Opinie

Zo gevaarlijk is het om in EU-land Groot-Britannië ‘de verkeerde mening’ te hebben

26-05-2018 15:18

Vrijdag lieten we u al het filmpje zien waarin Brit Tommy Robinson (nogal rechts en nogal anti-islam dus ‘fout’ en ‘de verkeerde mening’) op de openbare weg door meerdere agenten werd opgepakt omdat hij stond te filmen. In de vrije democratie en rechtstaat Groot-Britannië, onderdeel van de Nobelprijs voor de Vrede winnende EU. De misdaad die Robinson had begaan is nogal duister, maar het zal niemand verbazen als blijkt dat ze in het Verenigd Koninkrijk al tijden azen op een reden, hoe klein dan ook, om Robinson te kunnen arresteren. Hij loopt namelijk in een proeftijd van een voorwaardelijke gevangenisstraf (wederom vanwege een misdaad waarvan niemand snapt wat er misdaad aan is) en deze arrestatie (om niks) is voldoende reden om hem voor nog eens dertien maanden in de cel te gooien.

In Chili, Argentinië en de SovjetUnie noemden ze zoiets vroeger ‘het laten verdwijnen van dissidenten’, net zoals ze in Nederland iemand die ooit een waxinelichtjeshouder naar een Gouden Koets gooide voor meer dan twee jaar lieten ‘verdwijnen’, maar in keurige ‘rechtstaten’ als Groot-Britannië noemen ze zoiets ‘rechtvaardig straffen’.

Booslims en criminelen

De kans is overigens groot dat Robinson zijn straf niet overleeft omdat de bak volzit met woedende criminelen, booslims, jihadisten, Pakistaanse minderjarigenmisbruikers en overige vrouwenhandelaren die, aangezien ze toch niets hebben te verliezen, Robinson graag van de aardbodem laten verdwijnen. Er hoeft maar één keer een cipier even de andere kant op te kijken en het is gedaan.

Toch, Robinson boft nog. In Groot-Britannië worden de ‘xenofoben die we van ons lijf wensen te houden’ alleen opgepakt en berecht, in Nederland worden ze op een parkeerplaats standrechtelijk geëxecuteerd. Qua rechtstaat lopen ze in Groot-Britannië in elk geval iets op Nederland voor, zo blijkt.

Hitchens

Mocht Robinson zijn 13 maanden naar de hel (om niks anders dan de verkeerde mening hebben) overleven dan kunt u er zeker van zijn dat u steeds minder van hem zult horen: onder druk van de EU doen Youtube, Facebook, Twitter, Google en MSM er alles aan meningen zoals die Robinson zo veel mogelijk terug te dringen en te censureren (volgens een bekende GroenLinkse Twitter-moralist mag je dat ‘geen censuur noemen’, maar hoe moet je het ‘vrijwillig’ (lol) opdringen van ‘gedragscodes’ aan socialmediabedrijven om zo onwelgevallige content te kunnen laten verwijderen zonder tussenkomst van een rechter anders noemen? )

Al helemaal in Groot-Britannië, waar onlangs nog iemand tot een serieuze boete is veroordeeld voor het maken van een filmpje met een hond die op commando de Hitler-groet (lol) kan brengen.

Ach, leefde Hitchens nog maar. Die had al lang ‘Fire! Fire! Fire!’ geroepen.

https://youtu.be/jyoOfRog1EM