door Havermout in Gezondheid  ·  76 Reacties

  • 0
  • 738x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47 Weet je waaruit deze vitamine D onder invloed van zonlicht wordt gemaakt ?Uit cholesterol .

4
51 El Matador

@45 Is toch lekker. Waarvoor ga je anders naar het strais ofzo.

1
52 Yisrael

@52 *strand

1
53 Yisrael

De zon is nodig om vitamine D aan te maken.

De zon veroorzaakt kanker.

De mens heeft er moeite mee dat hetzelfde verschijnsel zowel positieve als negatieve effecten heeft, en dat er geen manier bestaat om alleen de positieve effecten te genieten zonder last te hebben van de negatieve effecten.

0
54 Intellector

@42 : Waarom wilt u graag verdoezelen dat we sinds de EU/de Euro ontzettend verpauperen? Alleen al die wisselkoers ...

6
55 Wendel

@50

Dat schreef ik dus zelf ook al…..om 16:00 in de zon gaan zitten is vroeg genoeg.

4
56 WijzeDwaas

@51

Nee, dat wist ik niet. Tref ik het even! Ik heb al weer zo’n 25-30 jaar een te hoog cholesterol gehalte. En daar ik uiteraard geen statines gebruik maak ik voldoende vit D aan.

4
57 WijzeDwaas

@56 , Hoe dan ook.

Met zulke temperaturen zit ik liever in de schaduw met een lekker koel drankje. question question

0
58 Weet geen naam

De Franse vrouwen, viel mij lang geleden al op, zijn het meest fanatiek als het gaat om hun uiterlijk, en het resultaat mag er wezen. En die smeerden consequent altijd toen Nederlanders het nog niet of nauwelijks deden, op vakantie in Frankrijk.

Wij als kind moesten de eerste paar dagen smeren en niet te lang in de zon blijven per dag, zelf opletten op verbranden dus. En daarna had je geen probleem meer en geen creme nodig, maar het is wel goed voor je huid, 's-avonds verzorgende creme te gebruiken, want je huid droogt uit van al die zon. Kijk maar naar mensen die hun hele leven in de zon hebben gewerkt en een huid hebben als een walnoot.

4
59 Wendel

@54 : Ik twijfel eraan of het de zon is die al die kanker veroorzaakt. Ik denk dat de vervuiling die zich in het menselijk lichaam ophoopt, in combinatie met de zon, kanker veroorzaakt, en daarom meer dan vroeger.

4
60 Wendel

@60 , " Ik denk dat de vervuiling die zich in het menselijk lichaam ophoopt, in combinatie met de zon, kanker veroorzaakt,"

En wanneer en in welk blad gaat jouw baanbrekend onderzoek gepubliceerd worden?

Oh wacht.............je DENKT dat...........

0
61 Weet geen naam

@60 , inderdaad, dat denk jij.

Ik volg liever de mening van echte experts, die zo enorm veel meer informatie hebben bekeken dan jij dat het nauwelijks in woorden te vatten is.

0
62 Intellector

@55
Omdat we helemaal niet verpauperen sinds de euro. Er zijn nu veel meer auto's dan 20 jaar geleden, iedere scholier loopt rond met een telefoon van een paar honderd euro, er worden nog nooit zoveel verre reizen gemaakt als nu, etc, etc.

1
63 WTR

@63 Meer auto's, meer en grotere tv's, meer koophuizen, meer vakanties, meer elektronica. Het gaat echt heul slecht met de gemiddelde Nederlander......

1
64 Oebie

Zolang er troep in de zonnebrandcreme zit dat ik de andere dag mijn huid vol pukkels staat smeer ik niet meer. M.a.w. ik ben allergisch voor zonnebrandcreme en in zo een situatie moet je het ook niet gebruiken, maar een andere manier vinden om je lichaam te wapenen tegen te felle zon (UV straling). Ondanks je huid zelf ook beschermt zijn aanvullende maatregelen en je huid al zeer vroeg aan de zon laten wennen echt dingen, die je moet doen. Van lange mouwen plomp in de zon liggen smoren is vragen om problemen. Verbranden is niet goed voor de huid en kan idd kanker veroorzaken. Welke strategie je ook kiest, dit is gewoon een wetenschappelijk feit.

Zelf loop ik de eerste dagen in het jaar dat het 17 a 18 graden is en de zon schijnt met een t-shirt buiten. (Sommige mensen verklaren me voor gek, maar ik ga mijn strategie niet voor hun aanpassen.) Zo snel mogelijk mijn huid laten bruinen zonder te verbranden. Hiermee laat ik mijn eigen huid maatregelen nemen
Als de zon krachtiger wordt gebruik ik tarwekiemolie. Dit heeft een beschermingsfactor van 10 a 15. Weet dat normaliter 30 aanbevolen wordt.
Wordt de zon nog krachtiger en ben ik onvoldoende bruin, dan draag ik tussen 12:00 en 16:00 een dunne overhemd. Deze kan ik gewoon om mijn middel binden. Ook als ik aan matig intensieve lichaams beweging doe, zoals fietsen is het raadzaam om een overhemd aan te trekken.

Voor mijn hoofd heb ik een Fostex bushcraft hoed. Dit beschermt een groot deel van mijn gezicht. En ook mijn gezicht en nek smeer ik in met Tarwekiem olie.

Als je om welke reden niet voor smeren met zonnebrandcreme kiest, zal je op andere manieren op uv straling op je huid moeten anticiperen.

2
65 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@65 , "Als je om welke reden niet voor smeren met zonnebrandcreme kiest, zal je op andere manieren op uv straling op je huid moeten anticiperen."

Een kelder of kruipruimte schijnt heel effectief te zijn. question

1
66 Weet geen naam

@66 Dan kan je net zo goed heel de zomer met lange mouwen lopen, maar dat willen weinigen. Ik doe het op mijn manier. Maar we hebben de lucht/klimaat zover verknalt dat we idd sneller en heftiger last hebben van meer UV straling en dus sneller verbranden. Toen ik nog klein was hadden we zonnebrand met de factor 4 a 5 en tegenwoordig is het 30 a 50. Bijna een factor 10!!!! Het menselijk lichaam kan niet zo snel op deze wijzigingen anticiperen. Ook is zonnebrandcreme qua ingredienten rommel.

1
67 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@67 , "Toen ik nog klein was hadden we zonnebrand met de factor 4 a 5 en tegenwoordig is het 30 a 50. "

De factor zegt niets over hoe sterk het beschermt. Maar zegt iets over hoe lang ie beschermt.

Factor 10 beschermt dus net zo goed als factor 5, alleen 2 keer zo lang.

0
68 Weet geen naam

@67 En daardoor lijd die generatie nu aan een melanomen epidemie omdat ze vroeger geen fatsoenlijke smeersels hadden.

2
69 Oebie

Aanvulling op @68 :

"SPF is een relatieve maat, die aangeeft hoeveel langer iemand die beschermd is mét zonnebrandcrème, in de zon kan blijven dan iemand zonder bescherming, vooraleer er zonnebrand optreedt."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sun_Protection_Factor

0
70 Weet geen naam

Ik smeer mij ook zo weinig mogelijk in met zonnebrand. Ik kan gewoon urenlang lekker zonnen op 40 graden tijdens vakanties. Gewoon een kwestie van efficiënt de temperatuur in je lichaam regelen, zodat je niet overhit raakt. Als je vaak insmeert raak je die feeling weer kwijt.

3
71 Tafka Mike

Olijfolie werkt goed..
Na twee dagen is men zo erg doorbakken dat je er zwart van ziet..

0
72 Sjaak Trekhaak

@71 Eh, hoe regel jij je huidkanker? Doe je dat ook zelf?

0
73 Bluth

@73 : Geen last van, integendeel.

2
74 Tafka Mike

Gewon niet uren in de zon zitren. Opbouwen. Lees het boek Van Rhee eens. Is te vinden op interner. Heeft ook schema's mer huidtypes em hoe op te bouwen.

0
75 xativa

Dermatologen zeggen altijd dat je je huid in moet smeren. Maar hoe deden onze voorouders/oermens dit dan? Zij hadden geen zonnecreme die zich beschermde tegen de zon. De enige manier om jezelf te beschermen was om bruin te worden als bescherming. Maar hiervan zeggen dermatologen dat een bruine huid een beschadigde huid is. Maar waarom word je dan bruin? Het is toch een soort ingebouwde beschermde zonnecreme.
Hoe kan jè een beschadigde huid hebben en die je ook beschermt? Beide kan niet.
Dat klopt dan toch niet. Je kunt niet een bescherming hebben en beschadiging tegelijkertijd. Verder zou men moeten kijken naar plamten en bomen..Zij moeten een machanisme bezitten om zich te beschermen tegen de zon. Bomen kunnen kanker krijgen door bepaalde schimmels. Planten weet ik niet.

0
76 xativa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Het loopt inderdaad de spuigaten uit.Eén keer raden, wie altijd voor dit soort idioterie mogen opdraaien..Weet zeker, dat er veel stampij o...

zojuist geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Offtopic

@2305 Probeer het jezelf niet kwalijk te nemen. Jij bent geen dader. Kop op !...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Olivia
Offtopic

@2303 Maar de indruk die bij mij leeft is dat jij je kwetsbaar hebt opgesteld, en dat daar vervolgens (flink) misbruik van is en wordt gemaakt....

11 minuten geleden geplaatst door Olivia

ongelovenloos
Een jaar burgeroorlog in Sudan, een onderbelichte humanitaire crisis

Nu hoor of zie je niets van Amnesty .Valt het kwartje nu wel bij iedereen?...

