Opinie

Vragen aan PvdA stellen over opvang asielzoekers 020 = ‘Groepen tegenover elkaar plaatsen’

24-05-2018 13:41

 

“PvdA’er Marjolein Moorman vertelde dat ze per taxi naar Nieuw-West kwam. Ze werd in de taxi aangesproken door de chauffeur over de ontoegankelijke woningmarkt en de lange wachtlijsten. Op de vraag hoe ze aan hem gaat uitleggen dat krakende uitgeprocedeerde asielzoekers nu met miljoenen gemeenschapsgeld opvang krijgen, antwoordde ze dat dat ’groepen tegenover elkaar plaatsen’ is. Ze vond dat beide groepen ‘hulp nodig hebben’.”

 

De PvdA is niet dood, de PvdA is springlevend. In Amsterdam tenminste, alwaar de dichtgetikte oudlinkse policor wind van 1973 dankzij het nieuwe communistisch-stalinistische collegeakkoord weer stevig waait. En dan weet je: kritische vragen stellen = polarisatie. Dingen uitleggen? Aan het gepeupel? Bek houden en demoniseren dat volk! Volk = racisme!

Nee, echt iets leren van fouten uit het verleden zit er duidelijk niet in bij de hoofdstedelijke PvdA-regenten.

Nog veel meer sappigs en hilarisch, inclusief de snoeiharde maar zeer ware en terechte reacties van Annabel Nanninga (FvD) op het collegeakkoord in kwaliteitscourant De Telegraaf onder de veelzeggende kop: Amsterdam wordt uitgeprocedeerde asielzoekersmagneet.