'Tesla Model 3 remt slechter dan Ford F-150'

UPDATE: Musk vindt oplossing

Tesla Model 3
Nu er na lang wachten toch Tesla's Model 3 op de weg komen, kunnen ook steeds meer mensen en instanties de auto testen. Zo ook het Amerikaanse Consumer Reports, dat de auto na een remtest een negatief aankoopadvies geeft.

De Amerikaanse consumentenbond kreeg de sleutels van een Model 3 in handen en onderwierp de auto aan meerdere tests, waaronder de remtest. Bij een snelheid van 60 mph (96,56 km/h) had de kleine broer van de Model S 152 feet (46,33 meter) nodig om tot stilstand te komen. Ter vergelijking: de fullsize pick-up Ford F-150 scoorde beter, met een afstand van 145 feet (44,20 meter) bij een soortgelijke test. Gemiddeld scoort een auto bij de test van Consumer Reports 133 feet (40,54 meter). Hoewel de Model 3 bij de allereerste test 130 feet (39,62 meter) scoorde, werd dit na meerdere tests niet meer gehaald, ook niet nadat de remmen weer volledig waren afgekoeld. Bij een andere testauto werden dezelfde resultaten geboekt. Opvallend is dat Tesla's grootste, de Model X, bijna acht meter minder nodig had voor precies dezelfde test van de consumentenbond.

Directeur van de autotestafdeling K.C. Colwell zegt in het testrapport dat hij nooit eerder zulke wisselende testresultaten kreeg bij een auto in de afgelopen elf jaar dat hij tests uitvoerde. Ook de harde afstemming van het onderstel, de stoelen die weinig steun bieden en het windgeluid op de snelweg van de Model 3 nemen volgens de bond veel rijcomfort weg. Vooral door de wisselende resultaten van de remtest geeft de consumentenbond geen aanbeveling om de Model 3 te kopen. Daarmee lijkt er geen einde te komen aan de negatieve berichtgeving rondom de nieuwe auto, waarvan de productie al tijden achterloopt op de planning.

UPDATE 22-05-2018 - 13.00

Als reactie op de test van Consumer Reports beloofde Tesla-oprichter Elon Musk eerder al kosteloze oplossingen voor eventuele problemen bij de remmen van een Model 3. Nu, enkele uren later, is de oplossing al gevonden: er lijken zich problemen voor te doen bij de ABS. Dit is simpel op te lossen door een update van de firmware. Musk belooft dat deze update binnen enkele dagen klaar is. Daarna moeten de remmen in alle omstandigeheden hetzelfde reageren en niet telkens afwijkend presteren, zoals nu gebeurde.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (374) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum