The Merseybeats. Wishin And Hopin.https://youtu.be/8pO82q6k1RU?feature=shared...
"Goed bezig", Robbie. . . . ...
De natte droom van allochtone Geert. ...
The Yardbirds. Still I’m Said.https://youtu.be/ONVXNH7D4Qw?feature=shared...
The Drifters. Stand By Me.https://youtu.be/YaqjpfZJjpk?feature=shared...
over ^anderen maar eens .....
The Searchers. Take It Or Leave It.https://youtu.be/-2F2ZuCQZKg?feature=shared...
@2 Laat je lullen over maar eens los. ...
Zegt de "objectieve" CDA-er Marcelo Mooren.Enough said...
@19 Precies wat er staat, Marie-Katrien. Heb je geen antwoord?...
gewoon in de etalge, vitrine, een biggetje roosteren aan het spit.
trekt volk,
Slagers zouden er helemaal niet meer moeten zijn...laat die dieren toch met rust.
@2 Ga lekker aan de tofu/tempé lol.
etalage. winkelraam. hoem men noemen wil. biggetjes aan het spit, dat trekt volk.
@3
En nu we toch bezig zijn...ritueel slachten...daar zou de ddodstraf op moeten staan.
Vooruit kijken Yis...niet blijven hangen in 3000 jaar terug.
@4 Dat zei je in @1 ook al.
Beetje aan het dementeren....
@5 Dramaqueen die je bent haha.
Ritueel slachten maar gewoon met rust laten.
" Weer sexy" ??? :-/ waren ze dat ooit dan ? :-/
na het opdiene van de gegrilde big, wel een appel in het snuitje duwen.. tenminste zo was dat vroeger gewoon of gewoonte.
@8
Waarom?...1 goede reden...1 maar....
@11 Dan kan ik gewoon mijn vlees blijven kopen. Maar dat is vast geen 'goede' reden.
vroeger at men ook niet met mes en vork. maar scheurde de big gewoon aan stukken. wie de appel opat heb ik nooit geweten. stukje geschiedenis gemist dan.
@12
Nee...zoals ( meestal ) gelul in de ruimte.
@13
Het schijnt dat ze dit in de middeleeuwen deden omdat ze bang waren dat het varken bezeten zou kunnen zijn en dan boos zou worden omdat ze hem geslacht hebben. En dan zou het varken ze aan tafel bijten... Het klinkt wel logisch!
Nog een...
Het gerucht is dat William Tell in zijn jongere jaren is begonnen met de appel in het varken. Omdat hij toen nog niet zo goed was gebruikte hij regelmatig varkens om op appels te schieten. Het kwam helaas regelmatig voor dat het varken werd gespietst door een pijl.
Omdat William al zijn geld spendeerde aan varkens had hij weinig geld voor eten, waarna hij het idee kreeg om het varken in zijn geheel gewoon te braden (met pijl door het varken en appel). William had nooit meer honger.
begrijp verder dat het voor een jonge jood, die het liefst kosher eet, een moeilijk onderwerp is
vooral als je kosher thais aan het leren koken bent. hoe zit het met die kip verder, lukt dat wel.
met dat ritueel er omheen.
best een omslachtig leven voor een jonge man. dement niet. hopelijk geen post natale depressie.
@9 Een slager met kippe- of varkenspootjes kan ik in de verste verte niet 'sexy' noemen....
@14 Je vraagt ook wel het onmogelijke van me. Zeg maar, ik weet ook wel dat religieuze regels onzinnig zijn. Maar toch.
@15 bedankt voor de uitleg.klinkt heel logisch allemaal.
en at er nog iemand de appel.
@16 Niks mis met kosher eten
Hoe maak je een slagerij sexy? Een etalage met een speenvarken met een enorme dildo in de mond?
Ik noem maar een ideetje.
@21 Of 1 in de mond en 1 in de kont
@18
Maar toch ' onzinnig' door het leven blijven gaan?...snap ik niet...zal wel aan mij liggen.
hij ook nog niet
@23 Ja beetje uit gewoonte en like, my parents would kill me lol.
En ik jou me er niet altijd aan hoor.
Het enigste wat nu zou moeten gebeuren dat men kan zien wat een slager in de gehakt molen stopt,dat is pas wat men moet zien.
vroeger werd een kind naar de slager gestuurd en kreeg het kind de opdracht, koop dit en datvlees.
zorg ervooral voor dat de gehaktmolen leeg is voor hij begint.
waren leuke opdrachten.
meesta,l gemengd gehakt
@12 leg als rechtgeaarde liberaal maar uit waarom er een uitzondering voor gelovigen gemaakt zou moeten worden als het aankomt op dierenwelzijn.
En je mag ook gewoon niet halal vlees kopen hoor. Of vega eten.
Slager Anton Zwezerik (Bertje Vischer) :
@25
Mijn zoon nam een keer een ( Moslim ) vriend mee naar ons, terwijl we aan het Barbecuen waren.
Op de vraag of hij mee wilde eten, zei hij...als het halal is wel...waarop ik antwoorde dat sommige dingenop de barbecue toevallig wel halal waren ( dus niet )....hij heeft lekker gegeten....en tot de dag van vandaag leeft hij nog in goede gezondheid
Raar he?...ik dacht....die gaat spontaan in vlammen op of zoiets....
@29 "leg als rechtgeaarde liberaal maar uit waarom er een uitzondering voor gelovigen gemaakt zou moeten worden als het aankomt op dierenwelzijn."
Als 'rechtgeaarde liberaal' kan ik je dat niet uitleggen. Ten minste, dan kom ik niet veel verder dan dat ik niet per se heel gevoelig ben voor dierenleed en ik dan vind dat het niet opweegt tegen religieuze vrijheid.
Ik ben misschien niet zo'n liberaal als je denkt, overigens. Ik hecht waarde aan traditie en cultuur en rituele slachting hoort bij mijn cultuur, of ik nu religieus ben of niet.
"En je mag ook gewoon niet halal vlees kopen hoor."
Ik koop nooit halal vlees.
"Of vega eten."
Kan, dat doe ik zo'n drie tot vier dagen in de week. Ik hou van eten, ik kook graag (cultuur hè) en veel (traditionele) recepten bevatten nu eenmaal vlees, dus ik ga niet helemaal switchen. Ik eet bijvoorbeeld ook veel insecten, zodat ik niet moeilijk hoef te doen met kosher vlees.
@31 Yeah, I know, het is irrationeel. Ik zondig me wel eens aan spareribs, maar echt ik kan niet-kosher eten echt niet maken bij m'n ouders.
U heefthet niet makkeijk ook wonend in Ne. een Italiaans echtgenoot, meen ik gelezen te hebben. nog steeds met1 poot in Israel staan, en dan ook nog leren om later kosher thais te koken vooreen kiind.
@34 voor Israel hier @32
@31 vind dit niet zo leukals u het nu brengt. vertellen wat het is voor vlees en iemand die dat wil laten proeven, dat is wat anders.
een streek.
@21
Dat is enkel een kwestie van het allemaal op de juiste manier etaleren. Bijvoorbeeld een op de juiste wijze samengevouwen dubbele kipfilet ziet er aan dikke kant waar je ze dan tegen elkaar aandrukt namelijk vaak net uit als een paar schaamlippen. Vooral als het een beetje geraffeld is.
Of je legt twee grote gehaktballen tegen elkaar aan op een schaaltje met daartussen in een grote lange saucijs.
Of je snijdt van een varkensbuik waar het zwoerd nog opzit de tepels af. En die leg je dan op twee een heel klein beetje plat gedrukte bolletjes tartaar. Dat zijn het net een paar tieten.
Of je snijdt van een varkenspootje met een draaibeweging het zwoerd precies tussen de tenen uit. Tussen die teentjes wordt er tijdens het slachten namelijk niet geschrapt en daar zit dan altijd nog al het haar tussen. En op de juiste manier tussen die teentjes uitgesneden ziet het er dan net uit als hele harige kutjes.
Of bijvoorbeeld de bilpijp van een rund. Dat heeft aan de kant waar ook de knieschijf zit twee rote ronde bollingen waar normaal die knieschijf tussen past. En dan aan de andere kant van die bilpijp zit een uitsteeksel en ook nog een kogelvormig uitsteeksel wat in die holte van dat bekkenbeen pas. Vandaar dat ze het een kogelgewricht noemen. Als je dat uitsteeksel dan afzaagt en die kogel dan wel aan die bilpijp laat zitten is het net een enorme fallus van wel een centimeter of 30 a 40.
Er zijn mogelijkheden zat voor wat dat betreft voor de gemiddelde slagerij.
@37
Toevoeging: twee rote ronde bollingen = twee grote ronde bollingen
@36
Klopt....maar ik wilde wel eens zien of hij nu in brand vloog of zoiets....
Heb het hem nooit verteld...en hij komt toch wel minstens 1x in de week bij ons, en heeft er niets aan over gehouden.
Waarmee ik dus wil aantonen dat het allemaal flauwekul is dat kosjer en halal gedoe.
ah ja, kijk,maar eens in een ander land ho
krijg bijn trekin vlees
hoewel ik zo bieftuk weg gooi, voor destraatkakken, omdatik daar geen] zin in had.
kjrh
@34 Flikker op.
Mijn vader had vroeger een eigen slagerij en ik heb het wel geprobeerd maar hard werken en weinig verdienen zat er bij mij niet in.
@41 wat een woord gebruik, ik zal niet snel iemand zo benoemen.
@43 Whatever info.
@44 vraag het mij gewoon af. niet beroerd bedoeld chappy @16
en hou eens op met dat popiejopie gedrag. het is vervelend.
sorry, vergat Italiaans koken ook nog.
best een uitdaging alles bij ekaar
@46 Zo moeilijk is koken niet. Italiaans helemaal niet.
ja ja
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.