Deel dit artikel
-

Dit najaar voorlichtingscampagne PSD2

DNB is van plan om in het najaar van 2018 te starten met een voorlichtingscampagne voor consumenten en bedrijven om de bewustwording over de veranderingen in het betalingsverkeer door PSD2 (Payment Services Directive 2) te vergroten.

Met de komst van PSD2 is het voor nieuwe en bestaande partijen mogelijk om nieuwe diensten aan te bieden en toegang te krijgen tot de betaalrekening van consumenten.

Dit mag alleen gedaan worden als de dienstverlener een vergunning heeft gekregen van DNB en bovendien moet de consument hier expliciet toestemming voor hebben gegeven.

Uit onderzoek van DNB is gebleken dat 94 procent van de consumenten nog niet van PSD2 heeft gehoord en over het algemeen terughoudend is om een derde partij toegang tot zijn of haar rekening te geven. De campagne heeft tot doel de consument bewust te maken van de nieuwe mogelijkheden die PSD2 heeft en het feit dat de consument zelf bepaalt of zij van deze mogelijkheden gebruik wil maken.

DNB vindt het verstandig als banken een overzicht bieden van de dienstverleners waaraan toestemming is verleend.

De Europese richtlijn zou eigenlijk op 1 januari ingaan. Maar Nederland haalde het niet om de wetgeving op tijd af te hebben en vermoedelijk gaat ook voorjaar niet lukken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond