te weinig werd gedaan of te laat.

0
38 Winston

Hoogspanning is niet per se gebonden aan "hoogspanningskabels ".

Het menselijke (en natuurlijke) fysiek is in feite ook elektrische spanning
op een 'creatief scheppend niveau.
Dieren kunnen ook hoogspanning opwekken tijdens gevechten/agressie
en d tijdens de jacht . (Zowel jager als prooi)
In de menselijke dimensie is dat niet anders.
De jachtige en heers/hebzuchtige mens , maar ook de angstige gejaagde
en emotionele mens, kan een tijdlang behoorlijke hoogspanning opwekken
in zijn elektrisch geladen cellen-complex .
(Het lichaam wordt omvat en geleefd door een levend EM-veld > De Aura.)
"Hoogspanning ? .... levensgevaarlijk"
(Terwijl hier nu de 1e donder en bliksem zich bij mij in mijn Aura doen melden
en er daardoor duidelijk een ander fluiidum voelbaar wordt binnen mijn
aureale veld van gewaarwording ; een soort van spannende vibratie )

3
39 m+m = Z

@39 "Het lichaam wordt omvat en geleefd door een levend EM-veld > De Aura"

Nee, hoor. En EM-velden leven niet.
Net zomin als binnen het menselijk lichaam hoogspanning is, of zelfs maar mogelijk is.

1
40 LanCaster

@40

Je rijdt geen Auto ?

2
41 m+m = Z

@41 Op dit moment niet, en al zeker geen auto die ik met een hoofdletter zou schrijven.

0
42 LanCaster

@25
Ik zag vandaag reportage ...
ze hebben straling gemeten, ook ik nederland.
Het is kankerverwekkend.

0
43 jkteg

@25
Ik zag vandaag reportage ...
ze hebben straling gemeten, ook ik nederland.
Het is kankerverwekkend.

0
44 jkteg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Offtopic

@2682Kom vanavond wel even terug. Het is nu een beetje te vroeg voor zo'n cocktail. 😉...

zojuist geplaatst door Strongoli

skapoe
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

De zoveelste inhoudloze DDR66 muts, nog geen dag in het leven fatsoenlijk werk gedaan, maar een praatjes!...

16 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Stop met dia asielwaanzin.Nederland is vol en wil geen haatbaard meer bij!!!!!...

17 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ben bang dat timmerschrans I steeds dichterbij komt.De vvd zal zijn ware aard laten zien en zich weer pro immigrant opstellen....

18 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ha(l)al ze maar binnen, die strijders!!! 🤮...

19 minuten geleden geplaatst door skapoe

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@7 Ik weet eigenlijk niet of dat volgens de voorschriften is toegestaan. De opname wel natuurlijk maar wat je daarmee, in dit kader van 'herrie...

20 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@6 De ME, die er op los ramt, bij een aangemeld stil protest van 8 man? Dat is nog erger dan de Russische praktijken bij demonstraties. ...

32 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

37 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

44 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Bengali Blue Film VideoMomseducessonCandy Cruise PornLivecamsexJerk Off A DogMature Deep ThroatPornstars FuckingPorndpPublic Huniliation PornEsperanza Gomez DreddRomantic Sex XvideosVillage Sex DanceJappa DogChris Stokes AnalHemtai TubeGwen Adora PornGhettoo PornFaith Hill In The NudeMonikafoxXxx In FullIndian Devar Bhabhi RomanceBerazers MilfOld Women NakedXxx Hd Sex Video Com야애니 사이트Only Fans LeakingMt Lady PornNaked HugExchange Wife XvideoIndian Boyfriend Girlfriend PornLesbain Scissoring PornMature GapersCameltoe RearPorn Videos DownloadableVideos Lesbicos PornosRebecca PerleBhai Behan XnxxShop Xxx VideoHard Indian XxxDesi Masala PornFai PornMilfbikiniSifie MarieBest Porn VedioFilm Porno TransPoopeegitlsMallu Aunty SexxEroticmoviePlay Boy TvSexshemale TubeAnna Claire CloudsMadison Pettis NudeMelody PetiteDiaper FetishHalle Hayes Emma MagnoliaIvy Wren LeakedNew Bengali XvideoCindy Sex MoviesSex WebcamHenrai Tubeانجلا وایتGay Porn PublicBig Tits VideiSara Jay SexXvideoappHot Seduction PornXxx Sex Video Mom SonBrazzers AriellaSanileon SexiNew Backroom Couch CastingSeeeex HdXvideo BrasileirasNubiles.comTamil Aunty Sex Tamil Aunty SexVporn TubeBus Xxx IndianHindi Suhagrat Ka VideoScat BooruComiclistTeue AnalIndian Elephant TubeZelda SykesHot X MovieNauhty America ComMy Free Cams MBaixar Filmes Pornôs GrátisGinger LynnPriyanka Chopra Hot PicsBukkit Brown NudeXxxx MuvesSunny Lione Porn VideosTiktoks PeladasServipormoHot And Hard Porn VideosNo Hands CumingHard Core Movie PornFree Pronhub ComMellabie MonroeFriens Mom PornFree Porn Gang BangKeerthi PandiyanSex Picture MarathiEva Lovia BlackedApex Legends PornPorn GuerasAnal VirgonSexy And FubnyPorn Videos Of StepmomIndian Porn Vedios HdPussy Licking In OfficeTelegram Grupos PornAlinity SexiestKelle MartinaTits JobLatina SpreadingSoft Porn For LadiesExotic Massage Near MeFutani PornPorno GratuitementSkinny Big Tits PornCollege Sex Videos ComMalejandraqHamster X Free PornTwinks OrgyFight PulseKannada Student Sex VideoA2z NudeXnxx Telugu TalkingPhim 18+SexwebseriesPorn Video DanceChat White PornLittle Caprice BlackedKasidie SwingersHane Ame LeakNovinha PornôsTamil Aunty SexesAbbylynnxxxxxMilf MusterbatingWww Hot Porn VideoXxx Video Hd HardXxx Com 2019Big Black Penises PicturesMilky Moo'sTamil Blue FlimsBrqzzers3xNaked PeoplBlue Film Sex Sex SexStepmom Son PornoHentai Harem In Another World