Een foto van een platworm die werd waargenomen door een bioloog  en werd gepubliceerd in een recente studie
Volledig scherm
Een foto van een platworm die werd waargenomen door een bioloog en werd gepubliceerd in een recente studie © Sébastien Sant

Niet schrikken als je deze tropische 'indringers' tegenkomt tijdens vakantie in Frankrijk: ze veroveren tuin na tuin en biologen staan perplex

Het zijn vraatzuchtige creaturen die tot 40 centimeter groot kunnen worden en Frankrijk zit er vol van. Toch besefte tot voor kort haast niemand dat de tropische platwormen aan een ware veroveringstocht van Franse tuinen zijn begonnen. Tot een alerte amateurbioloog aan de alarmbel trok. Mogelijk vormen ze een bedreiging voor de inheemse fauna. Ook in België en Nederland zijn ze al waargenomen.

28 reacties

  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Dit is het zoveelste bewijs dat Australië en Nieuw Zeeland niet zo dom zijn met hun harde, speciale quarantaine regels...… Niets mis mee !!!
  • Marnix Malone

    6 jaar geleden
    Toen wij in 2013 op vakantie waren in Gourdon zaten er ook zo'n 5-10cm lange beestjes in het water dat uit "de put" kwam, met een doorsnede van 1-2mm lijken het kleine sliertjes... Heb ze toch maar uit het zwembad verwijderd aangezien er vele parasieten tussen zitten.
  • Philip Deweer

    6 jaar geleden
    Laetitia, Ook in Noord Europa is er de opwarming van de aarde. Bomen in IJsland is ook al geleden van de middeleeuwen
  • Jaak Meyers

    6 jaar geleden
    Je zal er zo maar eentje in je bed vinden. Ik kan het gegil van de dames nu al horen.
  • Fred Debroek

    6 jaar geleden
    Ik woon al veel jaren in de Var en nog nooit zo een platworm gezien.