REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Israël wil ook op zee Gaza afsluiten en start bouw van maritieme versperring

Ook op zee wil Israël de Palestijnse enclave Gaza van de buitenwereld fysiek afsluiten. Minister van Defensie Avigdor Lieberman deelde vandaag mee dat aan het Zikim-strand de bouw van een "wereldwijd unieke hindernis" is begonnen. De constructie moet verhinderen dat Palestijnse militanten over zee Israël kunnen binnendringen.

36 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "De constructie moet verhinderen dat Palestijnse militanten over zee Israël kunnen binnendringen": en wie verhindert Israëlische militairen om Palestijnen in Gaza (of de Westbank) af te knallen en dood te bombarderen? En wat heeft die Moldaviër Liebermann daar eigenlijk te zeggen? Welk recht van spreken heeft die t.o.v. de Palestijnen die er al generaties lang wonen?
  • Nordin tarhach

    6 jaar geleden
    Iemand die zich verzet tegen de bezetter van zijn land kan moeilijk een lafaard genoemd worden en zeker niet wanneer je enkel stenen hebt . Zij die kinderen doodschieten en er achter gewoon zegt dat het terroristen zijn omdat ze zo laf zijn dat ze de gevolgen van hun daden niet durven te dragen . Dat zijn laffe mensen ale als je ze nog mensen kunt noemen .
  • Ivo Van Hees

    6 jaar geleden
    Dat krijg je natuurlijk als je aan sprookjes gelooft dat God himself een stuk melk en honing aan het uitverkoren cadeau deed. UITVERKOREN volk: dat zegt al iets over discriminatie dacht ik.
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    goed zo. weg met die laffe stenengooiers.
  • Dirk Vangossum

    6 jaar geleden
    Israël komt op het niveau van een schurkenstaat. Hamas kan er alleen maar blij voor zijn.