EU is blok aan ons been, strop om onze nek (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door SergioLeone in Politiek  ·  100 Reacties

  • 55
  • 1489x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 M.Arias

* Verwijderd door de redactie *

52 M.Arias

* Verwijderd door de redactie *

53 M.Arias

Baudet komt weer eens met een pro-Russisch standpunt. Hoe voorspelbaar.

19
54 Vrijdenker

* Verwijderd door de redactie *

55 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

56 M.Arias

"Maar ook vanwege puur economische redenen is de EU een blamage. Kijk wat er gebeurt in Italië. De nieuwe regering wil daar een basisinkomen invoeren, de pensioenleeftijd verlagen en de belastingen terugschroeven naar 15 procent. Dit gaat minstens €100 miljard kosten - een bedrag dat nog bovenop de toch al astronomische staatsschuld van €2.400 miljard komt (138% BBP). Hoe ze dat gaan betalen? Hoeft niet, doen wij voor ze. De noordelijke eurolanden. Want in het perverse euro-systeem wordt onverantwoord financieel beleid beloond via welvaartsoverdracht van Noord naar Zuid. Wij bezuinigen en betalen; zij spenderen en ontvangen.
"

Dat zijn dus niet puur economische redenen. Als Italië niet in de wurggreep van de Euro zat, konden ze dat gewoon doen zonder dat wij er last van hadden, juist door hetgeen in de volgende alinea wordt gemeld: de vrijheid je eigen munt te devalueren.

4
57 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

58 M.Arias

* Verwijderd door de redactie *

59 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

60 E.Meel

@57 ,

Als je grote schulden hebt, dan is je munt devalueren vrij dom om te doen.

Devalueren wordt vaak als wondermiddel gezien, maar het feit alleen al dat zo'n wondermiddel nodig zou zijn, toont aan dat de werkelijke problemen elders liggen.

In het geval van Italië zijn dat er nogal wat, en nee, dat is niet de schuld van de EU. Het laten devalueren van je munt zou namelijk niet eens nodig moeten zijn.

13
61 progressiefliberaal

@39
Ik vind het wel een goed idee om een nieuwe Unie op te starten met EU-kritische landen.

3
62 wiseguy

@9 Bedankt ! FXXk... Auteursrechten. Als het aan mij lag stond er de ultieme straf op auteursrechten !
Verder: Inhoudelijk laat Baudet het nogal eens afweten. Ben lang niet altijd tevreden over hem. Maar in een ding heeft ie gelijk: weg met de EU. Nexit !
En als het kan ? Graag met terugwerkende kracht.
Zoals de EU was tot einde vorige eeuw, was er ergens nog mee te leven, maar de EU van nu, is gewoon misdadig naar de burgers toe.

4
63 Flipper

* Verwijderd door de redactie *

64 E.Meel

@45 en toch moet links het van laagopgeleide buitenlanders hebben en de extreem rijke grachtengordel types.
Over de hele wereld is het bewijs geleverd, links aka socialisme/communisme werkt niet. Je moet letterlijk geestelijk gehandicapt zijn om dat te geloven.

Dus wie is er dom, de liberale wiens systeem werkt, of de linkse rakkers wiens ideologie keer op keer faalt. Persoonlijk zeg ik, degene die een ideologie steunen, die niet werkt, zijn degene die dom zijn. Mensen zoals jij dus

6
65 Grasshopper

Jaja,

Die EU toch!

Dáárom is Thierry zo'n vriendje van Rusland.
Want daar is alles beter.

Toch?
.

12
66 hippodepippo

@66 in Nederland was voorheen volop welvaart.
Meer dan nu.

Dus de EU draagt daar weinig aan bij.
Economie was je vaak ziek?

3
67 Eastwood

@9 Baudet praat weer poep.

"We zouden eenvoudig lid kunnen worden van de Europese Economische Ruimte, bijvoorbeeld, en daarmee alle toegang tot de Europese markten behouden, terwijl we ondertussen de vrijheid verwerven zelf handel te drijven met niet-EU-landen onder voorwaarden die wij zelf kiezen."

Als je lid bent van de EER dan ben je ook gebonden aan de 3e landen handelsverdragen, dan ben je ook gebonden aan vrijheid van goederen, mensen, diensten en kapitaal. Dan mogen alle andere inwoners van andere EU landen nog steeds in Nederland wonen en werken. En dan kun je nog steeds zelfstandig geen handelsverdragen sluiten.

Voorbeeld Noorwegen:

het eerste wat opvalt als je naar Noorwegen reist, of wat eigenlijk niet opvalt is dat Noorwegen lid is van het Schengengebied. Je kan er dus zonder paspoortcontrole naartoe reizen.

Noorwegen is ook lid Europese Economische Ruimte, net als Zwitserland, Liechtenstein en IJsland. Deze landen vallen wel onder de Europese markt, hoewel ze geen lid zijn van de Europese Unie. 63% van de import van Noorwegen komt uit de Europese Unie en 81% van haar export gaat naar de Europese Unie (bron). Het land is geïntegreerd in de Europese markt.

Maar het is niet zo dat Noorwegen alleen maar de economische vruchten plukt van Europa. Ze participeren ook in de politiesamenwerking (Europol), de grensbewaking (Frontex) en de defensiesamenwerking (AED).

Dat doen ze echter allemaal zonder stemrecht in het Europees Parlement en de Raad van Ministers. Noorwegen heeft het recht om zich te onttrekken aan Europese besluiten, maar heeft dat nog nooit gedaan. Dat betekent dat Noorwegen een groot deel van de Europese wetgeving (zeker op het gebied van de interne markt) overneemt, zonder daar invloed op te hebben.

Je kan klagen over de invloed die de Europese Unie op Nederland heeft: een groot deel van de wetten die in Den Haag gemaakt worden zijn implementaties van Europese wetten. Maar dat zijn ten minste wetten waar Nederlandse vertegenwoordigers in het Europees Parlement en de Raad van Ministers over hebben kunnen stemmen en meepraten.

Noorwegen heeft 75% van Europese wetgeving ingevoerd zonder dat ze daar invloed op hebben. Daarmee is Noorwegen buiten de Europese Unie niet vrijer dan Nederland, maar misschien juist wel minder vrij. Noorwegen heeft de illusie van vrijheid gekozen door buiten de Europese Unie te blijven maar wel Europese wetgeving te moeten accepteren. Dat zijn pas dictaten van uit Brussel.

14
68 mike45

@63 Nexit? Serieus, haat je Nederland zo erg? De Nederlandse economie draait voor een groot deel op hier gevestigde buitenlandse bedrijven en enkele zeer grote Nederlandse bedrijven die internationaal goede zaken doen. Bij een nexit pakken die de biezen (en terecht) en verzandt Nederland in een zware economische depressie met honderd duizenden werklozen als gevolg. Zeg maar dag tegen je mooie leaseauto en huis, straks kunnen we massaal in grijze flatjes gaan wonen met onze ‘herwonnen Nederlandse identiteit’.

De enige die echt belang heeft bij een nexit is Rusland omdat daarmee Europa kleiner wordt en de NAVO wordt uitgedund. Geen wonder dat onze Kremlin partijen de PVV en FVD daar voorstander van zijn.

9
69 Vrijdenker

Nu het imago van de EU aan het afbrokkeling is, na het grote falen van de euro en het open grenzen beleid, en de grote decadentie van het Europarlement (, welke deels gevestigd is in Brussel dat steeds moet verhuizen naar een modern gebouw geïnspireerd op de toren van Babel, die zoals we in de Bijbel kunnen lezen gebouwd werd door mensen die sterk tegen de wil van God gekant waren.)

Wordt het vijandsbeeld met Rusland als maar versterkt als om als groot argument gebruikt te kunnen worden voor de noodzaak van de EU. Onbegrijpelijk dat vele Nederlanders nog steeds niet door dit opzichtige vuile politieke spel heen kunnen of willen prikken.

4
70 Reactie

@70 maar dat is helemaal niet zo "t imago van de EU aan het afbrokkeling" alle onderzoeken wijzen uit dat het draagvlak voor lidmaatschap van de EU enorm groot is bij de aangesloten landen.

8
71 mike45

Zeker een Nexit. Juncker en consorten zullen nooit vanzelf het licht zien of vertrekken. Dit is nog de meest vreedzame actie we als land kunnen ondernemen om onze cultuur en welvaart te behouden en ons niet langer als slaven kapot te moeten werken. En natuurlijk worden we geen eilandje, natuurlijk zal er binnen Europa worden samengewerkt, maar niet zo als dat nu gaat. Aan de geldstroom van Noord naar Zuid Europa, de geldstroom naar alsmaar nieuwe gelukzoekers en zinloze ontwikkelingshulp moet stoppen.

3
72 Soare

@71
Ja door de EU (of EUfiele organisaties of multinationals) gesponsorde onderzoeken wijzen natuurlijk uit dat de EU fantastisch is, wat inderdaad fantasie is. Los gezongen van de werkelijkheid van de meerderheid van de gewone mensen in de Europese landen, behalve bij studenten van universiteiten, die zwaar door de EU gesponsord worden.

Omdat er niet voldoende draagvlak is, worden ons ook referenda over de EU onthouden. Wat ook in Nederland de hoofd reden was voor afschaffen van het raadgevende referendum.

1
73 Reactie

@73 als de cijfers en onderzoeken jou niet bevallen dan ligt het onderzoeken en de cijfers. Maar dat is wel kroegpraat en onderbuik gejank!

7
74 mike45

Behalve als Rusland een onderzoek doet, dat is het allemaal nep, fake nieuws, geopolitiek ingegeven door de kwaadaardige dictator Poetin, in jouw belevingswereld toch mike45? En de EU is in jouw denken dan het braafste machtsblok in de wereld toch, want wij als Nederland zijn er onderdeel van, dus dan moet het wel goed zitten of zoiets?

3
75 Reactie

@75 welke onderzoek doet Rusland dan als het om de EU gaat?

7
76 mike45

@75 ik snap werkelijk niet wat dit met Rusland te maken heeft, de EU doet toch ook geen onderzoek naar draagvlak in Rusland onder Russen. Ik zie echt helemaal geen verband tussen jou bewering en dit artikel!

7
77 mike45

Weer zo'n landverrader.

9
78 zeikenderechter

** gebruiker verwijderd **

Is al bekend wanneer Griekenland begint met terugbetalen?

79 verwijderd5929219

@59 Le penn. Rusland. Italie..er wordt van alles bijgehaald...maar wat is uw punt?

0
80 Rapunzel

** gebruiker verwijderd **

Want in het perverse euro-systeem wordt onverantwoord financieel beleid beloond via welvaartsoverdracht van Noord naar Zuid. Wij bezuinigen en betalen; zij spenderen en ontvangen.

Deze moet iedereen even onthouden tijdens het stemmen.

81 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@80 : Ach, laat hem toch, het is E-meel maar.

82 verwijderd9139144

@68
Je artikel praat zich een beetje tegen.

Noorwegen heeft het recht om zich te onttrekken aan Europese besluiten, maar heeft dat nog nooit gedaan.

Oke ze hebben altijd ja gezegd, maar ze hebben wel het recht om nee te zeggen. ( dat heeft Nederland niet).


Noorwegen heeft 75% van Europese wetgeving ingevoerd zonder dat ze daar invloed op hebben.

Dat doet Noorwegen zelf,want ze hadden wel degelijk invloed dat is om het niet in te voeren.
En zo kan ik wel doorgaan in je artikel.
Dat Noorwegen overal ja opzegt is een keuze, maar het hoeft niet.

0
83 Benzardi

** gebruiker verwijderd **

@83 : Ach joh, het is Mike45 maar.

84 verwijderd9139144

@84
Dat is waar, maar ik probeer het toch, met een redelijke onderbouwing question

0
85 Benzardi

** gebruiker verwijderd **

@85 : De onderbouwingen van E-meel en Mike45 zijn naar mijn idee altijd voorzien van een toefje Eurofiliteit.
Dat vond ik een tijd geleden niet, maar tegenwoordig ligt het er duimdik bovenop.

86 verwijderd9139144

@83 maar je onderbouwing slaat nergens op als je lid bent van de Economische Unie dan moet je alle wetgeving inzake de interne markt overnemen anders kun je geen lid blijven van de Economische Unie. Dat ben je gewoon verplicht. Dus alle wetgeving inzake produkten, handel, vrije vestiging van mensen, bedrijven, diensten binnen de Economische Unie zijn gelijk. Dat geld ook voor Zwitserland en IJsland.

En 80% van wetgeving die wordt gemaakt heeft betrekking op deze zaken, maar je kunt er niet over mee praten, en je hebt geen zitting of vertegenwoordiging in het parlement.

7
87 mike45

@79
Griekenland betaalt al jaren terug. Wel blijven opletten anders krijgen we hetzelfde geleuter als van Baudet. Toen we nog geen "open grenzen" hadden, hadden we meer asielzoekers dan nu. Het hele probleem met asielzoekers is juist dat ze zich aan de grens melden. Of snapt Baudet het verschil tussen asielzoekers en illegalen niet? Zo dom zou hij toch niet zijn?

6
88 AJ74

@88 Ons kabinet laat illegale krakers met een foei , gewoon zitten. Wat Boudet daar voor een invloed op heeft?..geen idee.

2
89 Rapunzel


0
90 PeKa

@89
U haalt volgens mij de gemeente Amsterdam en ons kabinet door elkaar. Maar los daarvan zegt Baudet dat ons EU lidmaatschap met de open grenzen ervoor zorgt dat we meer asielzoekers krijgen. Dat is aantoonbare onzin. Asielzoekers vragen asiel aan bij de grens of anders in een asielzoekerscentrum. Een grens zou die situatie niet veranderen. Wel asielwetten die dus niet door de EU gemaakt worden. Maar dit snapt Baudet al niet en blijkbaar veel andere ook niet.

6
91 AJ74

@91 Dat zien wij dan anders, ik geloof niet dat Baudet zoveel invloed heeft binnen het kabinet om illegalen uit te zetten. En is Amsterdam geen Nederland meer?

0
92 Rapunzel

@91 Juist door die onduidelijkheid van ons kabinet , begrijp ik wat Baudet bedoeld.

0
93 Rapunzel

@92
Baudet heeft nul invloed in het kabinet. Maar dat is totaal irrelevant. Het kabinet wil dat de illegale krakingsactie beëindigd wordt. Maar de gemeente Amsterdam wil niet meewerken.

En het gaat om het feit dat Baudet zegt dat de "open grenzen" bijdragen aan de toename van het aantal asielzoekers. Dat is gewoon leuterkoek. Dat u niet snapt dat het leuterkoek is, maakt het niet minder leuterkoek.
Het feit dat Hongarije een open grens heeft of niet, dat maakt wel uit. Maar dat is totaal niet afhankelijk van het EU lidmaatschap van NL. Sterker nog, als EU lid heeft Nederland daar meer invloed op. Dus Baudets stelling is niet alleen leuterkoek, maar ook nog eens omgekeerd.

5
94 AJ74

@91
Welke onduidelijkheid? Ik hoor alleen van u onduidelijkheid.

7
95 AJ74

@94 " Baudet heeft nul invloed in het kabinet. Maar dat is totaal irrelevant. Het kabinet wil dat de illegale krakingsactie beëindigd wordt. Maar de gemeente Amsterdam wil niet meewerken. "

En welke "geweldige" partijen maken de dienst uit in Amsterdam?

1
96 Xmod

Niet gerelateerd, wel heel belangrijk.
#freetommy - teken nu: https://www.change.org/p/theresa-may-mp-free-tommy-robinson

0
97 Voor Vrijheid en Vaderland

Nederland kan niet alleen heel veel meer gaan betalen ivm de Brexit maar ook dadelijk vanwege het anti EU beleid van Italie. Nexit.

1
98 SergioLeone

@96
Partijen die in Amsterdam de dienst uitmaken zijn niet dezelfde partijen die in het kabinet zitten. Of wat wilde u precies zeggen? Meer dan de helft van de Amsterdammers heeft op die partijen gestemd. Kunt u niet leuk vinden, maar dat is democratie.

0
99 AJ74

@67

Voorheen meer welvaart als nu?

Hmm. Ik dacht dat we de laatste 10-20 jaar nog nooit zo rijk geweest zijn.
Misschien in de gouden eeuw, maar daar was de rijkdom niet eerlijk verdeeld.

Maar ff. Ik zie alleen maar ouderen met campers en elektrische fietsen, in reeds lang afbetaalde huizen die ongeveer 20x zoveel waard zijn geworden sinds ze in hun bezit zijn.

Maar goed, zonder EU was dat allemaal nog beter geweest tog?!
Hmmmmgrrgpffff. . . .
.

1
100 hippodepippo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Sadistische homoseksueel Stoltenberg vertelt Europeanen dat Oekraïne belangrijker is dan hun nationale verdediging - Dissident.one

De onzin standaart!https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssites...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Reconquista
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@39Daarmee richt hij zich toch niet op vrouwen? In tegendeel zelfs, hij richt zich hier op de discriminerende hoofddoek en komt daarmee juist ...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Zie Hier
Mijn welgemeende excuses aan Geert Wilders en zijn formatiepartners

Jari van de Ploeg bied zijn welgemeende cynische excuses aan!Wrang als je bekend maakt dat je al drie maanden aan het zwammen bent en dan ga...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@16 De Apollo missies destijds hadden wel een iets ruimer budget dan de huidige plannen, dat scheelt al veel :).Daarnaast zijn bij een van d...

7 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Vageali6888
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Schandalig..Waarschijnlijk door dezelfde types die voor de grote woningnood zorgde met hun stemgedrag....

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@33Zelfs als je zeer kritisch bent op massa-immigratie uit voornamelijk landen met een totaal andere cultuur, betekend dat niet niet direct ...

10 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

FrisseBries
Offtopic

@2347Hoi Querido Not, bedankt voor je reactie.Ik heb vandaag geen tijd voor een uitgebreide reactie, maar ik kom erop terug....

12 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@26 Die zullen er best zijn maar dat is niet de mainstream die het verschil maakt....

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@14 Nou... ze hebben het eerst heel vaak geprobeerd. Het lukte niet echt meteen. Iemand zei laatst dat ze 17 proef raketten hebben moeten afvure...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sexy Bp Film VideoHindi AudiopornFirst Time Using DildoList Of Porn SitesImmagefapDolly Parton NudeYaşlı PornoXxx Kahani VideoInstagram Sexual VideosAmatuer Hood Porn하니메Pornos De GordasMalibu String BikiniGabbie Carter GolfTwo GirlshavingsexLesbic PornSteph Oshiri OnlyfansGay PornIndian Porn Videos Free DownloadNew Desi Sex Video HdMia Sanz PornGrupos Telegram De.putariaCallie Murphy NudeLesbian Incest RedditBeeg SexseTeens Twinks PornHot Naked Gay MenAnabellagaleano OnlyfansScarlettkissesxo NudeBangbros.ocmAssistindo Filme PornPornono ComToys Lesbian PornXxx Video Red TubeGuy Sex ComVideo Sex Video SexyMonika MayCumhateJapanese Gy PornAnal X VideosSophie Dee HardcoreKarena Kapur XxxTrap HentalRough BlowjobsBlackonblacksexPornos Con VestidosXxx Indian House WifeXhamsterlive VideoXxx Com Hd IndianMofos Xxx ComHelicopter Sex VideoBindu XxxBlack TgirlsWankersonCharlotte Gainsbourg NudeFranceska Jaimes Danny DFarangdindongAna No Oku Li TokoriKushboo Sexy VideoDesi Hot Video XxxXxx ChudaIndian Bf Film VideoKarina CruelNepali Sexxx VideoBigdickpicturesVegas Escort PornMassive Natural TitsXhamster GayCougth PornVideo Bokep CinahGale Sex Scene Bg3Vixen Full Length VideoXx Hindi HotTittisHotest Naked BabesPerfictgirlsOrn ComicsHot Redhead PornCandaulismKhortney Kardashian NudeSex NearbyAnal Sex WikipediaStudent Teacher Porn IndianSkinemaxDf6 Org Full VideoFull Free HdpornPorn Hub FacialGaping PornMaa Ko Dost Ne ChodaNoodles PornMkmp-460脸红dearieBig Big Boobs PhotosKuwari Dulhan Ki ChudaiCoco Bliss OnlyfanPorn Naked CelebrityPorn XomixsAss ParadePorn With Mom FriendIndian Transgender Sex VideosDemiroseMespyMonalisa Bf VideoEllie ElishRed Head BbcFree Pornography Older WomenBocil BugilOlivia Holt NakedBlowvrKiss Assian ComPorn Of Cartoon NetworkE621[Saylor HawnkinsPorn For SubmissivesPornosexualTeens ThongsPornoamigaGeorgiegirlAlyssa Quinn VideoMyfrecamsRough MissionaryLong Mint TsSkinny Asian Big TitsVoir Films PornographiquesWww.sexmex.comسكس رجالRedwap SexAll Sex MoviesWww New Brazzers ComPorncSweaty PornSexy Red Majic CityPocket OussyThick Ebony Twitterصورة سكس عربيSweetliciohsPleaser HeelsMilf Dressed UndressedX.masterKochi SexWww Hard Sex Videos ComXxx Indian MarathiSybil A Kailena PornAva Addams GangbangStepbrother I'm StuckEmilyrinaudo OnlyfansSumo Search.comLarkin Love FutaAnal SolFootjob Cumahot