Media
  • 7
Ook het aantreden van de nieuwe Franse president Macron werd als een potentiele versterking van de EU beschouwd. Momenteel is er weinig meer over van dit optimisme. In Italie is een populistische regering aangetreden die weinig op heeft met de EU. Ook het aantreden van de nieuwe Franse pre ...

9 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
5
1
4
5
LEES MEER OVER

Citaat uit artikel

Daarnaast zal de regering Trump actief aan de slag gaan om internationale bedrijven die nu in andere landen gevestigd zijn aan te moedigen om naar de VS te verhuizen. Bovendien doet de VS niet mee aan het beleid van Brussel om belastingontwijking te bestrijden, waardoor dit beleid krachteloos wordt.

Eerder schreven we al dat dat het belastingbeleid van de Amerikaanse president succesvol is en dat verhuizingen op gang komen. Afgelopen woensdag verscheen in het Financieele Dagblad een interview met Clemens Fuest, president van een gezaghebbende Duitse denktank die er voor waarschuwt dat Europese bedrijven meer activiteiten naar de VS zullen verplaatsen. Hij meent ook dat Nederland tot de verliezers behoort.

1 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
6
Meld

In de Europese politiek neemt de onvrede toe over de onverwachte en wispelturige acties van de Amerikaanse president en wordt er getwijfeld aan de van oudsher vriendschappelijke banden met de VS. Kijken we naar Amerikaanse peilingen dan ligt de VS daar niet wakker van. Niet alleen de aanhang van Trump juicht zijn beleid toe, maar ook breder is er waardering. In de Amerikaanse pers wordt al gespeculeerd over een tweede termijn voor Trump. Het zou goed zijn als de Europese leiders daarmee ook rekening houden.

2 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
7
Meld

Trump krijgt niet eens een muurtje gebouwd.... en verder is het hele beleid van Trump alleen in het voordeel van de rijkste 0.1% van de USA samenleving.

Dat "gehakt maken" is alleen in hun eigen hoofd zo. De isolationistische koers en de snel oplopende staatsschuld is ook geen inspiratie voor beleggers, want slechtere kansen op winst en toenemende kans op verlies.

3 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
18
Meld

@3 Ha ha haha wat zet jij jezelf toch verschut man ,Maar ga vooral zo door en u zal de NK komiek worden ++++ ha ha ha hoe simpel toch !!!

4 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
22
Meld

@2 eens. De EU is steeds meer het krachteloze maar spijkerdure instituut waar Trump lachend en twitterend overheen walst. En het heeft effect, normaal zou Kim scheldend en dreigend hebben gereageerd op een afwijzing door de VS. Nu zoekt hij toch weer aansluiting. Dit was Hillary of Obama never nooit gelukt. Trump leidt alsof hij een bedrijf runt. En dat kan hij

5 Lerac    
9 maanden geleden door Lerac
14
Meld

Maar Mueller maakt gehakt van Trump, dat dan weer wel...

6 GreyB    
9 maanden geleden door GreyB
16
Meld

@4 bij gebrek aan argument maar op de man? Goh, wat een teken van kracht.... kuchekuch....

7 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
17
Meld

@2 ; Ook bij RTL nieuws speculeert het al, schrok me rot van de week. question
https://www.youtube.com/watch?v=wisiZd9LOQU

8 Partijdig    
9 maanden geleden door Partijdig
3
Meld

@5 [ Trump leidt alsof hij een bedrijf runt. En dat kan hij ]

ja, 7 faillisementen zijn daar wel het bewijs van. Eind jaren '80 stond hij zelfs op het punt helemaal (= ook prive) failliet te gaan. Daarnaast: als Trump zijn vermogen normaal had belegd in plaats van "zaken te doen" was hij nu rijker geweeest dan de ca. 1 mrd waar hij momenteel goed voor lijkt te zijn. "lijkt" omdat over de werkelijke omvang van zijn vermogen grote twijfels bestaan.

9 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
13
Meld

@9 ; De VS is technisch gezien al lang failliet, dus daar valt weinig aan failliet te gaan.

10 Partijdig    
9 maanden geleden door Partijdig
3
Meld

Tweede termijn van Trump? Laten we eerst eens kijken of hij de eerste gaat af maken….

11 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
15
Meld

@10 dat klopt.... maar het gaat ook om de grootte van het failliet... Er bestaat namelijk niet zoiets als "too big to fail".. dat is een mythe. Iedere failliete entiteit stort op zeker moment in, hoe later des te groter de knal waarmee en dus ook het verlies.

12 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
11
Meld

@12 ; Als dat gebeurt is het oorlog. Zo simpel als dat, en geen henk of ingrid die dat tegenhoudt als die bal gaat rollen.
Ironische is, dat het in beide plaatjes oorlog zal zijn, de VS draait daarop.

13 Partijdig    
9 maanden geleden door Partijdig
2
Meld

macron als versterking? haha wat een slappe zak is die.macron, ook zijn ideeetjes om het marokkaans tuig in het gareel te houden, onhelooflijk

14 floyd    
9 maanden geleden door floyd
11
Meld

@5 Juist !! +++

15 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
10
Meld

@14 ; jazeker versterking.
Marcon dient 2 belangen, die van de banken en die van het weghouden van extreemrechts uit de Franse regering.

16 Partijdig    
9 maanden geleden door Partijdig
6
Meld

Helaas doet Trump het toch niet zo slecht, maar Europa wel. En zolang de Europese landen blijven roepen dat het zo goed gaat in Europa zal er nooit iets veranderen en zullen we echt in de gehaktmolen verdwijnen.
De EU is gewoon een heel slecht concept. Engeland stapt eruit en Europa merkt de gevolgen al, en Engeland nauwelijks. Italië gaat rara sprongen maken, ook dat zal de EU merken.
En als er nog meer landen als Griekenland bijkomen, wat heel goed denkbaar is, dan zal Europa in een neerwaartse spiraal komen.
Het had beter voor Nederland geweest als het zo bleef zoals het was. Nederland deed het juist heel goed.

17 Niet wit niet zwart    
9 maanden geleden door Niet wit niet zwart
11
Meld

@5 Met de huidige Europese slappelingen ( mietjes ) als leiders gaan het langzaam maar gestaag richting afgrond !

Het respect voor Poetin en Trump groeit inmiddels ! niet omdat men het met hen eens is maar door de kracht en vastberadenheid die zij tonen ! En dit ontbreekt in Europa !

18 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
9
Meld

Trump die als twitterende clown werd gezien, doet het juist heel goed. En wie logisch nadenkt, hij is niet met nagelbijten miljardair geworden.

19 Niet wit niet zwart    
9 maanden geleden door Niet wit niet zwart
10
Meld

Dus de niet zo goede vooruitzichten ligt aan Trump, Zuckerberg, Google, Facebook, Apple, Microsoft, Amazon, populisme, Italië, Oostenrijk, Hongarije en Polen.
Oóóóf zou het gewoon aan Brussel liggen die een verouderde politieke weg volgen en politieke correctheid tot een religie hebben verheven?

""De Europese economie klom uit het dal en Brussel presenteerde eind 2017 mooie groeicijfers.""

Ja klop je eigen maar op de borst feit is dat ons besteedbaar inkomen de afgelopen 17 jaar met 3% is gedaald terwijl de economie in diezelfde periode met 12% groeide. Leg dat maar eens uit Brussel.

20 Reconquista    
9 maanden geleden door Reconquista
9
Meld

Brussel

De Europese leiders zijn vooral bezig met verdedigende acties die weinig opleveren en Trump in de kaart spelen. Vriendschapsbanden met de VS blijven belangrijk, maar die moeten dan wel van twee kanten komen. Het wordt tijd dat Europa Trump dit duidelijk maakt, maar het zal waarschijnlijk weinig opleveren. Brussel kan alleen echt indruk maken door een aanzienlijke versterking van de eigen economische concurrentiekracht. Die is hard nodig. Volgens de afgelopen woensdag gepubliceerde wereldranglijst 2018 van de meest concurrerende landen is de locomotief van Europa, Duitsland, gezakt naar plaats 15. Vier jaar geleden stonden onze buren nog op 6. De VS stond in 2017 op 4 en is gestegen naar de eerste plaats. Trump zal daar zeker zijn voordeel meedoen.

22 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
7
Meld

De houding van Trump zorgt voor een beweging van de EU waar de VS niet op zit te wachten, namelijk bij de VS vandaan in de richting van een onafhankelijke politiek.
Het is typisch korte termijn bedrijfsleiden, we kijken naar de winst over 3 maanden en niet naar de winst op langere termijn. Funest voor ieder gezond bedrijf, laat staan voor de wereldpolitiek van de VS.
Wie kaatst kan de bal verwachten.

23 Tussenderegels    
9 maanden geleden door Tussenderegels
2
Meld

@1 @2 @22

Pretenderen, over een analytische geest te beschikken en de waarheid in pacht te hebben terwijl je eigenlijk alleen maar druk bent met copy/paste van de analyse van anderen, komt niet zo héél sterk over.
Maar ja...."Moskowfiets"...., commentaar overbodig.

24 Münchhausen    
9 maanden geleden door Münchhausen
4
Meld

Amerika en China laten zich niet overspoelen, uithollen en leeg vreten door ellende uit Afrika en het Midden Oosten. In Amerika en China geen uitkeringen voor hun cultuur hatende, criminele nietsnutten.

25 Soare    
9 maanden geleden door Soare
6
Meld

@24 Staat er zelfs bij slimpie nummer twee >>>>>>>>( Citaat uit artikel !!!!!!!!!!!! )ZIE >>@1


Voor het geval je het nu nog niet snapt !! mag je het nog een keer vragen ! zo ben ik ook weer slimpie

26 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
4
Meld

Niet Trump, maar het militair-industrieel machtsblok uit de US, die hier al sinds WOII de dienst uitmaakt onder bedreiging met militair geweld.

27 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@24 Toch nog even ! >>>> Citaat - Wikipedia
Bron > https://nl.wikipedia.org/wiki/Citaat

Een citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in ..


PS tis niet zo moeilijk hoor !!

28 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
2
Meld

@22 ""Het wordt tijd dat Europa Trump dit duidelijk maakt, maar het zal waarschijnlijk weinig opleveren. ""

'Europa' beseft natuurlijk ook heel goed dat Trump over een paar jaar gewoon weer vervangen is door een redelijker alternatief. Tot dan is het een kwestie van pappen en nathouden, schade beperken. Op een wat langere termijn denken dan Trump.
Intussen wordt Europa gewoon noodgedwongen sterker met minder VS, en onafhankelijker van de VS, terwijl Trump zijn staatsschulden in waanzinnig tempo oppompt in plaats van te bezuinigen in economisch voorspoedige tijden.
Trump plaatst dus vooral de VS aan de zijlijn, wat daar het nut van moet zijn op de langere termijn, dat moet ik nog zien.
Ook wel grappig dat de Chinese 'concessies' aan Trump (verlagingen importtarieven van auto's) vooral voor Europese fabrikanten gunstig zijn.

29 W. Anstalt    
9 maanden geleden door W. Anstalt
3
Meld

@29 Kortom wegblijven duiken dus !!

30 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
1
Meld

@6 ....... In uw dromen!? De heksenjacht is bijna over, op sterven na dood.

31 Snowflake    
9 maanden geleden door Snowflake
1
Meld

@7 ....... bij gebrek aan argument maar op de man?

Het kan ook worden gelezen als een liefdevolle waarschuwing voor uw toekomstige geloofwaardigheid hier op NK. Mensen die zich keer op keer belachelijk makken door misplaatste reacties komen alleen maar in een zelf gecreëerde negatieve spiraal terecht. Persoonlijk kan ik me niet herinneren ook maar 1 van uw bijdragen te waarderen of zelfs te pruimen!
U hoeft niet te reageren, wordt sowieso niet gewaardeerd, zonde van uw tijd & moeite.

32 Snowflake    
9 maanden geleden door Snowflake
3
Meld

@32 Juist +++

Maar het is ook wel vermakelijk al die beterweters ha ha ha in plaats van even afwachten blaten zij er oplos alsof zij alle deskundige zijn hahaha ,Sommige zelfs alsof zij degelijks contact hebben met de VS !

Het lijkt dan ook dat deze mensen het alleen om hun Trump complex gaat en niet om het bereiken van eventueel vrede .

Kan er niets anders van maken dan dit de zelfde aanpak is die bij Wilders ook geen uitwerking heeft gehad in de loop der jaren ! Maar ja je moet wat hé !

33 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
3
Meld

Trump verzet de bakens van het Westen.

Het doel van ontwikkelingshulp en vrijhandel als smeermiddel is altijd geweest dat de Tweede en de DerdeWereld zouden aanhaken bij de Eerste Wereld, zoals het Westen zichzelf zag.
Dat begint te lukken.

China heeft een plan afgekondigd om tegen 2025 Europa en de VS technologisch bij te halen en voorbij te steken. De Chinese partijleiding wil zelfvoorzienend worden op technologisch gebied.
Lees: de rest van de wereld moet afhankelijk worden van China, maar China moet de grenzen voor buitenlandse aanbieders en regeringen kunnen sluiten.

De Russische regering ziet in digitalisering een mogelijkheid om geavanceerde wapens te maken en natuurlijk ook cyberwapens. Deze hebben als voordeel dat ze goedkoop zijn en eindeloos kunnen worden gereproduceerd. (Zoals een aanbieder miljoenen spamberichten kan verzenden.) Ondanks teruglopende bevolkingsaantallen kan Rusland een supermacht blijven: zolang er maar voldoende knappe koppen zijn.

China en Rusland rivaliseren inmiddels openlijk met de EU en VS. Zij wijzen daarbij ook democratie en individuele vrijheid van burgers af. De politici in de VS en EU zien westerse waarden als de overkoepelende universele waarden voor de gehele planeet. Maar autoritaire regimes, - ook bijvoorbeeld Iran en in de Arabische wereld - , hebben niet langer een boodschap aan deze gedachte.

En toen kwam Trump.
Terwijl de EU zich nog behaaglijk wentelt in de wereld die na 1990 (val van het IJzeren Gordijn, 1991 uiteenvalle Sovjet Unie) ontstond, verzet een 70-jarige president in de VS de bakens.
Trump onderkent dat de wereld multipolair is geworden. VS, China, Rusland, India en EU zijn de kernen van een komend tijdvak.
De macht van de VS is al aangetast door de Russen (Krim, Oost-Oekraïne, Syrië,Turkije) en China (militaire bases in de Chinese Zee, druk op de Filipijnen en Taiwan, nucleaire dreiging vanuit Noord-Korea).

Onder Trump gaan de VS nu radicaal op het andere been staan: geopolitieke, militaire en strategische machtsontplooiing staan voorop. Handel en economie worden ingezet als flankerend wapen. Dat laatste middels handelsoorlogjes (China, EU) of handelboycots (Rusland, Noord-Korea, Iran).
De handelsboycot als wapen is overigens ook Europa niet vreemd: ook de EU heeft dergelijke sancties ingesteld tegen Russen en Noord-Koreanen.
Toch wordt Europa midscheeps getroffen; het ziet (vrij)handel eerst en vooral nog steeds als smeermiddel. Het kan ook niet anders , want de Europese regeringen en EU hebben hun militaire, geopolitieke en strategische taken hopeloos verwaarloosd.
De permanent geworden Eurocrisis, ongecontroleerde immigratie ( een zeer bekend kenmerk van een failed state ), een zwak financieel stelsel , hoge schuldenbergen en het frustreren van de eigen burgers zuigen bovendien de energie en levensvatbaarheid weg uit de Unie en individuele landen.

De VS onder Trump hebben hun conclusie getrokken. De VS gaan zich versterken om China, Rusland en, misschien in de toekomst ook India , in de confrontatie het hoofd te kunnen bieden, of in een positie van kracht tot bondgenoot te kunnen maken. Ook al wordt Trump opgevolgd door de Democratische president, de droom van Brussel, een nieuw tijdvak is ingetreden.
De EU en EU-regeringsleiders laten gehakt van zich maken. Niet weerbaa r en alleen nog maar bezig de problemen in de lucht te houden die ze zelf hebben veroorzaakt en niet kunnen oplossen.

duurendaal.

34 duurendaal    
9 maanden geleden door duurendaal
2
Meld

@34 Helder en duidelijker kan het niet geschreven ++++++++++++++++++++

35 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
3
Meld

@32 wat mensen zoals jij geloven boeit mij niet. Is ook totaal niet relevant gezien de getoonde voorkeuren. Zelf heeft die groep namelijk al tijden niets geloofswaardigs ingebracht.

36 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@8
Goh… Eric, de grootste “hij is binnen een jaar weg” roeptoeter die nu het tegenovergestelde roept.

37 Lias    
9 maanden geleden door Lias
0
Meld

@34 ...... Ook van mijn kant een blijk van waardering voor uw heldere analyse. Chapeau!

+++++++++++++++++++++++++

38 Snowflake    
9 maanden geleden door Snowflake
2
Meld

@26

Een gevoelig snaartje...?

question

39 Münchhausen    
9 maanden geleden door Münchhausen
2
Meld

@34 waarmee je zegt dat er niet veel keus is voor de EU, ze gaan of slagen met een onafhankelijke politiek, of ze valt uit elkaar, en wordt ieder land een prooi voor een van de machtsblokken (wat al aan het gebeuren is).

40 Tussenderegels    
9 maanden geleden door Tussenderegels
0
Meld

@37 ; haha, vandaar ook dat 'geschrokken'. Een van de laatste personen waarvan ik het verwacht had.

41 Partijdig    
9 maanden geleden door Partijdig
0
Meld

@34 mijn bijdrage.
@35 Moskowfiets
@38 Snowflake

Dank u voor de goedkeuring.


@40 Tussenderegels

U leest correct tussen de regels.
Er is natuurlijk ook een voor de hand liggende 3e koers: de EU doet volhardend te weinig aan haar geopolitieke, militaire en strategische taken.
In dat geval wordt men een speelbal van de VS onder wier defensieparaplu men moet blijven schuilen. Want Europa wordt de boksbal van Rusland , al of niet in samenwerking met partijen als Iran (welke beide landen de hand van Erdogan kunnen dwingen). En de EU zal geringeloord worden door China.
De VS zullen in ieder geval burdonsharing gaan eisen. Dat deden ze jaren geleden al.

Doen de West-Europese regeringsleiders niets aan de zich opstapelende, en groeiende interne problemen en crises, dan is de kwade kans groot dat de EU gaat uiteenvallen in een patroon van neerwaartse stroomversnellingen, telkens gevolgd door perioden van pogingen tot stabilisatie.42 duurendaal    
9 maanden geleden door duurendaal
0
Meld

@39 Nee hoor maak u geen zorgen !! er moet heel wat gebeuren wil iemand die raken ! En al van zelf sprekend niet op NK !!!

43 Moskowfiets    
9 maanden geleden door Moskowfiets
0
Meld

nou Trump, kom dan ?? sturen wij Rico Verhoeven op je af. kijken of je dan nog zo'n grote bek hebt question

44 Roomboterbabbelaar    
9 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
2
Meld

Trump keer die oorlogzuchtige ultra liberale NWO Europa de rug toe.
Macron kwam in Frankrijk terug met zware hoofdpijn, hij dacht Trump wel even te veranderen.
Trump is ''geen'' Obama/Clinton of andere puppets van die ultra liberale NWO.

45 DONKEY R    
9 maanden geleden door DONKEY R
2
Meld

Trump komt tenminste zijn ''verkiezingsbeloften'' na. Dat kun je van het ultra liberale partijkartel in de EU politiek niet zien. Behalve de oost Europese landen. Deze landen hechten waarden aan hun bevolking en nationaliteit, deze landen zijn trots op hun identiteit.
Nederland is verkocht en verraden aan multinationals en islam (olie) door de volksvertegenwoordigers die hier de boel liegen en bedriegen. Het enigste wat de drijfveer is van deze politci is ''geld en mooie baantjes''. Verder hebben ze geen loyaliteit en of hechten ze geen waarden aan hun nationaliteit alles onder het mom van globalisme en diversiteit.

46 DONKEY R    
9 maanden geleden door DONKEY R
3
Meld

What part of "America First" did you not understand. Ik hoor de EU politiek nog zeggen dat de verkiezingsretoriek nu ging verdwijnen omdat politici nooit hun beloftes nakomen. En toch zijn er eerlijke politici op het toneel aan het verschijnen. Wacht maar eens af wat Italië gaat doen met de nieuwe regering.

Populisme = democratie. Actie = reactie.

Het wordt toch een prachtige zomer.

47 niet-alles-geloven    
9 maanden geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
De bevolking in Afrika verdubbelt, hoe gaan w...
Binnen 30 jaar is de bevolking van Afrika mee...

1 dag geleden door Crezee

Verdronken migranten zijn geen afval
Op een heuvel aan de kust van Tunesië ziet Am...

14 uur geleden door Wilmama

Mueller heeft bewijzen dat Trump-adviseur Sto...
Roger Stone, een oude vriend en al lange tijd...

1 dag geleden door Nu.nl

Gele hesjes acte 14 live
Al in meerdere steden akties

1 dag geleden door dloops

Gele hesjes scanderen antisemitische leuzen n...
Voor het veertiende weekeinde op rij hebben d...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Topperz
Nederlandse officieren van justitie naar VS e...
Snoepreisjes!! ...

minder dan een minuut geleden door Topperz

FUBAR76
DENK wil gratis OV tijdens kerst en ramadan...
Kerst is 2 dgn, de ramadan is een dikke maand...

minder dan een minuut geleden door FUBAR76

Wylde Gjert
GroenLinks vol jonge, langharige truidragers ...
@33 Onvoorstelbaar gewoon. Er zijn hier meerd...

minder dan een minuut geleden door Wylde Gjert

Schildpad
Soms mogen politici liegen. Dan knikt vrijwel...
@37http://www.thedarkmod.com/downloads/ - o...

minder dan een minuut geleden door Schildpad

120db
VREKKENPAGINA: Flexitariërs Vegetariërs Ve...
@2maar lekker joh, neem bv een kaasschnizel...

1 minuut geleden door 120db

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig