Politiek
  • 6
Een groep van 270 nabestaanden van Nederlandse slachtoffers van vlucht MH17 stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voor een schadeclaim tegen Rusland. Dat meldt EenVandaag. ...

7 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
5
8
1

Die groep kan beter die miljoenenclaim neerleggen bij KLM. Die vlogen over oorlogsgebied met gevaar voor de passagiers. British airways bijvoorbeeld koos ervoor dat oorlogsgebied te vermijden.

1 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
18
Meld

@1

En wat doen we met de daders die die raket afschoten? Die mogen gezellig bij u op de borrel?

Lekker op de hoogte trouwens weer. Het was Malaysia Airlines.

2 zeikenderechter    
7 maanden geleden door zeikenderechter
10
Meld

Wie laat er nou passagiersvliegtuigen vliegen boven OORLOGSGEBIED waar al tientallen vliegtuigen uit de lucht waren geschoten in een burgeroorlog die was aangewakkerd door Brussel.....!??!?!

3 CoolMemories    
7 maanden geleden door CoolMemories
9
Meld

@1 KLM!? Onder welke steen, of Hunnebed ligt u?

4 Diederik82    
7 maanden geleden door Diederik82
7
Meld

Die claim is kansloos....net zo kansloos als Syrische families die een claim tegen Nederland gaan indienen vanwege de vele Nederlandse jihadisten/kelensnijders die in Syrië actief waren maar nu door Assad en Rusland zijn verslagen.....!

5 CoolMemories    
7 maanden geleden door CoolMemories
12
Meld

Ook al zou het rapport waar zijn,wat zeer te betwijfelen valt, mag het maar weer eens duidelijk zijn dat mensen oorlogsituaties niet echt snappen.

MH-17 vloog over een oorlogsgebied, waar het niks had te zoeken

KLM en Oekraïne zijn verantwoordelijk voor de vliegroute (waar is de luchtleiding van Oekraine,waar zijn de rader beelden)

De oorlog van Oekraïne is mede mogelijke gemaakt door Amerika, Rusland en de EU met name Vanhofstad en Van Balen

Geen enkel land heeft verantwoordelijkheid genomen seconden na het neerhalen van MH-17. Je zou verwachten dat er na enkel seconden van melding er minimaal 2 F16 vanuit Nederland zouden opstijgen om de situatie t monitoren.

Je zou verwachten dat de Navo (die een paar hondert kilometer verderop een oefening aan het doen was, Nederland zou bijstaan.

Je zou verwachten dat bondgenoten als Amerika Nederland zou bijstaan.

Je zou verwachten dat de Navo, Amerika en andere bondgenoten in de regio van de ramp wel instaat zou zijn 100 km veilig kunnen stellen militair, gezien het leger van Oekraine bevoorraad woord tegenwoordig door het westen,graag mee wil doen met de EU en niks voorstelt. Ook de separatisten zijn niks in vergelijking met Amerika en de Navo.

Maar nee , het westen keek toe, keek toe hoe Oekraïne gewoon dagen na de ramp door vechten bij het rampgebied. En tot de dag van vandaag nog steeds de wrakstukken van MH 17 er liggen weg te roesten.

Van af de eerste seconde dat MH-17 de grond raakte was de waarheid het eerste slachtoffer en het interesseert niemand in de top om die waarheid naar boven te halen. Geopolitieke belangen staan boven mensen.

En Rutte komt weer eens weg met zijn zoveelste leugen. En het volk is weer emotioneel geladen met propaganda zodat ze weer eens een kansloze richting uit staren zonder eens rationeel na te denken.

En wat interesseert het de Nederlander nou echt? Staan er mensen op straat, nee. Worden er kritische vragen gesteld mbo KLM of het kabinet, nee

Kansloos6 Ivo    
7 maanden geleden door Ivo
10
Meld

@2 . "Malaysia Airlines-vlucht MH17 (onder code sharing met KLM ook aangeduid als KL4103[2]) was een vaste lijndienst in de burgerluchtvaart vanaf Amsterdam (luchthaven Schiphol) naar Kuala Lumpur. "
Google maar eens onder code sharing zeikende.

