Rake klappen uitgedeeld bij voetbalwedstrijd in Meterik

© DL

Een amateurvoetbalduel in Meterik is zondagmiddag totaal uit de hand gelopen.

Redactie

Tijdens de wedstrijd tussen RKSV Meterik en Kwiek Venlo werden enkele rake klappen uitgedeeld.

Rode kaartHet duel ontspoordde nadat Meterik vlak voor tijd de 4-3 scoorde, waardoor Kwiek virtueel op een nacompetitieplek werd gezet. Een speler van Kwiek trapte na, kreeg een gele kaart en ging vervolgens door het lint. De Venlonaar spuugde een speler van Meterik in het gezicht en schopte daarna nog een andere speler. Van beide partijen kwamen mensen tussenbeide, maar het ergste moest toen nog komen.

Nadat de speler van Kwiek met rood van het veld was gestuurd, kreeg de doelman van diezelfde ploeg het aan de stok met het publiek. Er ontstond een vechtpartij waarin enkele rake klappen werden uitgedeeld.

JammerJerino Lekatompessy, de trainer van Kwiek, reageerde na afloop van de wedstrijd furieus. Volgens hem waren de ongeregeldheden een 'opeenstapeling van het hele seizoen'. "Het is de laatste keer dat ik met dit soort dingen geassocieerd wil worden. Ik ben bij de club ingestapt om het een betere naam te geven, maar na vandaag is het voor mij lastig om nog perspectief te zien. Dinsdag heb ik hier met het bestuur een goed gesprek over."

Ook Bob Maas, coach van de thuisploeg, betreurde de gang van zaken. "Iedereen speelt voetbal voor de lol. Dit is jammer, zo wil je het seizoen niet eindigen", sprak hij na afloop. "Het zal wel een staartje krijgen."