In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Vrachtwagenchauffeur krijgt taakstraf voor losgeraakte wielen

  • Bart Meesters - Reality Photo
    Het viaduct waarvan het wiel afrolde op de A2
  • Bart Meesters - Reality Photo

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veen is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor een dodelijk ongeval. Ook moet de man een boete van 250 euro betalen, omdat hij geen geldig rijbewijs had.

De chauffeur verloor twee jaar geleden twee wielen van zijn vrachtwagen met oplegger op de A2 bij Den Bosch. Eén wiel rolde van het viaduct af en kwam terecht op het dak van de auto van een 73-jarige vrouw uit Schijndel, die daar net onderdoor reed.

Het slachtoffer kwam met haar auto tegen een betonnen pilaar tot stilstand. Omstanders probeerden haar nog te redden, maar ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Niets in de gaten

De truckchauffeur wordt beschuldigd van dood door schuld in het verkeer. Omroep Brabant meldt dat de trucker tijdens zijn rechtszaak zei dat hij niet in de gaten had dat zijn wielen los zaten. "Op de A2 werd er naar me getoeterd. Toen ben ik meteen gestopt". Van de politie en Rijkswaterstaat kreeg ik achteraf te horen wat er was gebeurd. Ik vind het heel erg dat zoiets heeft kunnen gebeuren."

De trucker zei ook dat hij voordat hij ging rijden nog om zijn vrachtwagen heen is gelopen, maar niks vreemds of bijzonders heeft gezien.

Advertentie via Ster.nl