Baasjes van loslopende honden aanpakken? (nhnieuws.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Ruud100 in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 2
  • 474x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, als je er een verbod op insteld, zul je voor 100% genoodzaakt zijn om dit te controleren en corrigerend op te treden.
Ander moet je het gebod verwijderen.

0
1 Hein2

Wat vind jij?
Zouden gemeenten hondenbezitters vaker moeten aanspreken op de aanlijnplicht buiten de aangewezen losloopplekken, of kan dat best; zonder riem een rondje maken met Wodan?

Tja...moeilijk...van de ene kant gun ik het de hond, om lekker te rennen...van de andere kant is niet elke hond zo lief als hij eruit ziet.

2
2 loki zegt

Als ik met mijn hond in het dorp loop is ie altijd aangelijnd. Maar in de polder op een doodlopende weg laat ik hem wel eens los. Mits er verder niemand meer is.

3
3 benbenieuwd

@1 Als de politie dit zou handhaven dan zou de staatskas flink gespekt worden. Niet aanlijnen van uw hond is een boete van 90 euro, het niet opruimen van de hondenpoep is een boete van 140 euro.

Bron : https://www.opmeer.nl/inwoners/recreatie-en-toerisme_44921/item/honden-en-losloopgebieden_28997.html

0
4 Ruud100

"Baasjes van loslopende honden aanpakken?"

Ja, afschieten.

En de hond naar een zorgzaam pleeggezin.

7
5 Winston

@3 En dat moet ook gewoon kunnen

5
6 Ikke44

Mijn hond loopt altijd los. Pal naast me. Pas als ik hem toestemming geef mag hij zijn gang gaan.

4
7 grasnaaier

@6 Als je rekening houd met andere mensen kan dat ook best. In ons dorp lopen een paar ganzen rond. Op een dag liet mijn zoon de hond los en de hond heeft een poos achter die ganzen aangezeten ( het is nl een jachthond), en later werd ik agressief benaderd door die beesten. Ik snapte er eerst niks van, want vroeger kon ik er gewoon langs lopen. Op een dag verteld zoonlief doodleuk dat de hond achter die ganzen aan zat. Toen snapte ik waar die agressie ineens vandaan kwam.

1
8 benbenieuwd

@8 Vroeger keek mijn hond altijd onder de poort naar buiten
Een jongetje uit de buurt schopte altijd de poort aan dan
Maanden later komt dat de jongentje de plaats
Oh zei mijn hond toen nu ben je de mijne en heeft hem heel de buurt door gejaagd
Normaal deed hij ook niemand kwaad
Dus ja dieren onthouden dat als je ze kwaad hebt gedaan

3
9 Ikke44

@3

Fijn ook voor de reeën...

1
10 WTR

@10 Worden ze hard van

7
11 Ikke44

Mensen moeten hun honden eens leren opvoeden. Honden die voor geen fuck luisteren, verpesten het voor degenen die wel gewoon normaal kunnen doen.

1
12 Yisrael

Mensen met honden die wel 'gewoon normaal kunnen doen' bestaan niet. Kijk maar naar de reacties alhier. "ik laat de hond altijd loslopen" "dat moet gewoon kunnen" "de hond ging achter de ganzen aan" "de hond ging achter het jong aan dat tegen de poort schopte", en dat moet dan maar allemaal normaal zijn. Oprotten met die debielen.

6
13 Ektoplasma

@11
Nee, daar gaan ze dood aan.

1
14 WTR

@10 Welke reeën? Die zijn er bij ons niet. Wel eenden. En daar zat ie ook een keer achter aan. Helaas kan de hond niet vliegen. Dus kwam hij op hangende pootjes terug.

0
15 benbenieuwd

@13 Dat zijn dus degenen die niet luisteren. Of met baasjes met de verkeerde insteek.

Je hond moet nooit 'ergens achteraan gaan' want dab heeft hij zijn instinctieve impulsen dus niet onder controle. Eigenlijk moeten ze al luisteren zonder dat je iets hoeft te zeggen.

1
16 Yisrael

@16 En daarom mag de hond alleen los als er geen mens of dier in de buurt is. Hij zou wel bij me blijven als ik hem verbied om ergens achter aan te gaan. Maar soms zie ik het te laat en dan is ie al weg. Een eend krijgt hij toch nooit te pakken. En als er ganzen en eenden zitten te broeden mag hij niet los.

1
17 benbenieuwd

Gewoon simpel; Baas is volledig verantwoordelijk voor de daden van de hond vooral als die los wordt gelaten. Kind wordt verwond door een loslopende hond? Baas de cel in.

1
18 Wetenschappertje

@17 Dat kan ook ja, maar dan moet je maar net het geluk hebben dat je in de omgeving daar de ruimte voor hebt.

1
19 Yisrael

Ons landje is gewoon te vol.... Alles en iedereen stoort zich wel aan iets of iemand....

0
20 LoydMorris

Mijn hond is aangelijnd daar waar het moet, en loopt los daar waar het mag. Of in het geval van 's winters op het strand, wanneer het kan. En als je op een plek woont waar er geen losloopgebieden zijn, dan had je daar rekening mee moeten houden voordat je een hond nam, en dit niet als excuus gebruiken om je hond dan maar tegen de regels in los te laten lopen.

@16 Dit is waarom ik voor een verplichte cursus pleit (lijkt me bij huisdieren in het algemeen een goed idee). Ik heb samen met de hond een cursus gedaan, ik kan het iedere hondeneigenaar aanraden, al is het alleen maar vanwege de band die je vormt. Ik had de mazzel dat ik iemand ken die voor het Amerikaanse leger honden traint, dus het kostte mij niets. Ik kan begrijpen dat de kosten voor een cursus voor sommige mensen te hoog zijn, maar dan zou ik willen beargumenteren dat je dan geen hond moet nemen.

Mijn hond wijkt niet van mijn zijde, hoef alleen maar de eerste letter van haar naam te zeggen en ze weet direct wat ik van haar verwacht. Wilde dieren? Ze is nieuwsgierig, loopt er rustig op. Vliegen bijvoorbeeld de eenden weg, springt ze herhaaldelijk in de lucht en loopt dan teleurgesteld weer terug. question

0
21 Bluth

Het is ook mogelijk een te laten rennen met gebruik van een lijn van 20 of 30 meter en een bal die het baasje voor de hond weggooit en het geeft de hond het gevoel dat je met hem aan het spelen bent!

0
22 Zie Hier

@21 Ja ik heb een vriendin wiens ouders hondentrainingen/puppytrainingen organiseren. Daar heb je zeker heel veel aan. Ik merkte het vooral met hoe ze dan leren met andere, onbekende honden om te gaan.

Ik heb drie borzoi's, dus ik hou ze wel altijd aangelijnd, omdat het anders toch een risico is, maar ik loop dan gewoon naar een groot veld hier in het bos en daar laat ik ze dan los en doe ik met ze spelen en stoeien enzo.

1
23 Yisrael

-
Het teveel aanlijnen van honden zorgt er optimaal voor dat honden energie in zich aan het opbouwen zijn. Deze energie gaat vroeg of laat zijn uitweg vinden, en dan gebeuren de vreselijkste ongelukken; zoals wij regelmatig zien.
-
Het is daarom beter om een algeheel hondenverbod in te stellen in Nederland. Later kunnen er dan naar andere geboden gekeken worden, zoals een kattenverbod, een kinderverbod of een algeheel dierenverbod of zelfs een mensenverbod.
Sterkte!
/-
-

1
24 MrCally1

@20 tolerantie begint bij emphatie voor elkaars belangen. Er zijn regels en wetten die onze belangen vertalen, als een ieder op zijn minst probeert zich daaraan te houden dan is de kans dat je een ander lastigvalt klein. Hond lis waar het mag, poep van de eigen hond opruimen, ook als het niet voor uw eigen deur ligt en hond aanlijnen in de gebieden waardat moet, ook als de politie niet controlleert.

0
25 Ruud100

@22 Of de eigenaar kan zelf ook gaan rennen. Lijkt me voor een aantal nog best wel nodig ook...

@23 Omdat ze leren om te gaan met andere honden, ze leren te begrijpen dat ze ook samen kunnen spelen in plaats van elkaar angstvallig te benaderen (vooral het geval bij verschillende rassen, honden zijn best wel racistisch. question)

Slim dat je ze toch aanlijnt als je het zelf niet helemaal vertrouwd, dat zullen ze aanvoelen. Zelf besloten een cursus te volgen omdat die van ons een rescue is, en een kruising tussen een Rottweiler en Duitse herder, dus wat extra discipline leek mij niet overbodig gezien de karaktereigenschappen van die twee rassen.

0
26 Bluth

@24 Doe maar een mensen verbod, dan zijn die andere verboden direct overbodig.

0
27 Bluth

@1 de politie moet zeker controleren maar ook zij prioriteiten kunnen stellen. We hebben inmiddels een participatie maatschappij, waar dr politie biet optreed zullen we zelf iemand die de poep van zijn hond niet opruimt aan moeten spreken, ook als het niet bij jezelf voor de deur is.

1
28 Ruud100

@24 als er ongelukken klein of groot gebeuren volstaat een foto van de hond en zijn eigenaar op de WhatsApp Buurtapp met beschrijving of het een kleine energie-ontlasting (poep opruimen) of een grote energie-ontlasting van het beest en zijn hond betrof.

@27 dat is er al, mensen die zich niet aan de regels houden worden van de straat geplukt.

1
29 Ruud100

@23 en wat doe je op het moment dat ze een ree in het vizier krijgen!

Net als veel lieden die ik in het bos tegen kom schreeuwen hier hier en hard achter hun honden aan rennen!

Wel eens een ree/schaap horen janken als het door een hond die bloed heeft geproefd word gebeten!

0
30 Zie Hier

@30 En wanneer moeten ze achter een ree aangaan dan. Kan toch niet als ze aangelijnd zitten. En als ik met ze speel, hebben ze daar helemaal geen behoefte aan.
Maar uhm... Ik betwijfel of hier überhaupt reeën in het bos zitten hoor. Ben niet echt een natuurkenner, maar ik kom niet uit de provincie zeg maar. Ik weet niet of je daar betere bossen hebt.

Je doet maar dramatisch. Ik heb nooit problemen met ze.

2
31 Yisrael

@31 Veluwe, heuvelrug, duinen, polders allemaal plaatsen waar ree zijn.

Friesland, Groningen, Drente, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord en Zuid-holland, Brabant, Limburg Zeeland!

Maar daar schijn jij allemaal niet te komen!

0
32 Zie Hier

@29 Dat is geen verbod op mensen. En ook mensen die zich aan de regels houden hebben over het algemeen schijt aan andere diersoorten, de gehele mensheid heeft schijt aan andere diersoorten.

Ik zal er dan ook niet rauwig om zijn wanneer er een grote natuurramp komt en er een paar miljard mensen worden uitgeroeid. Van mij apart zal de hele mensheid worden weggevaagd, daar gaat niets mee verloren.

1
33 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

34 Yisrael

Ik vind de hondenpoep erger. In het park in de buurt, liggen alle kinderspeelplekken vol met drollen, zo smerig en je kunt er niet normaal doorheen lopen of spelen. Zelfs onder het bord: "speelplek, verboden voor honden" liggen vaak drollen. Maar het wordt gewoon niet aangepakt,

0
35 Olivina

@34 Kun je beter aan jezelf vragen. Maar schijnbaar is je periode net ingetreden en heb je een hele grote behoefte , ik zou zeggen ga even lekker naar het bos met je honden meid!

0
36 Zie Hier

@36 Wel je reeën bijhouden dan hè, voordat ik ze daar achteraan stuur. Lol.

1
37 Yisrael

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@29 Ik heb hem anders nog nooit horen zeggen dat dit beleid, deze asielstroom uit de hand loopt. Ik zou, als ik in zijn positie was, toch een...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@5 Doet er weleens iemand wél iets goed in jouw ogen?...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@27 Geen idee. Net als jij. Anders had ik die allang aangedragen natuurlijk. Maar je denkt toch zeker niet dat v.d. Burg achterover leunt, geze...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24Het probleem ligt dus bij de landen, waar de vluchtelingen het eerst de EU binnenkomen. Maar die laten ze lekker doorreizen naar noord-we...

16 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dubai koopt Nederlandse vliegende auto's: '80 miljoen dollar!'

Mooi zinloos speeltje voor mensen die niet meer weten wat ze met hun centen moeten doen. . . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@25 Maar Bop. . . . Jij ziet toch ook wel dat het niet goed gaan op deze wijze. . . Wat zou jouw oplossing voor dit asielprobleem zijn? ...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

20 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Weetal
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Waarom Eindhoven?Is het de schuld van andere stedendat er geen ASML is?...

24 minuten geleden geplaatst door Weetal

MARCUSAURELIUS
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Wel heel veel meer cellen voor dat tuig....

24 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24 Wat een hoop bullshit bijelkaar zeg....

26 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Malayalam Sex Video LiveBen And Gwen PornErotic NakedPorn. OmPornhob ComLive Girl CamNude PawgChoclate ModlesR Nsfw_gifTnxxxDutch Oven SexMycollegerulesMarvel HentiAudioporn StoriesXccccXxxx Movie HdHot Indian ChicksXnxx JapnisAnime R A P E P O R NSanny Lrone XxxTeiboleraReverse Cowgirl FeetSexe PornaMitsuri Kanroji PornAmanda Cerny NqkedElizabeth Olsen LeaksBeth Chapman NudeFreee PorbNitrovideo5278 CcIslasummerGolden AlexisMola Kunis NakedNaomi-berlinDesi Chudai MmsAerri_leeLesbian Big Clit PornPimp&hostTiawa PornReallyriribaby NudeMature Granny PornLogan Stevens PornVirt-a-mateIndian Nude College GirlsWife At Adult TheaterSiri Dahl RealtorPornhub PhotoAna De Armas DeepfakeRose Asmr LeakedKamasutra Hindi MovieBhutan Sex VideosNaked At PartyWomen Naked On The BeachJavmmostAsizn PornSuper HáLinda Carter NakedEnature.netSex Video UpSister Xxxx VideoWww Kannada X Videos ComNaked CamsChikni Chut VideoSavita Bhabhi Episode 40Elisha CuthbertsexyAunt Cass R34Story Of CuckoldHot Xnx VideoHot Videos BoobsPorn Pics Of TeenagersAmatuer Bbw PornXxxmoovieStripvhatTana Mongeau Sex TapeTelugu Adult StoriesNao ContViolet Myers BjSusanna Gibson HotwifeJerking Off BrotherPlayboy Money TalksPornogratis En EspañolFree Pornograhy MovieAdultfeindCogiendo Con PutaAll The Way ThroughpornJoi AnalGay Pron VideoStickam OmegleWomen Wrestling NudePorn Classic VintageNaked Selfie TeenViking Barbie PornXxx Hindi Video FilmBangla Boudi PornBig Black Boobs PornSex Video HoneymoonJapanese Sex SubtitleHotel Staff PornFacefucking.comSucking DicLugia PornNaked Men TogetherGonewold CouplesGloryhole Swall9wRoomate Gay PornPaige Vanzant SexPorn Desi NewGirl Cumming GifCloey ToyCumshots On StomachJapan Sex Video OpenMallu Maria PornCurlyhair PornAnal HottiesThr CummonerTryst.linksPon ComicsTwitter JerkoffKlea PinedaXnxx Sex Video HdJohnny Sins New VideoSouth Indian Aunties SexMarathi Full SexCelebrity Nude Photos LeakedGirlsfinishingthejobBoobs.xomPornos JaponaiseVídeos De Lésbicas PornôPor.nhubXxx2009ThiccasianbaddieBeuatiful Porn StarMiruko R34Picking Up HoesPorn Anime ComicSexygirls RedditKajol SexyTelugu Sex LiveSocial Forum GirlsRed Tube Sex VideosBoot Black PornFree Xxx Porn MovesAdult Video ChatHaintaiPorn MalaysianEbonybondageTamil Sex 18Indian Adult Porn MoviesHidden Desi PornPornkeez