12 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Kim Jong-un
Long covid of long vax? - Stichting Artsen Collectief

En uiteindelijk zal wel blijken dat het niet de Corona was maar de vaccinaties.Tja, dat dansen met janssen was wel een beetje van korte duur e...

13 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

21st Century Guy
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@8 Met heel veel "echte Nederlanders "gaat het prima, maar het zou goed zijn als het met de rest ook goed gaat, dat ze geen financiële sores he...

14 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

welofniet
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

Van der Burg kan om te beginnen er zelf 10 opvangen en Timmermans en Klaver beiden ook een stuk of 20 dat scheelt toch ook weer een beetje....

14 minuten geleden geplaatst door welofniet

ThWil
Hillie en Luuk besteden wekelijks zeker 100 euro aan restaurants: ‘Plus de oppas’

@18 Dat is vervelend. Maar mede vanwege mijn leeftijd eet ik ook niet meer zoveel als ik vroeger wel deed. Maar als ik de rest zie dan geniet ik...

15 minuten geleden geplaatst door ThWil

21st Century Guy
Hillie en Luuk besteden wekelijks zeker 100 euro aan restaurants: ‘Plus de oppas’

@17 Ik heb een medische aandoening waardoor ik rustig aan moet doen, ik ben iemand met goede trek eigenlijk, heb in vroegere tijden ook wel eens...

17 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

ongelovenloos
Meer dammen weg uit Europese rivieren, maar in Nederland moet nog wel wat gebeuren

Wat heeft het voor zin als we toch onderwater komen te staan door die klimaatonzin , duidelijk echte onzin dus....

18 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Cfnm PublicDanielle Cooper NudeAmerican Bf SexLeaked Celebritie NudesPeachy NakedChashma Frame For GirlNina MercesdezNala BrooksLiz Hurley NudeAnri OtikaIndian Black XxxDesi BhNaked Women CuteHindixxxcomAunty Sleeping Sex VideosLeah Gotti Xxx HdCinemasexSupjav.comLeanna DeckerPhobee Cates NudeHoney Pop PornNude BeautySecret Camera Sex VideosPron GoBhabhi Ji Ki ChutManuel FerraraBeautiful Girl Xxx Sex VideoFratbroxMexican Strip ClubRamon MonsterRealtorxxxIndian Gay SiteWww Livesex ComAsian Big Boobs PornPorn Anal IndianBoobjobs PornSex Videos TeenageRoja Kootam SongNicky Minaj PornEscort Shemale ParisRuby May NudPassion Hd PornSisters Of AnarchyExray PornKris SummersBrazzers Step Mom And SonBangla Xxx Video SongMandy Flores Full VideosSexmoselBrazzers On TvAnal Squirt PornWwe ChinaHot Porn For TeensFreegaypornvideosXxx Video FastHdindianpornNew Bengali Porn VideoJapanixxxXxxhindhiAbella Danger DoggyPorn High SchoolsPorngosLauren JasemineCharlotteparkesGujrati Bhabhi NudeAsain FfmX HmstrNude Brook BurkeNude Body ShowDaintywilder SextapeAnimation 3d Gay PornBrother And Sister XnxHot Mami XxxChamsterCourtney Henggeler NakedLily Rader NudeJameliz Onlyfans LeakRechal Steele PornPorn Debby RyanSorotity PornKommonsMangas Origines.PhotoacompanhVídeo De Sexo Pornográfico BrasileiroSwimming Sex ComKpopdeepfakeSleepy FootjobGurlsoutwestSquirting VideoThickfitSkylarsharkHindixnxxcomSkybri PornKoel Mallick Sexy VideoRebd-762NyxworksLate Night PornHottest Ever PornSexwith DadPiledriver PositionParty Games PornVaginas CartoonFlashing On OmegleShadman ParalyzeContos Heroticos Em DesenhoFarmgirllacyBridget PowersNaked Big TitsIndiansex VideoXchange PornStrike Patrol PornFake VaginiaNini HartlyIndia Bf SexAmerican Live SexChodo Mujhe ChodoSxe Xxx SxeBlue Picture Hindi Full HdKana MomoogiAvbdsReddit Nsfw StoriesHentaied GratisDaalischusSofia Vergara NudaChechi SexPorn Lesbians RapeNaked Sexy BabesPorn Stars AgencyHironi XxxKogamaTollywood Heroines NudeExchange Student 3Pornfree VideosPorn BodageHeantai LesbianHindi Naked MovieDan Bilzerian XxxAndra Aunty SexDesi Prostitute Sex VideosBest-asian-pornstarsHindi Xxnx VideoPornhub EbonyFli GsterGay Crossdresser PornAnal FfmSexxy Video Full HdGay Xxx PhotoNaked Babes In The ShowerNude Pics Of Ex GirlfriendsNude Women From Australia