U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 1
Een inwoner van Roermond die zich man noch vrouw voelt, krijgt een 'verbeterde geboorteakte'. Dat heeft de rechtbank Limburg bepaald. Het geslacht van deze persoon wordt aangepast naar 'geslacht is niet kunnen worden vastgesteld'. ...

ongeveer 1 jaar geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
3
3
2
1

Men heeft met de hele afdeling gekeken naar wat voor geslacht het nu was maar men kwam er niet uit,

1 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
0
Meld

Achterlijke idioterie.

2 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
9
Meld

En nu nog kijken of dit paspoort in andere landen wordt geaccepteerd

3 JCA    
ongeveer 1 jaar geleden door JCA
0
Meld

Heb een afspraak bij de gemeente gemaakt omdat ik hier wel eens uitgemaakt wordt voor oud wijf terwijl ik een man ben. Ik wil dat in mijn paspoort hebben staan, parttime oud wijf.

4 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
0
Meld

Kuikenseksers kunnen makkelijker het geslacht van een piepklein kuikentje vaststellen dan dat een ambtenaar van een gemeente dat van mensen kan vaststellen. Bizar.

Waarom laten ze niet geslacht dan voor iedereen achterwege? Lijkt me wel zo makkelijk. En aangezien sommigen denken dat ze vanwege hun naam worden gediscrimineerd zou je eigenlijk ook alle namen uit paspoorten weg moeten laten. Gelet op de toenemende leeftijdsdiscriminatie laten we leeftijd ook weg. En zo wordt een paspoort een universeel document waarin slechts je foto staat en je vingerafdruk en een stempel van de burgemeester. geweldig. Zo zijn we weer goed bezig.

5 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
2
Meld

Mooi dan identificeer ik mijzelf de volgende verlenging van mijn paspoort als vliegdekschip.

6 Truffelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Truffelaar
2
Meld

Tsja, na het lezen van het artikel kan ik er wel begrip voor opbrengen. Als medisch gezien het geslacht niet kan worden vastgesteld, dan is het raar om juridisch wel een etiketje te eisen.

7 WTR    
ongeveer 1 jaar geleden door WTR
1
Meld

Er zijn maar 2 genders.
1 Man.
2 Vrouw.
Misschien een 3e en dat is dan Hermafrodiet.
Als je bent geboren als een jochie ben je gewoon genetisch gezien een jochie,dat je als jochie geboren word maar je voelt je van binnen vrouw(respect daarvoor) maakt je nog geen vrouw b.v.

8 Truffelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Truffelaar
2
Meld

De rechter heeft uitgesproken dat in de geboorteakte vermeld mag staan: "het geslacht is niet kunnen worden vastgesteld". Dat wil nog niet zeggen dat de Roermonder een "genderneutraal" paspoort krijgt.

De Paspoortwet zegt namelijk in artikel 3.1: "Elk reisdocument vermeldt de volgende persoonsgegevens van de houder: geslachtsnaam, voornamen, geboortedatum, geboorteplaats, geslacht, woonplaats, adres en lengte. Onze Minister kan bepalen in welke gevallen kan worden afgezien van vermelding van respectievelijk geboorteplaats, woonplaats, adres en lengte".

9 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
0
Meld

@Truffelaar (#question
Maar wat nu als medici het geslacht niet kunnen vaststellen?

10 WTR    
ongeveer 1 jaar geleden door WTR
0
Meld

@8 nog een 4e: Er zijn serieus mensen zonder geslacht, het zijn er maar weinig, maar ze zijn er wel question

11 lost    
ongeveer 1 jaar geleden door lost
0
Meld

Er zit een slangetje aan of een sneetje in. Lijkt me vrij simpel.

12 Ongelooflijk    
ongeveer 1 jaar geleden door Ongelooflijk
1
Meld

@12
Als het echt altijd zo simpel was, waarom konden artsen bij deze persoon dan niet vaststellen wat het geslacht was?

13 WTR    
ongeveer 1 jaar geleden door WTR
0
Meld

Dit gaat mij boven de pet.

14 grasnaaier    
ongeveer 1 jaar geleden door grasnaaier
0
Meld

Huh? Als je als mens je eigen geen man of vrouw kan voelen, wat voel of denk je dan dat je bent?
Ben daar wel benieuwd naar. Ja een genderneutraal zoals de medie het zegt, maar wat is de onderliggende gedachte daar achter?

15 techcenter    
ongeveer 1 jaar geleden door techcenter
1
Meld

Er zijn maar 2 geslachten. Dit staat los van hoe iemand zich voelt.
Iemand kan wel met beide geslachten en/of delen daarvan geboren worden. Niet duidelijk dus en kan eigenlijk geen geslacht aan 'gehangen' worden bij geboorte.
Maar ik denk dat het voor iemand die zich beiden voelt of geen van beiden toch handiger is om een geslacht te kiezen en niet als genderneutraal door het leven te gaan.
Hier kan het wel geaccepteert zijn en misschien zelfs in je paspoort gezet worden maar je komt volgens mij bijna geen enkel ander land meer in wanneer er geen definitief geslacht is vastgelegd.
Iemand die blank is maar zich zwart voelt kan ook niet zijn pasfoto in het paspoort laten aanpassen. Dingen zijn nu soms gewoon hoe ze zijn.
En voor zo'n ienie minie klein percentage van d bevolking kun je gewoonweg niet alles kompleet op zijn kop zetten en bijvoorbeeld in de toekomst de vraag krijgen hoe jij je kind wil registreren bij aangifte. Man - vrouw of neutraal. 99,999999999% van de mensen is dat niet relevant voor en ik zou het niet prettig vinden om die vraag te krijgen als ouder.

16 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
2
Meld

@15 je hebt ook mensen die asexueel zijn maar wel van een geslacht. Alleen doen die er dus niets mee. Misschien dat het zoiets is?
Moeilijk om daar een voorstelling bij te hebben...

17 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
0
Meld

Eigenlijk is het een afwijking cq geestesziekte. Wat is het volgende? iemand met een gespleten persoonlijkheid meerdere identiteiten en paspoorten geven? Want waarom hebben mensen die zich meerdere personen voelen geen recht op ieders een eigen identiteit en eventueel geslacht?

18 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
0
Meld

@18
Dus het feit dat bij de geboorte van deze persoon het geslacht niet kon worden vastgesteld, is een geestesziekte?

19 WTR    
ongeveer 1 jaar geleden door WTR
0
Meld

@19 nop, wel nu hij 57 is en niet weet of hij nu man of vrouw is.

20 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
0
Meld

@20
Ja, dat misschien wel. Aan de andere kant snap ik wel dat je je geen man of vrouw voelt, als je lichamelijk gezien ook geen van beide echt bent.

21 WTR    
ongeveer 1 jaar geleden door WTR
0
Meld

@19 in hoeverre moet je met iemand meedenken als overheid? want zoals ik al zei, iemand die meerdere persoonlijkheden in zich heeft ervaart dat ook als echt. Dus zeg ik dubbel paspoort of misschien wel 3 of meer en misschien zelfs mannelijk en vrouwelijk naar gelang de persoonlijkheid zich voordoet.
Maar dat zal niet gebeuren want het wordt bestempeld als zijnde ziek.
En dat kan met medicatie behandeld worden, dat weet ik. Het probleem met geen geslacht voelen kan ook met medicatie gestuurd worden..
Dus waar ligt het verschil. Waarom dit wel en andere niet.

22 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
0
Meld

@21 moeilijk zoiets.. voor de persoon helemaal. Maar moet je daar in meegaan of zeggen dat is een privekwestie oid en de persoon een paspoort geven met 1 van de 2 geslachten.

23 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
1
Meld

@22
Het verschil met het voorbeeld van iemand met meerdere persoonlijkheden is duidelijk. Het maakt nogal wat uit of je iemand één paspoort geeft, of meerdere verschillende.

En dan de medicatie. Dat is een goed idee als de persoon in kwestie het ook ziet zitten. Maar als deze persoon nu lekker in zijn vel zit, waarom zou je hem/haar dan dwingen een geslacht te kiezen?

24 WTR    
ongeveer 1 jaar geleden door WTR
0
Meld

@24 omdat 99,9999% van de wereld een geslacht voelt en is. Je kunt voor een enkeling niet een andere categorie voor in het paspoort verzinnen.
En waarom maakt meerdere id's uit? De persoon in kwestie is misschien morgen Henk en vandaag truus en overmorgen kees?
Als je genderneutraal serieus neemt dan ook mensen met meerdere persoonlijkheden. Of mogen die wel gediscrimineerd worden?

25 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
1
Meld

@25

Het gaat hier niet bepaald om gevoel: men heeft simpelweg het geslacht van deze persoon niet kunnen vaststellen en heeft het toen maar willekeurig als 'man' afgevinkt.
Bij 1 op de 1500 tot 1op de 2000 geboortes is het geslacht van de baby zo ambigue dat een arts al geen tabak kan maken: dat zijn meer mensen dan je denkt.

26 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@26 jawel het gaat juist om gevoel. Deze persoon is bijna 60 en kan niet kiezen tussen man en vrouw. Daarom nu een nieuwe categorie geslacht voor 0,05% van de bevolking? Waarschijnlijk een nog veel lager percentage want ook al is het geslacht bij geboorte niet duidelijk dan wanneer het kind ouder wordt manifesteert zich wel een geslacht voorkeur bij het overgrote deel van die 0,05% waar we het over hebben.

27 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
0
Meld

@26 dus waar hebben we het over. Alles op zijn kop zetten voor misschien 0,001% van de bevolking. Beetje absurd en ook kostbaar.
En dan nog het probleem met andere landen binnen kunnen gaan. Reken maar niet dat ze over de grens hier genoegen mee nemen dus dan heb je een genderneutraal waardeloos reis document op zak.

28 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
0
Meld

@27

- "Deze persoon is bijna 60 en kan niet kiezen tussen man en vrouw. " -

Waarom moet die moeten kiezen tussen man of vrouw wanneer die lichamelijk geen van beiden is?

- "Daarom nu een nieuwe categorie geslacht voor 0,05% van de bevolking?" -

Waarom niet? Het is een bestaand probleem, je helpt er mensen mee en niemand heeft er last van. Het is een beetje een glijdende schaal argument wat je daar stelt. Men riep immers hetzelfde over het homohuwelijk en over dingen als invalide voorzieningen.
Opvallend overigens dat je met 0,5% net de meest conservatieve schatting pakt.

29 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@28

- "Alles op zijn kop zetten voor misschien 0,001% van de bevolking. Beetje absurd en ook kostbaar." -

Wat wordt er nu op zijn kop gezet? Het enige wat er gebeurd is dat er een extra categorie is.

- "En dan nog het probleem met andere landen binnen kunnen gaan." -

Onzin, Er zijn in Nederland al jaren mensen met een 'X'op het paspoort, daar zijn geen problemen mee geweest. Bovendien bestaat deze regeling ook in andere landen waar ook geen problemen zijn.

30 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@29 "- "Daarom nu een nieuwe categorie geslacht voor 0,05% van de bevolking?" -

Waarom niet? "

Nou, je hebt mensen als Bamischijf die overal een probleem mee moeten hebben zelfs wanneer ze er geen last van hebben op wat voor manier dan ook. Daarom niet.

31 VaY    
ongeveer 1 jaar geleden door VaY
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Pegida kondigt opnieuw acties aan in Eindhove...
Pegida gaat volgende week zondag opnieuw de s...

1 dag geleden door Crezee

De rechtse strijd tegen ‘verlinkst&rsqu...
Op tal van plekken in de wereld klinkt de nie...

1 dag geleden door Crezee

Nieuwe gelekte e-mails Britse ambassadeur: Tr...
In nieuwe gelekte e-mails van Kim Darroch die...

1 dag geleden door AD

‘Joods-christelijk’ is tegenwoord...
Geruststellend, dat opstootje in de SGP. Part...

1 dag geleden door Crezee

Trump zegt dat progressieve congresvrouwen mo...
President Donald Trump zei dat progressieve c...

1 dag geleden door Denisova


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wilmama
Vaccineren: de grote illusie...
@95Waar staat in dit stukje tekst van het L...

minder dan een minuut geleden door Wilmama

Reagurius
Centrum Amsterdam geteisterd door bergen afva...
@22 Dat doen politici ook dus dan kunnen ze g...

minder dan een minuut geleden door Reagurius

lizzy
Dit is de Dag op straat: hoe is het succes va...
Het maakt allemaal geen drol uit,,,,,al kom j...

1 minuut geleden door lizzy

Cody
Moet Nederland Isis-bruiden terughalen?...
Bruiden! Schei toch uit, noem het gewoon IS a...

1 minuut geleden door Cody

Congo
Minister zet door met moslimschool Westland...
@12 "Goed zo minister Slob. De republiek West...

2 minuten geleden door Congo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig