Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25).
Volledig scherm
Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25). © RV

Twee Belgische IS-vrouwen en Child Focus dagen Belgische staat voor rechter

Twee Belgische vrouwen van IS-strijders die met hun kinderen vastzitten in een kamp in het noorden van Syrië, dagen de Belgische staat voor de rechter in kortgeding. Child Focus sluit zich aan bij de dagvaarding.

804 reacties

  • Katherine Baker

    6 jaar geleden
    Gaan we voor deze 'cirque' ook nog eens moeten opdraaien ? Betalen we nog niet genoeg hier in België ?
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Als alle rectors van de universiteiten in dit land pleiten voor een terugkeer van die kinderen, als alle organisaties van de mensenrechten en kinderrechten een oproep doen om die kinderen te redden uit penibele omstandigheden voel ik mij in goed gezelschap. En dan interesseert mij deze pagina vol met pure haatreacties niet meer.
  • Patrick Van Lersberghe

    6 jaar geleden
    Zij mogen beroep doen op de wettelijk bepaalde basisrechten. Het komt echter het rechter toe uitspraken te doen. Vreemd genoeg reageert Bart De Wever nu niet en vertaald hij dit niet tot een provocatie van het Belgisch rechtsyteem.
  • Jozef Vermeir

    6 jaar geleden
    Wie durft daar nog maar aan te denken
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    laatst stond hier:onze grootouders zijn geneuveld in wo2 opdat wij het nu zo goed zouden hebben.waar is dat dan?hier toch niet.criminaliteit,illegaliteit en straffeloosheid vieren hoogtij.en voer maar leefloners en kindergeld trekkenden in,a volonté.waar is dat'zo goed'voor ons zeker niet.het wordt met rasse schreden slechter dan voor de oorlog.de'grote overwinning'draait op een gigantische sisser uit.