U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 3
De voorgestelde kandidaat, Carlo Cottarelli, een voormalig topman van het Internationaal Monetair Fonds, kan op weerstand rekenen van de populisten. ...

ongeveer 1 jaar geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI

de EU kartelclub doet er echt alles aan om hun zin door te drammen ook al staat dat haaks op de uitslag van de democratische verkiezingen in Italië.

De 2 coalitiepartijen gaan hopelijk dwars liggen in het parlement en met nieuwe verkiezingen worden ze allebei hopelijk nog groter.

Zo'n boef van het IMF geeft weinig vertrouwen in de broodnodige veranderingen. Zo'n slaafje van de EU bobo's is het laatste waar Italië op zit te wachten lijkt me. De president heeft met zijn domme weigering waarschijnlijk de doos van Pandora geopend. We gaan het meemaken.

1 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
1
Meld

Ongeacht of ik het met de voorgenomen coalitie met hun plannen eens ben of niet vind ik deze handelswijze niet toelaatbaar. De kiezer bepaald welke partijen door hen vertegenwoordigd gaan worden.

2 Tussenderegels    
ongeveer 1 jaar geleden door Tussenderegels
0
Meld

@1 ik vermoed dat je gelijk hebt, ook al ben ik zelf meer pro europees, ondanks alle mankementen.

3 Tussenderegels    
ongeveer 1 jaar geleden door Tussenderegels
0
Meld

Die schoft van een president moet afgezet en vervolgd worden. Deze partijen Lega Nord en de Vijfsterren Beweging zijn gewoon democratisch gekozen. Misbruik van macht en politieke spelletjes zijn de president onwaardig.

4 Querulijn Xaverius,    
ongeveer 1 jaar geleden door Querulijn Xaverius,
2
Meld

@3 Ik ben ook pro-Europees, maar anti-EU.

Europa is (of eigenlijk was) een schitterend continent. De EU is een monsterlijk dictatoriaal gedrocht dat keihard bezig is Europa en zijn autochtone bevolking kapot te maken.

5 thestranger    
ongeveer 1 jaar geleden door thestranger
0
Meld

Het is toch ook absurd: men hanteert verkiezingen omdat dit "Democratie" heet.
Maar als deze verkiezingsuitslag, met bijbehorende vervolgplannen niet bevalt...
wordt alles maar tegengehouden???
Zitten we tegenwoordig in Turkije, China of Noord-Korea of zo ?

6 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
2
Meld

@3 @5 Daarnaast komen er binnen een paar jaar nog een paar landen bij..
landen die nog verder Oostwaarts zitten.. met alle bijbehorende bekende problemen..
Wanneer en Waar houdt dit expansie verhaal een keer op ?
Totdat we ook China bij de EU hebben getrokken soms ???
En dan ook volledig cameratoezicht op de Burgers, want iedereen is natuurlijk ontevreden ???

7 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
0
Meld

@6 Blijkbaar. Men wil een zakenkabinet dat naar de pijpen van Brussel en de financiële martken danst. Geld boven democratie. Er valt feitelijk niets te kiezen. Wees dan gewoon eerlijk en zet dan gelijk een marionet van Brussel aan het hoofd van Italie en houdt geen verkiezingen.

8 Querulijn Xaverius,    
ongeveer 1 jaar geleden door Querulijn Xaverius,
0
Meld

@3 . Ik ben tot voor enkele jaren altijd een fan geweest van betere samenwerking met andere EU landen. Ik moest voor mijn werk altijd veel reizen en was blij toen zaken doen makkelijker werd door EEG en later EU. Ik was ook voor invoering van de Euro.
Maar de EU doet zulke rare dingen die haaks staan op ons belang (zoals het binnenlaten van miljoen gelukszoekers) en men poogt steeds meer onze autonomie in te perken.
Samenwerken is prima maar de federale vierde rijk waar men nu naar toe lijkt te willen werken gaat alle perken te buiten. En daarnaast is de EU ook een afvalputje geworden voor uitgerangeerde politici zoals Timmermans met daaraan achterlijk hoge beloningen gekoppeld. Daarom gaat de EU de laatste jaren helemaal de verkeerde kant op. Daarom vind ik Brexit een prima actie en ben ik ook voor een Italexit een een Nexit. de EEG was duidelijker een betere club dan de huidige EU. Dus terug naar de EEG en dan maar zien hoe we kunnen samenwerken zonder onze autonomie op te hoeven geven. En de Euro is net zoiets. OP zich een prachtig idee maar de realiteit is dat alle gebrek aan arbeidsethos in Zuidelijke landen betaald moet worden door Noord-Europa. De oude mechaniek om de koersen van Drachme en Lire te devalueren is weggehaald waardoor wij nu met hun problemen worden opgezadeld. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald dus schaf de Euro dan maar beter weer af.

9 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
0
Meld

@9
De EU in de huidige vorm moet echt uit elkaar. De figuren in Brussel zullen altijd proberen hun eigen bestaan te rechtvaardigen. Daarom is van binnen uit hervormen onmogelijk. Het is aan de kalkoen vragen of die met kerst geslacht wil worden. Regeringsleiders onderling moeten gewoon afspraken maken als ze iets op Europees niveau gedaan willen krijgen of geregeld willen hebben. Dat is wellicht chaotisch, maar democratie is nu eenmaal een chaotisch proces.
Dat is niet noodzakelijkerwijs slecht. En is er geen draagvlak genoeg voor een plan dan komt het er gewoon niet. Plain and simple.
Maar geen Juncker, Verhofstadt, van Baalen en Timmermans meer die constant allerlei idiote zaken er door willen drukken. Er komt nooit wat zinnigs uit die koker. Ze staan te ver af democratisch gezien.
Het is een organisatie en contructie die constant met zichzelf in worsteling is met abstracte begrippen. Dan willen ze weer uitbreiding van de EU. Dan weer een europees leger, dan weer een hogere begroting, dan weer andere regels voor het berekenen van het BBP, dan weer een superminister van financien, dan willen ze Albanië en en de balkanlanden bij de EU hebben etc..etc..
Waarom komt er nooit een sociale agenda van de grond? Waarom wordt het aanpakken van schijnconstructies tegengehouden? Waarom wordt belastingontwijking van de multinationals niet aangepakt? Wel kunnen ze overal de burger voor laten opdraaien. Dan is het ineens met een pennestreek geregeld.

10 Querulijn Xaverius,    
ongeveer 1 jaar geleden door Querulijn Xaverius,
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump zegt dat hij "niet gelukkig"...
President Trump zei donderdag dat hij 'niet g...

9 uur geleden door Denisova

Trump roept KKK-slogan 'love it or leave...
De 'love it or leave it'-slogan is een grieze...

18 uur geleden door Denisova

Rotterdam of Maastricht, waar is de beste Son...
De organisatie van het Songfestival in Nederl...

6 uur geleden door NOS

Geen cent te verdienen aan elektrische auto v...
De opmars van de elektrische auto lijkt niet...

18 uur geleden door AD

"De ondergang van Duitsland": de sc...
Lara Trump heeft scherpe kritiek geuit op het...

11 uur geleden door Kiki


ADVERTENTIE


Laatste reacties
rEmco44
"De ondergang van Duitsland": de schoondochte...
Ook in Duitsland, evenals in de meeste andere...

2 minuten geleden door rEmco44

sparta
"De ondergang van Duitsland": de schoondochte...
Fantastisch .. Er moet meer uitgehaald worden...

10 minuten geleden door sparta

rEmco44
Broer slaat zus halfdood omdat ze ‘verkeerd...
Ies koeltoer...

10 minuten geleden door rEmco44

rEmco44
Trump vraagt Rutte om militaire steun in stri...
Lol...het is best een leuk stukje....ik lees ...

11 minuten geleden door rEmco44

Ghurka
EU wil alle staten van voormalig Joegoslavië...
Nog meer gekrakeel 'in da house'......

16 minuten geleden door Ghurka

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig