Overwerk niet langer meer betaald in VS dankzij Trump (independent.co.uk)


Miljoenen stemmers op Donald Trump zullen het heel snel in de portemonnee gaan merken: overwerk wordt niet langer extra uitbetaald. De nieuwe regeling dat arbeiders die minder dan $ 47.000 per jaar verdienen extra betaald krijgen voor overwerk zal waarschijnlijk als één van de eerste weer geschrapt worden, zodra Trump in het WItte Huis zit. ...

door Brynnar in Buitenland  ·  38 Reacties

  • 0
  • 661x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Op de foto lachen ze nog question) Ik hoop voor ze dat het niet door gaat en anders is het toch waar ze om hebben gevraagd (Trump)?

2
1 TrianglePantsBob

Tja ... dus niet zeggen dat men dat niet wist of hoopte dat dat niet zo zou zijn en de armen daar recht gedaan zou gaan worden

2
2 Tjeempie

Niet betalen, is niet werken. Dan wordt er ook niet langer overgewerkt, lijkt mij.

0
3 Conclusius

@3

Precies, en met de ontslagregels die in de VS gelden is het dan al snel "Don't let the door hit you on your way out"

0
4 DaStef

Het legt de verantwoordelijkheid voor al dan niet overwerken neer bij de burger, daar ben ik het niet mee eens. Je zou wel bedrijven boetes kunnen opleggen als er sprake is van gemiddeld meer dan x uur overwerk per week of maand, of iets dergelijks. DAN zullen bedrijven meer mensen moeten aannemen als er chronisch teveel moet worden overgewerkt.

0
5 Wendel

@3 dan vlieg je er, zeker in de USA, gelijk uit...

Lijkt mij toch een maatregel die meer op de hand van de elite is dan op de hand van de burger.

Trump ontmaskert zichzelf!

3
6 TedjeR

De kop is niet juist. Overwerk gaat gewoon betaald worden, alleen het extra gaat eraf.

0
7 Hans

@7 Staat in de intro. Twee keer zelfs.

4
8 Brynnar

En dat bevestiogt maar weer eens te meer dat Het Volk prima in staat is tegen haar eigen belangen in te stemmen. Jammer dat je er achteraf pas achterkomt

3
9 CayMan

@5

Commi! (Waarschijnlijk de republikeinse reactie op uw voorstel)

0
10 DaStef

Typisch een werkgeversmaatregel.
Trump is er voor het volk maar dan wel zijn deel van het volk.

3
11 No newstoday

Hoezo "niet langer"?
Was natuurlijk een verbetering waarnaar door velen uitgekeken werd, maar uitvoering staat pas voor 1 december gepland; geen terugval dus.
Wel weer terug naar af wat dat betreft question

1
12 Mappie

@7

Dan nog, daarmee ontneem je bedrijven een incentive om extra mensen aan te nemen als overwerk niet duurder is dan normale uren, dit is met name voor fabrieksarbeiders, (u weet wel diegenen die in Trump de messias zagen) een slechte zaak. werkloosheid word er niet mee weggewerkt.

1
13 DaStef

@5 "Je zou wel bedrijven boetes kunnen opleggen als er sprake is van gemiddeld meer dan x uur overwerk per week of maand, of iets dergelijks. "

Een dergelijke regel zou hier ook geen kwaad kunnen.

2
14 Mappie

@3

Dan vlieg je er in de USA gewoon uit .
En er zijn heel veel werklozen om je te vervangen .
Geen uitkering , geen inkomen , geen ziektekostenverzekering, huis uit , de straat op.
Het is daar het arbeidersparadijs Nederland niet.

2
15 No newstoday

Ach hier in Nederland morrelt men ook aan onregelmatigheidstoeslag toeslagen op zaterdag en zondagen
Het overwerk toeslag zal er ook wel afgaan.

0
16 Keesklets

@5

Weet je hoe hoog de lonen zijn daar?
Geen minimumloon .
Velen kunnen overleven dank zij het overwerk.

2
17 No newstoday

@9 dat krijg je als je willens en wetens je ogen sluit voor alle signalen....

Een gewaarschuwd mens....

3
18 TedjeR

Het gaat om een extra betaling die per 1 december in gaat en die zou dan waarschijnlijk misschien als eerste weer verdwijnen.
Waarom wordt er niet geschreven over de wetjes die Obama nog snel ff wil invoeren voor dat hij niet vertrekt.

5
19 Proemevla

@16
Je mag van geluk spreken als je nog extras krijgt voor onregelmatigheid, weekend of nacht werk.

0
20 Schildpad

@17

De VS heeft op 24 juli 2009 (Obama periode) een minimum loon ingevoerd van $ 7,25 ingevoerd, dit kan per staat ook nog eens verschillen. (in Nederland is dat € 9,94)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_by_country

1
21 DaStef

Obama had 8 jaar nodig om deze wet erdoor te krijgen. Wat een kapitalistisch land.

0
22 von Bribbentrop

@15

De VS kent inmiddels Obamacare, oh wacht daar wilde Trump ook vanaf. https://nl.wikipedia.org/wiki/Patient_Protection_and_Affordable_Care_Act

1
23 DaStef

@23 Obama care kent vele nadelen, niet alleen voordelen: http://obamacarefacts.com/obamacare-pros-and-cons/

4
24 Proemevla

@24

Als u uw link gelezen had is dat vooral een belasting-dingetje, dat is het hier ook of denkt u dat uw maandelijkse premie de kosten van onze gezondheidszorg volledig dekt?

Voor obamacare liepen er miljoenen onverzekerd rond, zonder kans op enige zorg, je moest ofwel voldoende centen hebben of een baan met zorgverzekering, om aanspraak te kunnen maken op de meest basale zorg. Zelfs een duur zorgtraject zoals oncologie, is er gemaximeerd, kom je boven dat budget, laten ze je gewoon doodgaan of lenen.

Ik begrijp hieruit dat u ook tegen het Nederlandse systeem bent, en zelfs tegen het Noorse systeem, het Nederlandse systeem is een hybride systeem, en in Noorwegen wordt de zorg volledig door de staat voldaan (uit belasting en olie inkomsten)

U vind het blijkbaar te verdedigen dat een groot deel van de Nederlanders niet mogen worden geholpen als ze wat mankeren, want dat is namelijk het systeem in de VS.

2
25 DaStef

Terecht. Overwerk zou verboden moeten worden want feitelijk zit je werk te doen dat ook door een werkeloze gedaan had kunnen worden. Je steelt ahw. werk van anderen. Overwerken is ronduit asociaal, je zult mij er in ieder geval niet op betrappen. Goed dat het niet langer wordt aangemoedigd door extra betaling.

1
26 PFL

Ach natuurlijk zullen de Republikeinen de boel weer afbreken net als voor Obama. Wat verwacht je anders.

@26 Deze regeling zou best een boost kunnen geven dat bedrijven extra personeel moeten inhuren, omdat ze niet extra willen betalen voor mensen die overwerken. Dus volgens mij snap de bedoeling er niet van.

@24 Ja, miljoenen mensen met zorg net als wij dat moeten we niet willen he Proemevla. Ikke Ikke Ikke en de rest...
@10 "Waarom wordt er niet geschreven over de wetjes die Obama nog snel ff wil invoeren voor dat hij niet vertrekt."

Waarom wel? Daar gaat het hier niet over. Zeg gewoon eerlijk: ik vind dit bericht niet leuk dus wil ik dat het ergens anders over gaat.

0
27 VaY

@26

U, als Trump zeloot, kan mij dan wel vertellen waarom bedrijven mensen zouden gaan aannemen als overwerk net zo duur is als regulier werk, dan kun je toch beter de mensen laten overwerken dan nieuw personeel aannemen

0
28 DaStef

@25 Je begrijpt niks maar neemt van alles aan, net als in het topic artikel (dat gaat over de extra vergoeding die per 1 december ingaat en die waarschijnlijk door Trump weer ongedaan gemaakt wordt, aannames dus)
Wat ik heb gedaan is laten zien dat er ook negatieve kanten aan Obamacare zitten, die moeten aangepakt worden.

1
29 Proemevla

@27 Het gaat wel over Obama, een van de wetten die hij nog snel wil doordrukken is dat illegalen ook in Obamacare komen, daarnaast zie @29

En over onze gezondheidszorg gaat het niet, maar is het niet zo dat deze wordt afgebroken en dat premies en eigen risico stijgen?

1
30 Proemevla

Trump wilde meer banen en dat doet hij door werknemers een deel van het loon te laten inleveren en met geld andere werknemers aan te nemen want hij heeft niet beloofd dat de lonen zouden stijgen een oude truc van neoliberalen om banen te scheppen.

0
31 jantje van leiden

@30

Kortom,
illegalen mogen kapot (want geen zorg)
Armen mogen kapot (want onbetaalbare zorg)

0
32 DaStef

@31

In dit geval zal dat ook niet gaan werken, simpelweg omdat het voor de werkgever zelfs duurder is om nieuw personeel aan te nemen en deze op te leiden dan bestaand personeel langer te laten werken.

0
33 DaStef

@32 Wederom aannames die onzin zijn.
Illegalen, de naam zegt het al, verblijven illegaal in het land en moeten uitgezet worden.
Armen hoeven niet kapot, dat heeft niks te maken met die punten waar de kosten van Obamacare de pan uitrijzen.

1
34 Proemevla

@31 Is niet een deel van hun loon, is een extra bovenop de overwerkvergoeding die per 1 december wordt ingevoerd, lees het artikel eens.

1
35 Proemevla

@35

Nee u leest niet, een overwerkvergoeding zorgt ervoor dat overwerken voor een werkgever duurder is, dat verlaagd de drempel om nieuwe mensen aan te nemen, Obama zag dit heel goed, dit soort maatregelen creëert namelijk werkgelegenheid, en dat is wat Trump wil terugdraaien, de man heeft namelijk helemaal niets op met de gewone Amerikaan, hij had ze alleen nodig voor hun stem.

En illegalen mogen blijkbaar ook doodvallen zolang ze nog niet gedeporteerd zijn mogen ze ook geen aanspraak maken op de zorg.

@34
Als je zorg ontoegankelijk maakt dan is dat defacto zeggen, "u, minder gefortuneerde, u kunt dood vallen", zorg is namelijk heel erg duur, hier in Nederland geven we bijna 30 % van de begroting uit aan zorg,

0
36 DaStef

Proemevla denk je serieus dat Trump , een narcistische zakenman die opgevoed is maar met een ding dat hij maar moet winnen ondanks hoeveel slachtoffers hij in dat proces mee krijgt , ook maar enige gevoel heeft voor zijn achterban , neen dat heeft Trump niet , die man geeft alleen om zijn ego ...

0
37 MarcusCole

Het artikel is eigenlijk wat al jaren gebruikelijk is in nederland, die discussie over overwerk is allang gestreden , overwerk geldt pas als eerst de contracturen gedaan zijn.
In de detailhandel is dat allang zo. Hooguit op een zon of feestdag gelden andere zaken.
Maar amerika is gewoon een andere wereld dan nederland , onvergelijkbaar dus.
Overigens hillary had er waarschijnlijk nog eens twee of drie handelscontracten doorheen moeten jagen waarbij nog meer werk weg zou vloeien uit de VS.
Net als wat haar man indertijd heeft "geregeld" met de grootscheepse verplaatsing van de auto en home appliances industrie naar mexico

0
38 voetstoots

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

Nee, niet helemaal, ik word ook ten dele mijn bijdrage aan fokbelasting(kinderbijslag) meebetalen....

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@3 Nee, mijn brave vriend, ik ben al geweest, en het was een waar feest, met sonkran (waterfeest) krijg je namelijk geld toe. Hoe is het nu me...

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

21st Century Guy
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

@5 Nee , ze is juist consistent, ze ziet het liefst vrouwen zonder hoofddoek dus ook de islamitische , maar tegelijkertijd erkent ze dat mensen ...

4 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Dus die buurtbewoners zoeken geen verbinding maar willen dat die dame hier naar toe gaat:https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20240418_62445...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Op dit gebied kunnen we die analoge bende niet met gelijke munt terugbetalen. Het is ook ongelofelijk dat er nog steeds ambassades in Europa zi...

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@24Als je over mentaliteit wil gaan zagen dan ga maar eens in de AZC's kijken wat voor een mentaliteit daar rondloopt. ...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
De onbekende titels van de koning: Markies van Veere

https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem-Alexander_der_Nederlanden...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@24Dat hoeft ook niet want wij solliciteren daar ook niet, dus daar hoeft ook niemand over na te denken.Heb jij je trouwens al wèl aangemel...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
De onbekende titels van de koning: Markies van Veere

Gisteren een verhaal gehoord over hoe je notaris wordt. Dan krijg je dus een brief van de koning. En daar werd gezegd dat de koning iets van 62 ...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Nighthawk
Muziekdraadje

@2913 @2916 @2917 @2918 @2919 @2920Bedankt allemaal.. 😘...

13 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

NK. App
Antonio Suleiman PornSvscomiscHaitianpornoSwinger SexstoriesGloryholeconfessionsGrace Charis OfTamil Mallu Aunty SexDesivideos ComLesbian Rough StraponEbony Homade PornBookworm BitchesYopornsDante ColleCasting Couch VidsXxx Marwadi VideoRashmika Mandanna Nude PicIndian CosplayFrench MaidsMallu RoshniBest Foreplay PornTelerealite NudesMeninas XxxMy Dirty MaidKate Hudson NakedPiper Madison PornResident Evil 3d PornJasper NyxBra And Panties PornAnalia AnalFree Sex WebcamMygirlfubdJulie Christie NudeElizabeth OlsenassSsni-700Abella Danger Facial FireworksErotic PornoSexy StudentNepali Sex KandaPorn Women With DogsTouch My Wife.comBelle Delphine Se XJav789Biggest Porn SiteFilmes Eróticos XvideoBlacks On Blondes PornKajol Devgan PornOnly Sex ComAnime Sex GifHindi Dirty SexCum Inside Sex VideosRose Monroe OnlyfansNaked Celebrity FemalesXxx SexvidoTwanee StoneMelhores Filmes PornoresYournporn ComTracy LordLesbians On RedtubePhenelope Cruz NudeSexy Sexy Sexy Sexy Sexy Sexy SexPourn Sex VideoDoctor Xnxx ComTop 10 Beautiful PornstarWww Petardas ComVivky StarkIndian Sexe VideoXnxnsNude Party GirlsNude Lesbians KissingSunny Leone Xxx Sexy VideoXxx Www VidoNaked Indian College GirlsDani Daniel Xxx Hd VideoSunny Leone With Her HusbandAnime Furry PornX HamsterliveGrupos De Telegram PornografiaWhitepornVidio Pornor GrátisMia Khalifa XxnxKama MomonogiPorn PetardasMeliana HicksSara Jean Underwood NudesIndian Desi Lesbian PornPoonam Panday New VideosJennifer Tilly NakedKooku Hot MovieTamil Bhabhi PornTeen No PantiesMike Adriano PrecumSensational JennieEbony White PornAbella DNami TitiesMila Kinus NakedEllie NudeDesi 52comIndianpornlistXxx Sex HubKerala Saree Sex VideosAsian Massage HandjobVoyeru WebNipple Peircing PornCowdcherryAnus BondageIndian Sex Mms ComPorn HopLesbian Love SexIndinan SaxAmaturelesbianTight Spot Sawyer CassidyWaifu Academy F95énorme SeinsChubby CreampiePornografia TopSex And SubmissionPelicula XxxDoctor And Nurse XnxxMimi CurvacouesYuri Hentai PicsAlexandra Daddario PornMast ChutBhabhi Porn HindiHot Love MakingFly Girls Full MoviePorvideosThailand PornstarDeepfakeporn GeneratorFatal Model DivTelugu Dengudu VideosWw Sex Video MovieMahina ZaltanaSpank Bang PartyMujeres FoollandoSaxi Video Full HdAmouranth SexsSexy PornstarThick Girl PornPornaiAmanda Cerny NudeAnna Kendrick Sex SceneGeneva Ayala PornXxxxxiDesi Small TitsTelugu Mallu SexMia Malkova GangbangAugust TaylorGay Daddy Son PornJhilik Roy Nude