RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Thierry Baudet wil actie tegen 'straffeloos' links-extremisme

Beeld © ANP

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wil van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten of links-extremisme in Nederland vaak onbestraft blijft. Aanleiding is een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum waarin wordt gesteld dat er in Nederland sprake is van een 'zekere mate van straffeloosheid'.

Het rapport werd opgesteld in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Huizen bezoeken van ideologische tegenstanders

Een van de fenomenen die wordt beschreven is 'home visits', waarbij activisten de huizen bezoeken van hun ideologische tegenstanders, en deze soms ook bekladden. De 'home visits' zijn 'sterk intimiderend', stellen de onderzoekers.

Baudets huis in Amsterdam werd vorig jaar beklad met een anarchistisch teken en een vrouwensymbool. Die actie werd geclaimd door een groep genaamd het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front. De groep zei daarmee te protesteren tegen 'het verderfelijke gedachtegoed' van Baudet.

De FvD-voorman noemt het vrijwel niet vervolgen van 'extreem-linkse terroristen' in vragen 'onwenselijk' en wil weten wat de ministers van plan zijn 'aan deze situatie te doen'.

Meer op rtlnieuws.nl: