Het ministerie van Justitie in Suriname
NOS NieuwsAangepast

Surinaamse scholen dicht om terreurdreiging

In Suriname blijft vandaag een aantal scholen dicht na een dreigement op sociale media over aanslagen. In het Facebookbericht wordt vrijlating geëist van twee Nederlandse terreurverdachten die sinds juli vorig jaar in het Zuid-Amerikaanse land vastzitten.

De twee worden door justitie gezien als ronselaars voor IS en zouden van plan geweest zijn om aanslagen te plegen. De Surinaamse regering is gisteravond onder leiding van president Bouterse in spoedzitting bijeen gekomen.

In een verklaring zegt de Surinaamse regering dat de situatie onder controle is en dat de veiligheid op de onderwijsinstellingen is gegarandeerd. Toch is besloten een aantal scholen dicht te houden.

'Vijftig mensen'

De regering roept de bevolking verder op om eventuele informatie door te geven aan de inlichtingendiensten en niet in paniek te raken.

"In het Facebookbericht wordt gedreigd dat vijftig mensen worden gedood op de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo, de Santo Boma-gevangenis en een groot lyceum", zegt correspondent Harmen Boerboom.

De beveiliging op die instellingen is nu aangescherpt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl