door Havermout in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 2
  • 590x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Islamitische slager: geen JanKees.

3
1 caso

''Uitzendbureaus moeten verplicht gaan melden dat zij van een bedrijf een discriminerend verzoek krijgen, bijvoorbeeld als de werkgever geen buitenlanders wil.''

En wat als een allochtone werkgever geen Nederlander wil? Zoals een islamitische slager? Of is dat weer niet erg? Gevalletje ''koeltoer''.

4
2 Darth Vader

@1 twee zielen een gedachte. Maar ik ben bang dat dat dan weer door de vingers wordt gezien.

5
3 Darth Vader

Dit wetsvoorstel geldt uiteraard alleen voor autochtonen.

4
4 Generaal

Vaak zie je in een Turkse winkel ook alleen Turken werken, laten ze daar ook ff kijken of dat niet anders kan question

2
5 wijs

@5 Isse vamiliebedreif dan magge dad.

4
6 Generaal

@1 Ook die zullen dan gemeld worden. Niks mis mee. En als zij niet gemeld worden dan ligt dat aan het uitzendbureau die niets doorgeeft, niet aan de wet.

@4 Nope. De wet geldt voor iedereen. Ik ben nog nergens wetsartikelen tegengekomen waarin stond “tenzij allochtoon”.

@5 Daar gaat dit voorstel niet over.
OT: sympathiek idee maar kansloos omdat de handhaving onmogelijk is, tenzij uitzendbureaus elk telefoongesprek op gaan nemen.

19
7 Mrs. K

@7 Een echte allochtonenknuffelkusreactie, had ook niets anders verwacht van je

5
8 Generaal

Uitzendbureaus moeten verplicht gaan melden dat zij van een bedrijf een discriminerend verzoek krijgen, bijvoorbeeld als de werkgever geen buitenlanders wil. Dat vinden regeringspartijen D66 en CDA

Logica: CDA en D66. Twee extreem linkse partijen. Nert alde adnere linksen willen ze niet zozeer gelijkgheid voor de wet maar ongelijkheid voor de wet zodat er statistisch gelijke uitkomsten komen.

Conclusie: Buma en Klaver. Klaver en Buma. EN pechtold. Het maakt geen bal uit op welke van die acteurs je stemt.

2
9 purelogica

Ik zie niet in waarom ik per se ook een moslim zou moeten aannemen. Vanwege die hoofddoekjes die ze telkens erbij laten zien in journaals en allerlei tv-spots?

0
10 fin.demeer

Oh da's het nieuwste: verplicht je klanten verlinken. Een typische gedachtengang die een goed inzicht geeft in de sociopathische denkwijze van zekere politici.

1
11 Ness

@10 je snapt het niet. Je hoeft geen moslims aan te nemen. Het punt is dat je niet op voorhand moslims, negers of vrouwen / mannen mag uitsluiten. Dat is discriminatie. Want eigenlijk zet je dan in je vacature “verboden voor moslims”.

8
12 Diederik82

Volgens mij maak IK uit wie er in mijn bedrijf mag komen werken. Zolang ik met mijn bedrijf bezig ben, heb ik klandizie die om diverse redenen vragen naar een bepaald profiel van mijn medewerkers. Als ik daaraan niet kan voldoen loop ik mijn opdrachten mis. Ik weet zeker dat er ook gekwalificeerde allochtone monteurs zijn die in mijn bedrijf passen. Toch zullen veel van mijn klanten mijn bedrijf overslaan bij hun keuze als ik een allochtone monteur zou sturen. Daarom helaas voor deze medemensen bij voorbaat mijn excuses, maar ook bij mij moet de schoorsteen roken...

0
13 uahoera

d66=pure aids

2
14 knakworst

Ik ben bang dat uitzendbureaus die gaan melden opeens minder opdrachten krijgen...
En je kunt in plaats van zeggen geen buitenlanders te willen ook vragen om kandidaten die het Nederlands voortreffelijk beheersen.
Daarmee bereik je, zeker in bepaalde sectoren, precies hetzelfde.

Kortom, leuk idee maar in de praktijk zal het niet zo goed werken.

1
15 Graaier1000

Beste mensen, doordat de meerderheid zo stemde als gedaan in maart 2017 zal dit niet ophouden.
Wilt u een verandering ? Stem dan anders.
"Eh, dat gaan we mooi niet doen, Flipper" ? Zegt u ?
Oke, mij een zorg. Maar hou dan wel op hierover te klagen.

0
16 Flipper

Mooi!
Dan gaan bedrijven zelf bepalen wat ze aannemen en dan is een uitzendbureau overbodig.
Want wie wil nou zo'n moslim die het vertikt om haar hoofddoek af te doen als een bedrijf of winkel een kledingvoorschrift of religieuze symbolenverbod hanteert.
Het is niet zo dat bedrijven discrimineren maar ze zijn gewoon bang voor dat eeuwige moeilijke gedrag wat vooral bij moslims te vinden is.

0
17 van Keulen

Alsof de gemiddelde hollander nog niet genoeg bukt voor die zandkevers

0
18 knakworst

@8 Goede inhoudelijke reactie, kon je niet beter dan een ad hominem?

8
19 Mrs. K

Dan kunnen ze ook gelijk even die Amsterdamse Burgermeester Kies Commissie even voor het gerecht dagen. Daar hebben ze 24 kandidaten gemeld waarvan uiteindelijk 4 ZEER geschikt waren, maar toch weer lekker terug de vijver in worden gegooid omdat ze niet Lodewijk Asscher heten....

0
20 FNKTD

@7 , wordt niet gemeld. Zijn vaak familie-toko's.

0
21 caso

Wat weer een onzinnig voorstel van die gasten van CDA en D66! De medewerkers van de uitzendbureaus kunnen de informatie daarover toch altijd verzwijgen? Wie controleert dat nou?

0
22 Nicks R. Van

@19 Vertel eens, wat is er persoonlijk aan dan ? Jij geeft alleen maar knuffelkusreacties inzake allochtonen, dus ik zeg niks verkeerds. Dat jij blijkbaar door deze waarheid op je whatever getrapt bent is joue egoprobleem niet het mijne.

4
23 Generaal

@23 Precies! Er worden in #7 puur feiten genoemd.
Mrs. K kan enkel potjes-Latijn.

3
24 Nicks R. Van

@21 Dan ligt dat aan de sollicitant. Ik zou het wel melden als ik geweigerd zou worden en erbij gezegd zou worden dat het vanwege afkomst was. Als het er niet bij gezegd wordt valt er niets te melden: enkel openlijke discriminatie kan gemeld worden. En dat is maar goed ook want er is al teveel gezeur over “het *gevoel* gediscrimineerd te worden”. Als er niet bij gezegd wordt dat het om afkomst gaat vind ik het roepen van discriminatie dom geneuzel: dat is nl. een niet te bewijzen aanname.

Ik vind trouwens dat iedere ondernemer zelf moet weten wie hij aanneemt, ook als dat om reden van religie is. Religie is immers ook maar een mening en sommige meningen kunnen niet passen bij een bedrijf: iemand die nazi-sympathieën uitdraagt of een opruiende, communistische activist die niet in eigendom gelooft zou wat mij betreft evenmin op de werkvloer passen als een radicale gelovige die het bedrijf zijn religie lastigvalt.

0
25 Mrs. K

Als je je universeel opstelt is er geen werkgever die discrimineert.
Denk je dat je vanwege afkomst of religie buitensporige privileges hebt dan is het geen discriminatie maar arrogantie.

Gezien vooral D66 daar blijk van geeft geen onderscheid in te kunnen maken lijkt me dit zeer slecht.

Met daarnaast teveel voorgangers die het verziekt hebben door in het proces onder het dreigement van discriminatie allerlei uitzonderingsposities te willen eisen.

In een bedrijf moet geld verdiend worden en kom je om te werken niet om de hele dag in de weg te lopen of het proces te verstoren.

0
26 Eastwood

@23 Leer eerst maar eens wat liberaal betekent. Ik ben intolerant tegen intolerantie, of dat nu van bruinhemden af komt of van religieuzen: regressie kent vele verschijningsvormen.

Persoonlijk heb ik niets tegen allochtonen maar wel tegen figuren die iedereen over een kam scheren. Generaliseren (pun intended) vind ik trouwens niet van veel intelligentie getuigen: door gebrek aan nuance zet je jezelf te kijk en niet anderen. Alhoewel bijval van hetzelfde droevige niveau vast lekker aanvoelt.

2
27 Mrs. K

@7 Het gaat ook over wetsartikelen maar over de werkelijkheid
Fraude mag niet in de bijstand maar huizen hebben in Turkije en hier bijstand dat mag dan weer wel

1
28 Ikke44

@26 “In een bedrijf moet geld verdiend worden en kom je om te werken niet om de hele dag in de weg te lopen of het proces te verstoren.”
Mee eens. Ik vraag me ook af hoeveel er daadwerkelijk gediscrimineerd wordt. In elk geval niet zoveel dat het de heisa eromheen gerechtvaardigd is. Teveel mensen, vooral degenen die daar politiek of ander belang bij hebben, noemen het *gevoel dat ze gediscrimineerd worden* al discriminatie.

Ik kan me voorstellen dat een werkgever voorzichtig is bij het aannemen van bv. praktijkgeschoolde, religieuze jongeren. Vaak zijn die nog bezig met het ontdekken van hun identiteit en als werkgever wil je niet iemand aannemen die een jaar later het hele bedrijf op stelten zet door in middeleeuwse kleding te verschijnen, een gebedsruimte en halal-eten in de kantine te eisen. Niemand doet moeilijk als een sollicitant geweigerd wordt vanwege zijn ideologie, zelfs niet als deze geen enkele invloed zou hebben op de werkvloer. Waarom voor religie dan weer een uitzondering wordt gemaakt (op grond daarvan mag je niemand weigeren) is voor mij onbegrijpelijk.

1
29 Mrs. K

@28 Het mag natuurlijk niet maar het vervelende is dat het niet te bewijzen is. En als men niet gepakt wordt gaat het gewoon door. Ik zou er wel een voorstander van zijn om van elke AOW-ontvangende emigrant te controleren hoe hij woont, of dat nu Nederlanders in Frankrijk zijn (dat zijn er niet zoveel) of Turken in Turkije (dat zijn er wel veel): controleren of het een koophuis is en zo ja, wanneer dat dan gekocht is. Als blijkt dat zo iemand bv. nooit doorgegeven heeft dat hij een huis bezit, of het met zwart geld gekocht blijkt, of hij voor de AOW een bijstandsuitkering/toeslagen/etc. ontving terwijl hij tegelijkertijd een koopwoning bezat, dan zou er gewoon misgelopen belasting en onterecht ontvangen uitkering/toeslagen teruggevorderd moeten kunnen worden.

Fraude zou bestraft moeten worden. Net zoals Marokko uiteindelijk meewerkte met de verlaging van uitkeringen zullen landen eerst dwars liggen (want er komt dan geen geld meer het land binnen) maar daarna gewoon meewerken.

0
30 Mrs. K

@27 GAAAAPPPP!!! Veel succes met moslimknuffelen, en wat jij of andere linkse knuffelaars van mij vinden is me verders totaal rookworst.

3
31 Generaal

@30 Ze wilden recent gaan controleren maar teruggefloten door de rechter want discriminatie

0
32 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@6 Wat voor hulp had je in gedachten? Als ze haar aan het werk zetten in een werkkamp, dan is er niks aan de hand....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

progressiefliberaal
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@22,Dat is nog wel maar de vraag.In Rusland is men wel een iets lagere levensstandaard gewend dan wij in het westen. Onze economieën zi...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@28En kletst en kakelt weer als een kip zonder kop.Doei doei, zwaai zwaai.Tot morgen....

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@29Je draait en kronkelt als een paling....

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

@1 "Robbie ...." "Wie is verantwoordelijk voor het elektriciteitsnet? Netbeheerders installeren, beheren en onderhouden het Neder...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Ze mogen blij zijn dat ze een dak boven hun hoofd hebben.Hoog opgeleid bestuurlijk Nederland heeft er een gigantische puinhoop van gemaakt, ni...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

progressiefliberaal
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Belachelijk voorstel. Helemaal van twee 'liberale' partijen, een verplichte bekeringscursus.Gaan we ook communisten verplicht op excursie na...

10 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@42 Wilders gaat het regelen. 😂...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

VRIJHEID VOOR IEDEREEN !! (behalve voor moslims en links 😂😂😂)...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Celiberty PornCam4 Brasil TransMassage Porn Free18 Plus AnimeSpy Caught PornAnimes With NudityIcespice PornEcho Yue NudeBokep TelegramTouchmywife.comAnal AuntyScan Hentai IncestErotico MasajeBbw Xnxx VideoDido AngelFuta Mommy PornFemboy PornographyNew Bhojpuri XxxHairy TouchVideos Desexo CaseiroXxx Video PanuTamil Kamasutra VideosEmily Lynne JoiPaja NetYou Pornographie ComScorelandPashto SexxxGroupe Telegram NudeAshley Ortega PornNanami KawakamiPayton Preslee NudeWet Panties PornHot Sexy Boobs Kissing VideoWww Bengali Bhabi ComCheating Wife Caption PornQueen Elizabeth PornScarlett Johansson On PornVideo Porno HdChris Evans NakedHindi Anal Sex StoriesVideo EroticosNxxx MoviesBig Black PinisGiant DickXnxx Full Movie HindiChut Chut ChudaiLas Vegas NudeSapho EroticaClassic PornosuRaw ConfesionsFalal ModelAnveshi Jain Hot PicsShakeela Sex Videos TeluguHand Porn VideoAudiosexCelebrity NuddsSpank BanBig Tit TeenTravesli PornosuSaracheeky NudeJudy Hopps AssMarica Hase GangbangHuge TirsAsian Bj AmateurHiral Radadiya Web SeriesKatrina Sexy XxxBrutal Xxx VideoBrad Newman PornMale Torso SexdollStep Sister Loves MeErotic Nude ModelsKaley Cuoco Toppless PicsXnxx GrandmaFake Dick PicTollywood Actress Nude PicsTamil English Sex VideoAndhra College Student Sex VideosOnlyfans FamosasJapanese Sexism MovieKate Upton Nude PhotosValorabt PornRidhima Tiwari Web SeriesXxx Free PornmovieBest Forced PornPorn GamssTürk PornolarCouch SexLord Of The G StringHairypussy BigtitsRoxie Sinner PovMallu Roshni HotMalayalam Sex StoriesMamta Kulkarni Sexy VideoHot Desi Teen SexBdpornPorn Picture AnalTr Altyazı PornolarMegan Fox Nude PicsSex Hollywood VideoSunny Leone BtsSexanimalItslian Vintage PornBabylonescortGay Nsfw TwitterGloryholehentaiNami Lee PornAj Cook NideBridgetee B PornLucinda DryzekWet Wap ComJill KassityCumcountdownEbony Squirt CompilationMila Monet OnlyfansPorno BbwPorno Viol VideoSimpcity. SuVika BorjiaFullmoviehd4kBp PornSonny Leone NudePornstarporn TwitterInternet ChciksEroscomBang SpankPunjab Ka Sex VideoBunnyayu NudeHouse Owner Sex VideosBollywood Actress Hot SexWww Dogfart ComSanilion Sexy VideosLesbian HardfuckBlow Job LeakWwe.xxxnxViolet Myers TwitterComo Baixar Tiktok 18Mario PornSexy Redd NudeTouching Boobs In BusGloryhole Swallow FullNsfwyoutubeBrother And Sister Sex ComSouth African Jungle SexZombie Sex VideoJasmine Porn VideosCatchinggolddiggers Full VideoJeux De Sexe En LignePornolive CamCeleb Jiha DMolly Syewart