Update MH17-onderzoek: zijn er nu verdachten? (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 5
  • 836x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

bijna 4 jaar na dato. 4 jaar!

4
1 semperpenis

@1

Dat is geen abnormale tijdspanne voor een ongeval als dit.

9
2 Pegasus

Oekraïne..

9
3 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

4 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

5 E.Meel

@5 de aanval blijkt vanaf Oekraïne's grondgebied te zijn gelanceerd.

12
6 chouffleur

Het lijkt meer op poetsen tot het verhaal past dan waarheidsvinding.

6
7 Eastwood

@6 no shit Sherlock! Maar je bent je er van bewust dat Rusland dat deel van Oekraïne had geannexeerd toch? De kans dat de Russen het gedaan hebben is dan een heek stuk groter.

Hetzelfde toen Duitsers Nederland hadden ingenomen. De kans dat er Duitsers verantwoordelijk waren voor neerhalen van geallieerde vliegtuigen boven Nederlands grondgebied is dan een stuk groter.

En op twitter hadden de sepa’s al min of meer toegegeven dat ze een burgervliegtuig hadden neergehaald. Ze schrokken er zelf van.

8
8 Diederik82

@6
Ja, en?
Als ik in Duitsland iemand neerschiet is Duitsland dan schuldig?

8
9 GreyB

Zolang er nog mensen zijn die denken dat de grote politieke problemen opgelost worden met militair geweld, blijven dit soort rampen zich voordoen.

2
10 Defcte burger

@9 Als ik hier iemand doodschiet met een pistool van Duitse makelij, is Duitsland dan schuldig? Erger nog, als er op de crimescene die wekenlang toegankelijk was voor Jan en alleman uiteindelijk kogels uit een Duits pistool worden gevonden, denk je dan dat die als bewijs worden geaccepteerd? Dacht het niet.

8
11 Dune

@8 "op twitter hadden de sepa’s al min of meer toegegeven"

En dat geloof jij zomaar? Wie heeft dat bewijs aangeleverd? Denk je nu echt dat ze zo'n kolossale fout op twitter bekend gaan maken? LOL.

7
12 Dune

@11
Als ik in Duitsland iemand neerschiet met alleen door het NL leger gemaakte en geleverde wapen is NL schuldig.

7
13 GreyB

@12 Het is altijd fakenews , tot het hun uitkomt.

7
14 solidsteel

@13 Nee jij bent schuldig.

6
15 solidsteel

@15
Ik dan ook ja..

5
16 GreyB

@16 Niet ook, jij bent alleen schuldig.
Tenzij je dit in opdracht deed van de overheid.

5
17 solidsteel

@17
Nee, want een BUK krijg ik niet zomaar in handen.

6
18 GreyB

@18 Je kan ook niet iemand neerschieten met een BUK.

6
19 solidsteel

@19
Je kan een heleboel iemanden neerschieten met een BUK, wel 298..

6
20 GreyB

@20 Nee, je kan een voertuig neerschieten waar mensen inzitten, maar je kan niet de mensen zelf neerschieten zonder het voertuig.

9
21 solidsteel

@21
Oké, dus er is een vliegtuig neergeschoten en geen mensen?
Je moet je wel in erg veel bochten wringen om Poetin te plezieren..

7
22 GreyB

@22 Dat zeg ik niet. Maar je had het over iemand neerschieten en dat is met een BUK erg lastig als er geen voertuig bij betrokken is om de buk op te richten.

7
23 solidsteel

@23
Ik had het over iemand neerschieten in een ander land. Dat maakt dat andere land niet schuldig...

7
24 GreyB

@24 Klopt , en dan haal je er ineens een Buk bij wat niet past in de hypothese.

9
25 solidsteel

@25
Hoezo? MH17 (met 298 iemanden) is toch neergeschoten met een BUK?

7
26 GreyB

@26 Klopt, maar daar ging jou hypothese niet over.

7
27 solidsteel

@27
Mijn hypothese ging over iemand neerschieten in DUITSLAND en of dat Duitsland dan schuldig maakt.

9
28 GreyB

@27
Weer lekker verwarring aan het stichten?

8
29 Realisme graag!

Dus als Nederland met een Amerikaanse raket een Duits vliegtuig neerschiet, is Amerika verantwoordelijk?

5
30 Keesklets

@29 Tja het is soms zo makkelijk als mensen niet duidelijk zijn.

7
31 solidsteel

@30
Nee, als NL burgers met een door het Amerikaanse leger geleverde raket een Duits vliegtuig neerschieten, DAN is Amerika schuldig.

7
32 GreyB

@32
EN die NL burgers natuurlijk..

6
33 GreyB

@30 als Nederland een deel gebied in Duitsland bezet, er een raketsysteem neer zet met Nederlands personeel en met dat systeem een vliegtuig neer schiet is Nederland verantwoordelijk. En dat is nu precies wat er is gebeurt in Oekraine, het gebied is en was bezet door Rusland. Rusland heeft er een Buk Systeem geplaatst met een Russische bemanning en heeft daarmee MH17 naar beneden geschoten.

Is hierbij je vraag beantwoord!

6
34 mike45

"Binnen vijf jaar een rechtszaak". Wat is dan het nut van de presentatie van het MH-17 onderzoek door het JIT vandaag?

Het enige nut is propaganda aan de vooravond van het WK voetbal. Want daar moet u met gemengde gevoelens naar kijken.

Verder is er niks nieuws onder de zon. Het JIT beschuldigt het 53e Luchtverdedigingsbataljon in Koersk van het leveren van de BUK-installatie waarmee MH17 zou zijn neergeschoten. Bewijs daarvoor wordt betrokken uit beeldmateriaal dat "het amateuronderzoekscollectief" Bellingcat "aantrof" op internet, via anonieme sites die alleen dat ene filmpje of fotootje hadden geplaatst en dus door een Russische advocaat onmiddellijk kunnen worden geclassificeerd als "nepnieuws".

Dat dezelfde "vingerafdruk" van de BUK ook wordt aangetroffen op Oekraïense BUK-installaties die in de regio rondreden, wordt niet vermeld. Dat kan ook niet, want alles wat u hoort en ziet van het JIT is door een Oekraïens filter gegaan.

Dat Oekraïense filter blijkt ook uit de aantijging dat Rusland niet zou hebben meegewerkt met het onderzoek. Dat heeft het wel. Maar er is niks mee gedaan. Zo heeft Rusland radarbeelden aangeleverd. Oekraïne niet. De VS ook niet. Waarom horen we daar niets over?

"Dus Rusland doet niets om haar onschuld te bewijzen" krijste vandaag een mevrouw op Radio 1. Dat klopt, Rusland hoeft ook helemaal geen onschuld te bewijzen. Het JIT moet schuld aantonen. En dat is een heel verschil.

Het JIT moet aantonen dat er vanuit het Russische Koersk een BUK-eenheid vertrok op een illegale missie naar een dorpje in Donbass om een passagiersvliegtuig neer te schieten waarvan ze dagen van tevoren al wisten dat het 200 kilometer zou gaan afwijken van het vluchtplan. Het JIT moet aantonen dat al die hoog opgeleide Russische officieren het verschil niet zagen tussen een laagvliegend militair toestel van de Oekraïense Luchtmacht en een op bijna tienduizend meter hoogte vliegend lijntoestel. En dat ze dat opzettelijk hebben neergehaald. Het JIT moet aantonen dat al die Bellingcat-rommel en SBU-telefoontaps authentiek zijn. Het JIT moet aantonen dat de drie (!) BUK-bomscherven die zijn aangetroffen in de wrakstukken echt alleen afkomstig kunnen zijn van een door Rusland geleverde of afgeschoten BUK en er niet tussentijds door anderen kunnen zijn neergelegd. Dat heet "overtuigend en sluitend bewijs". En dat gaat niet lukken.

Het JIT zou geen toegang hebben gekregen tot de rampplek. Dat is een regelrechte leugen. Maleisische onderzoekers liepen in de dagen na de ramp al met een hele delegatie rond op de rampplek, terwijl toenmalig minister Timmermans zich in Kiev vermaakte in het voetbalstadion en in een nachtclub. Vandaar dat Maleisië de beide zwarte dozen overhandigd kreeg. Vertel me eens, als je zojuist een passagierstoestel hebt neergeschoten en je hebt de zwarte dozen in handen waarvan je weet dat er mogelijk belastende informatie op staat, waarom zou je ze dan afgeven?

Komen we aan het meest hilarische stukje. Volgens het JIT hebben commandanten van de seperatisten in Rusland vrolijk met elkaar gebeld via het mobiele netwerk van de vijand, waarbij in duidelijke woorden een BUK werd besteld. "Hallo Boris, we hebben een BUK nodig". "Ja, Iwan, dat ga ik regelen". Telefonisch. Over de Oekraïense mobiele zendmasten. Jaja. En vervolgens belden ze na de ramp met elkaar met een volledige bekentenis. Gedetailleerd, wie ze waren, wat ze deden en wat ze van plan waren. "We zitten nu halverwege de grens, Yuri, maar we stoppen zo even om te plassen". Hahahaha..

Dus volgens het JIT namen de seperatisten met hun Russische handlangers, geen enkele moeite om hun raketinstallatie te verstoppen of te camoufleren en bij nacht snel over de dichtbijgelegen grens te smokkelen, nee, integendeel, ze gingen ermee bij vol daglicht rondrijden via de langste route die maar denkbaar was, dwars door vijandelijk gebied, met een duidelijk zichtbare afgeschoten raket, parkeerden hun BUK ook nog onbewaakt bij een flatgebouw voor een kopje borsjt bij tante Olga in Schnitze.

En in alle struiken zat een filmploeg van de SBU.

Het is heel simpel: al sinds de middag van 17 juli 2014 is geroepen dat MH-17 is neergeschoten met een Russische BUK. Het hele onderzoek is erop gericht om dat hard te maken. Dat lukt na vier jaar nog steeds niet. Ze zoeken nog naar getuigen. Als die betaald worden, zijn ze niet meer betrouwbaar. Daar maakt elke advocaat gehakt van.

Het JIT onderzoek is "Conclusion based evidence" en dat werkt niet.

Laat die rechtszaak maar beginnen, ik zet bier en chips klaar.

5
35 Rick Schurman

Men had geen toegang tot de rampplek omdat..., Kiev de rampplek aan het beschieten was...

Oekraïne heeft beloofd niet meer in de buurt van het rampgebied te vechten. Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans gezegd na een gesprek met de Oekraïense president Petro Porosjenko. Door de gevechten in het gebied kunnen de internationale experts maar moeilijk hun werk doen...

1
36 Tjeesus...,

Ahhhh, Sander weer met zijn waandenkbeelden.

4
37 TedjeR

@35 Goed verhaal. Zou zo maar kunnen. Dat tig personen vele foto's hebben genomen - toevallig - langs de route van de Buk...hilarisch.

3
38 M.Arias

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

1 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Laney Grey BlackFithy FamilyBlairs Shower VideoPorn Hd 92Big Boobs Sex VideoCatchingolddigersPornhub CoXxxx VeryJmloz LpsgTickled Gay PornEbony Sloppy BlowjobWhitney Cummings PornPanty Hose VidsGwen MagmallowMalayali XvideosRaw Blackbjsفیلم XxxMistress StormyMalluantysexBig TitaBoobs Sucked ForcefullyBig Tits GlassesXvedios IndianMadhuri BoobsMonica SexLesbian Dom PornPersian BaddieWomen ScrewingBokep XnxxcomGinagersonWtfpornMale Pornstar NameLoud House Porn VomicsMisty Ray LeakBeautiful Porn StartTop Of PornAida Cortes DesnudosBangla Open SexHard Fast PornLindsey Pelas LeakLesbian Girls SexMy Girlfriend PornSoney LeonAnal Gang BangAnalhornyReal Incent StoryAmatuer Porn MatureMelissa DeblingThailand Girl PornPapas Cojiendo HijasXnxx Video DownloasGirkfriend PornAnalsex Video FreeTina Fire PornSierra Leone XxxKulhad Pizza Mms PornHindi SeksWatch Hot MoviesWett Melons LeakPornmd.ciomFuta JoiMilf SolesTwitter TitiesHeroen Xxx VideoWatching Porn With SisterBengali Hot SexXxx Mia Khalifa ComLadies Police Sex VideoSarah FostermanLesbian Xxx DownloadHot Naked LatinasHot Pron VidiosSkydiver PornKong Kong PornHonma YurPornbb.orgSnapleakedDevilsflimsPorn Dude.GsydemonCardi B SexxxDirector Sex VideoTamil Nadigai Sex MovieWww Indian Bhabhi Sex ComDesi Chut Ki PhotoXxx Desi Girl ComMom Force Son XxxPublic Agent Porn HdIndian Hd Porn Videos ComCytherea XxxBoobs FuckingNadia PornSleeping Pussy LickErstie TinderVideo Porn DownloadsSleeping Sex TamilEvva AddamsBoy Sucking BoobsHot Sex Hindi PornArabs With Big TitsSex Indian NewBigmilfXxx Puran VideoSite De Mulher De ProgramasBig Boob's NudeHubpoRed ChutLinda PornXxxxxx GonzoBigblackcock PornBlack Threesome HomemadeBlack Porn With WhiteWisconsin NudeResident Eveil PornSuper Hit Xxx VideoLatest Porn ComBangwifeHentaisaturnPics Of Asian PornPorn Tetas GrandesDudesnudesBig Black Sex ComDry Humping LesbiansAnal ArabsPorn GratuitesPorn Hd BlacksHannahowo Onlyfans LeakedHardcore Gay PornXnxx Boobs PressNormal Women NudeWife Sucks Big CocksXavier Woods PaigeDoctor Sexy Hd VideoEvie EnvyXvideomomTamanna Cum TributeDubiobikiniSunita BhabhiMom And Real Son PornPerfektgirls NetYellz0 NakedKoda FilthyIzzy Green LeakedXxxxx Red TubeDebbie Gallagher NudeRusso PornVica LocalPornografia Em QuadrinhosUtah PornAdina's Jewels