7 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
9
Meld

@6

"Kansloos"

Dat is het enige in die hele reactie dat klopt. Mits dat woord een kwalificatie is van alles wat er boven staat.
Die reactie is op zoveel punten fout, kolder of onwaar dat ik er niet eens aan begin om je te vertellen wáár je de fout in gaat.

8 Endandit    
7 maanden geleden door Endandit
9
Meld

@6 aansluiten op mogelijke militaire inzet in het rampgebied destijds. Men claimde dat het te gevaarlijk zou zijn voor een militaire inzet. Echter konden we daarvoor en daarna wel met gemak Rusland binnen vallen aldus o.a. Van balen.

9 Ivo    
7 maanden geleden door Ivo
7
Meld

@8 in andere woorden , je hebt gewoon niks dus kom je zelf met een flut reactie

10 Ivo    
7 maanden geleden door Ivo
7
Meld

@5 Ik zie geen enkele overeenkomst want Nederland heeft die mensen ook voorzien van wapens en luchtafweergeschut. Die hebben mee mogen namen naar Syrie?

11 mike45    
7 maanden geleden door mike45
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

12 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias

@8 Jij begrijpt het niet. Deze claim is - in eerste instantie - kansloos, omdat een dergelijke claim eerst bij de Russische justitie gedaan moet worden. Dat is nu eenmaal zo bepaald. Wanneer het daar niet lukt kan pas het Europese Hof worden ingeschakeld.

13 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
8
Meld

Een vergelijkbaar geval (precedent?)>:
- https://nl.wikipedia.org/wiki/Iran_Air-vlucht_655

14 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
5
Meld

@14 Dat heeft 8 jaar geduurd:

In 1996 bereikten de VS en Iran een overeenkomst bij het Internationaal Gerechtshof waar de Verenigde Staten erkende dat het ongeluk een vreselijke menselijke tragedie was en zijn diepe spijt betuigde over de vele verloren levens bij het ongeluk. Deel van de overeenkomst was dat de Verenigde Staten niet wettelijk aansprakelijk werd gesteld, maar wel op vrijwillige basis een totaalbedrag van 61,8 miljoen dollar zou betalen als compensatie aan de families van de slachtoffers.


15 student1255    
7 maanden geleden door student1255
2
Meld

@13
"omdat een dergelijke claim eerst bij de Russische justitie gedaan moet worden. Dat is nu eenmaal zo bepaald"

Echter als men voor ERVM aantoont dat het te gevaarlijk is om in Rusland eerst een rechtzaak te starten (zie de tegenstanders van Putin die verdwijnen) en de rechters vinden dat ook, dan kan die stap worden overgeslagen

"Wanneer het daar niet lukt kan pas het Europese Hof worden ingeschakeld."
Dus het is niet kwestie van kunnen, maar het gaat over veiligheid

16 LGK    
7 maanden geleden door LGK
6
Meld

@15

"de Verenigde Staten erkende dat het ongeluk een vreselijke menselijke tragedie was en zijn diepe spijt betuigde over de vele verloren levens bij het ongeluk."

Dat gaat Rusland onder Putin niet doen
Hiermee zou Putin zijn machtbasis in Rusland verliezen

Groot verschil is ook dat Rusland teveel leugens en theorien de werled in heeft geslingerd mbt MH17

Iets wat bv VS niet gedaan heeft toen

Heeft Pechtold toch gelijk

17 LGK    
7 maanden geleden door LGK
6
Meld

@17 heb je die wiki wel gelezen:

Op de USS Vincennes zou het vliegtuig zijn aangezien voor een Iraanse F-14-onderscheppingsjager. Om een aanval door het toestel te voorkomen werden er twee raketten op afgevuurd. Het vliegtuig is nooit positief geïdentificeerd. (DIT) De Amerikaanse marine heeft nooit het volledige verhaal vrijgegeven omtrent de ramp. Volgens de Iraanse regering wisten de Amerikanen wel degelijk dat het om een passagiersvliegtuig ging. (/DIT)


Pechtold is een regelrechte eurofiele racist. Wilders kreeg niet voor niks gelijk met de wraking.
En dat Rusland dat niet gaat doen weet je helemaal niet. Je weet ook helemaal niet of het JIT de waarheid wel publiceerd heeft met Oekraine in het JIT als land.

18 student1255    
7 maanden geleden door student1255
7
Meld

@15

En zo zie je maar dat als men de beurs trekt dat het leed "geleden" is. Als men maar genoeg betaalt.

19 Robbedoes    
7 maanden geleden door Robbedoes
3
Meld

@18 Waarom zouden de andere landen de waarheid verbergen met Oekraïne in het JIT?
Je bent nu niets anders aan het doen dan iets aan het zoeken in verdediging van Rusland en naar de feiten kijk je niet.

20 VaY    
7 maanden geleden door VaY
3
Meld

@6 "Ook al zou het rapport waar zijn,wat zeer te betwijfelen valt, mag het maar weer eens duidelijk zijn dat mensen oorlogsituaties niet echt snappen.

MH-17 vloog over een oorlogsgebied, waar het niks had te zoeken "

Het is een onverklaarde oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Die Russen en hun wapens hebben daar dus helemaal niets te zoeken. Die BUK al helemaal niet, omdat hun ook wisten dat er nog andere vliegtuigen waren. Ze schieten dus in het rond en volgens jou zijn ze dan niet de hoofdverantwoordelijke? KoeKoek.

"De oorlog van Oekraïne is mede mogelijke gemaakt door Amerika, Rusland en de EU met name Vanhofstad en Van Balen."

De oorlog heeft, maar 1 verantwoordelijke en dat is het land dat Oekraine heeft aangevallen. Rusland!

"Je zou verwachten dat de Navo, Amerika en andere bondgenoten in de regio van de ramp wel instaat zou zijn 100 km veilig kunnen stellen militair, gezien het leger van Oekraine bevoorraad woord tegenwoordig door het westen,graag mee wil doen met de EU en niks voorstelt. Ook de separatisten zijn niks in vergelijking met Amerika en de Navo."

Die Sepas zijn RUSSEN. Het Russische leger zit daar en al vanaf het begin.

"Van af de eerste seconde dat MH-17 de grond raakte was de waarheid het eerste slachtoffer en het interesseert niemand in de top om die waarheid naar boven te halen. Geopolitieke belangen staan boven mensen."

Zeker. Rusland gaat niet toegeven dat ze hebben geschoten en daarom is dat systeem terug naar Rusland gereden om nooit meer terug gezien te worden.

"En Rutte komt weer eens weg met zijn zoveelste leugen. En het volk is weer emotioneel geladen met propaganda zodat ze weer eens een kansloze richting uit staren zonder eens rationeel na te denken. "

Welke leugen? Welke propaganda? Wil jij nu werkelijk beweren na dat gebrabbel van jou dat je rationeel nadenkt? Rusland valt Oekraïne binnen en schiet alles overhoop, omdat ze eindelijk van de groep af waren die alleen Rusland diende. Heel deze oorlog is door Rusland opgezet als straf, omdat ze zich durfde te verzetten tegen de nieuwe Stalin. Jij doet alsof dat niet het geval is en gaat janken over dat geblaat van vBaalen en Verhofstadt wanneer deze woorden gebruikte en Rusland moord er op los.

21 VaY    
7 maanden geleden door VaY
4
Meld

Kansloze actie. Je kunt pas een civiele rechtszaak beginnen nadat de verdachte in een strafzaak is veroordeeld en dat is nog lang niet het geval. Typisch onderdeel van de hernieuwde haatcampagne die samenhangt met de laatste nietszeggende JIT-presentatie, waar de MSM vol van staat.

22 Dune    
7 maanden geleden door Dune
9
Meld

De Russische verdediging lacht zich 'n breuk tijdens 'n rechtszaak als blijkt dat de bewijzen hoofdzakelijk van Bellingcat komen die z'n bewijzen weer van social media heeft geplukt die weer door de SBU op die social media zijn geplaatst...
De foto's en filmpjes zijn door iedere deskundige overtuigend uit te leggen als zijnde gefotoshopte vervalsingen...

23 Chat Baker    
7 maanden geleden door Chat Baker
8
Meld

Misschien zijn de MH17 ramp en de slachting op de Maidan van hetzelfde laken 'n pak....
Is de schuldige in beide gevallen de VS ( in 'de Maidan slachting inmiddels bewezen )....

24 Chat Baker    
7 maanden geleden door Chat Baker
7
Meld

@23 Juist ja, die fantastische reconstructie van het JIT. Terwijl de separatisten geen idee hebben waarvoor die lange antennes op hun legervoertuigen dienen, bellen ze mobiel via het netwerk van de vijand om een BUK-te bestellen. Vervolgens leggen ze na de ramp, wederom via de GSM-masten van Oekraïne een volledige bekentenis af, met naam en toenaam. Daarna brengen ze de BUK-installatie op klaarlichte dag, zonder afdekzeil, via een omweg, door vijandelijk gebied terug. En in alle struiken zat een filmploeg van de SBU.

25 Dune    
7 maanden geleden door Dune
7
Meld

Als die de wet handhaven wordt deze zaak geweigerd aangezien er nog nergens iets is behandeld.

26 niet-alles-geloven    
7 maanden geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

Het probleem in dit geval is helaas politiek.
-geen burger had dood moeten gaan idd, immers had nooit mogen gebeuren.
-de kern is idd, welk vliegtuig maatschappij gaat over oorlogsgebied vliegen waar al militaire vliegtuigen waren neergeschoten??????
-dat er dan een BUK wordt afgeschoten op militaire doelen, en een burger vliegtuig raakt, ik denk toch dat het de schuld is van de maatschappij, immers wie laat burgers in vliegtuigen stappen en over OORLOGSGEBIED vleigen, jammer dat onze NSB regering de nabestaanden van deze ramp misleiden.

27 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
4
Meld

@25 Inderdaad. Heel veel "toevalligheden", zoals b.v. de vele foto's die zijn gemaakt van de trailer met een buk-installatie. Diverse opnames zijn zeer ongeloofwaardig.

28 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
6
Meld

@1 & @6 Sinds wanneer is de KLM verantwoordelijk voor de gekozen vliegroute van een andere maatschappij ?

29 Generaal    
7 maanden geleden door Generaal
1
Meld

Ach, ik acht de kennis van de advocaat Knoop inzake internationale rechtspraak ontelbaar malen groter dan een zolderkamertje trol.

30 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
5
Meld

Tja, de enige optie. Misschien weinig kans, maar eerst een rechtszaak aanspannen in Rusland is al helemaal kansloos.

31 GreyB    
7 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@29 : "KLM was de contractuele vervoerder van veel passagiers bij de MH17 ramp. KLM heeft wel besloten om de vlucht naar Maleisië uit te besteden aan Malaysia Airlines, maar schoof daarmee niet de verantwoordelijkheid van de vlucht van zich af".
Zie: : http://www.jba.nl/mh17-verdragsrechtelijke-aspecten/

32 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
6
Meld

@31 Tja. Dat het kansloos is in Rusland dient bewezen te worden voor het Europese Hof.
Aan vermoedens hebben rechters niets.

33 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
5
Meld

Nogmaals: Ach, ik acht de kennis van de advocaat Knoops inzake internationale rechtspraak ontelbaar malen groter dan een zolderkamertje trol.

34 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
5
Meld

@22 [ Je kunt pas een civiele rechtszaak beginnen nadat de verdachte in een strafzaak is veroordeeld en dat is nog lang niet het geval. ]
Wat een onzin... leer eerst eens de fundamenten van het recht voordat je er een uitspraak over doet.

Ook in dit draadje trakteer jij de lezer weer op de meest grote flauwekul.

35 TedjeR    
7 maanden geleden door TedjeR
5
Meld

@29 De vliegroutes worden internationaal bepaald. je kunt als maatschappij niet zomaar van routes afwijken en er zelf een kiezen.

36 TedjeR    
7 maanden geleden door TedjeR
5
Meld

@32

" maar schoof daarmee niet de verantwoordelijkheid van de vlucht van zich af"."

Bij uitbesteden neemt dus Maleisië Airlines de verantwoording voor de gekozen vlucht route
En uiteindelijk zijn het de piloten die de vlucht route bepaalden

Wat in het artikel bedoelt wordt is dat KLM niet art 17 kan afschuiven
Dit art gaat over schadevergoeding ongeacht wie of hoe schuldig is aan de dood van een passagier

37 LGK    
7 maanden geleden door LGK
1
Meld

@15 Het vreemde is dat de verantwoordelijke commandant Rogers (die het vliegtuig uit de lucht schoot) later nog een hoge onderscheiding kreeg.
De VS heeft nooit de verantwoordelijkheid erkend. Zo zie je maar weer, meten met twee maten.
- https://isgeschiedenis.nl/nieuws/iran-air-655-tragische-vergissing-of-dodelijke-opzet

38 M.Arias    
7 maanden geleden door M.Arias
4
Meld

Nabestaanden in NL hebben niet door, wie de dader ook is, dat onze NSB regering in NL ZEKER niet het doel heeft op waarheidsvinding, immers onze NSB regering olv Rutte, wil al niet eerlijk toegeven welke jihadisten groepn ze steunen in Syria met 21 miljoen euro van NL belastinggeld, en wil ook niet de illegale invasie van Turkije in Afrin Syria veroordelen........
en al ze dat al niet willen.... verwacht dan ook allen maar politiek propagande van NSB/VVD regering.....
-vanaf dag 1 was het al politiek, en dan komt de waarheid op de laatste plaats,

Russian MoD: Serial code on Buk missile fragments shown by JIT indicate it was made in 1986. All such missiles used by @mod_russia were destroyed in 2011 (max 25y service). Meanwhile Ukraine, which has 20 Buk divisions, has NO Buk missiles produced after 1991, only old ones #MH17
https://twitter.com/EmbassyofRussia/status/1000319745080676353

39 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
6
Meld

Er zijn op dit draadje zoveel Rusland trollen actief die beweren dat zo'n claim geen kans maakt, dat ik er als nabestaande des te meer in zou geloven!


40 Realisme graag!    
7 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

Zit er hier zo'n wappie de Russische dictatuur te verdedigen en noemt de Nederlandse regering een NSB regering.............. @39 NSB'ers zijn mensen als jij en dat weet je best.

41 VaY    
7 maanden geleden door VaY
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
Bij een schietpartij in Rotterdam is zojuist...

6 uur geleden door boevennieuws.nl

Steve Hilton: Hé, Trump haters (aan be...
Quote (deel van de tekst, rest spreekt vanze...

1 dag geleden door BenErWeer

Trump wil migrantenkinderen van ouders blijve...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft a...

12 uur geleden door DTS

Weer schrijft Rutte open brief aan alle Neder...
De VVD trapt de verkiezingscampagne voor de P...

1 dag geleden door AD

“Binnen 40 jaar moslims in de meerderhe...
Binnen de 40 jaar zullen in West-Europa mosli...

13 uur geleden door Nexit-En-Snel


ADVERTENTIE


Laatste reacties
BenErWeer
Steve Hilton: Hé, Trump haters (aan beide ka...
@222En dus?...

minder dan een minuut geleden door BenErWeer

ontken
Wie steelt er nu een AED van een kerkgebouw?...
money, money, money!...

minder dan een minuut geleden door ontken

Eastwood
Kiev heeft nu wel een leger dat Rusland pijn ...
Om dat te compenseren heeft Oekraïne een gro...

minder dan een minuut geleden door Eastwood

Scorpio
Belgische premier Michel biedt ontslag van re...
Hij heeft alles op alles gezet om de regering...

1 minuut geleden door Scorpio

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig