RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Koelbloedige afrekening in België vastgelegd op camera's

De scooter stopte midden op het kruispunt voor de Audi. Beeld © VTM

Een hondsbrutale moord, midden op een kruispunt in het Belgische Molenbeek, blijkt te zijn opgenomen door bewakingscamera's. De politie geeft de beelden nu vrij, twintig maanden na dato, in de hoop dat zich nieuwe getuigen melden.

Het misdrijf vindt nog net niet plaats op klaarlichte dag, maar verder heeft het alle kenmerken van een koelbloedige afrekening in het criminele circuit. Zwaar bewapend en gemaskerd rijden twee mannen op een scooter in Molenbeek, op 25 september 2016. Op de Ninoofsesteenweg stoppen ze midden op het kruispunt voor een donkere Audi A3.

De bestuurder van deze auto probeert nog weg te keren om weg te rijden, maar dat is tevergeefs. Eerst neemt de bijrijder hem onder vuur met een machinegeweer. Even later, als de auto stilstaat, loopt hij naar zijn slachtoffer toe en schiet op hem met een handwapen. Hij gaat weer achterop de scooter zitten en beide mannen rijden weg.

Crash

Het verhaal krijgt een bizar staartje. De twee mannen op de scooter krijgen even verderop een zwaar verkeersongeluk. De bestuurder van de scooter raakt daarbij buiten bewustzijn. Zijn metgezel, de schutter, carjackt een auto en probeert de bewusteloze man daarin te hijsen. Hij krijgt even later hulp van een derde handlanger die komt aanrijden in donkere Peugeot.

Uiteindelijk rijden ze met zijn drieën weg in diens auto, nadat de schutter zijn handwapen van straat heeft gepakt. Of de bewusteloze man de crash overleefd heeft, is niet bekend.

De schietpartij en de crash

In deze video van VTM is te zien hoe de scooterrijders de bestuurder van de Audi onder vuur nemen en vluchten. Ook hun crash staat op camera.

Meer op rtlnieuws.nl: