Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Guy Verhofstadt

24-05-2018 07:02

Zwitsal 50%

Meneer Verhofstadt,

Voor Mark Zuckerberg van Facebook ben ik een vrij man.

Ik hoef me niet aan te melden voor Facebook. Als ik me wel aanmeld voor Facebook, ga ik akkoord met de leveringsvoorwaarden van Facebook. Ik bepaal vervolgens zelf wat ik allemaal deel op Facebook. Als ik wil weten wat Facebook met de gegevens die het over mij verzamelt doet, kan ik me daarin verdiepen. Staat de uitkomst me niet aan, dan kan ik stoppen met Facebook. Als ik vind dat Facebook niet deugt, kan ik een soortgelijke dienst oprichten die wel deugt. En als die dienst populair wordt, verdien ik veel geld en worden de deelnemers aan mijn dienst nog gelukkiger dan ze al zijn.

Wat zijn particuliere bedrijven, vergeleken met de verplichtende data-, geld- en orgaanrovers van de overheid, toch een zegen voor de mensheid.

Wat zei u, mede namens VVD en D66 fractievoorzitter van ALDE in het Europees Parlement, echter nadat Amerikaanse staatsburger Mark Zuckerberg geheel vrijwillig voor een babbeltje met u en uw collega’s naar Brussel was gekomen?

“This brave new world of Mr. Zuckerberg in which tens of thousands of Facebook-employees decide what is fake news and what is not, scares me. This is a public task for the public authorities.”

Nee, engerd.

Ga. Weg.

Met wat nepnieuws is en wat niet heeft geen enkel overheidsorgaan ene moer te maken.

Nul.

Niente.

Nada.

Zodra overheidsorganen zich met een beoordeling van het nieuws gaan bezighouden, houdt het Vrije Westen op te bestaan. Dan worden we China. Noord-Korea. Cuba. Het oude Oostblok. En, inderdaad, nazi-Duitsland.

Eigen nepnieuws verspreiden. Andermans nieuws censureren.

Ik weet dat het de natte droom is van Brussel. En dus inmiddels ook van uw Haagse soldaat Kajsa Ollongren.

Toch krimpt, elke keer als ik zie dat u hondsbrutaal genoeg bent om er openlijk voor uit te komen wat uw plan is én dat traditionele media er totaal niet op aanslaan en zich gewillig naar de slachtbank laten leiden, mijn maag ineen.

En ik prijs de dag dat we The Post Offline oprichtten. Binnenkort nummer 2. Enne… u wordt genoemd.

Fuck you, Guy Goebbels!

Groet,

JanD