Moeten we bang zijn voor de wolf? (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  227 Reacties

  • 2
  • 786x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@200 Of huilen. Dat begrijpen wolven beter. Welkomstgehuil. question

0
201 grasnaaier

@197 Als 'ie voor m'n auto komt dan leeft 'ie niet meer. En een wolf is geen huisdier. question
Ja, een wolfhond lijkt me ook wel wat zoals een Tsjechoslowaakse Wolfhond of een Tamaskan. Maar dan moet er toevallig eentje (die aardig jong is) op zoek zijn naar een baasje want ik haal mijn honden liever uit het asiel of ergens waar ze niet meer welkom zijn/waren o.i.d. dan dat ik de kas van fokkers spek.

2
202 Wild Rover

@201 Hahaha, geweldig idee. Waarschijnlijk staat de helft toch al te janken van ontroering. En dan hap, arm verdwenen en de wolf rent er vrolijk mee weg.

0
203 RoosjeB

** gebruiker verwijderd **

@199
@200 Hier een verslag van een Pastoor uit 1621 over een wolvenplaag ;
Zo vond Panhuysen een verslag van een wolvenplaag in Noord-Vlaanderen in de winter van 1621. ‘Een pastoor uit Lokeren beschrijft dan dat hij midden in de winter van het ene dorp naar het andere loopt. Onderweg komt hij langs de weg een bedelend jongetje van twaalf tegen. Hij raadt hem aan naar huis te gaan, maar de jongen meldt dat hij honger heeft. Als de pastoor de volgende dag terugkeert, treft hij de aangevreten resten van het jongetje aan.’

Dit is geen ondenkbaar scenario als het aan de wolfknuffelaars ligt !!

204 verwijderd682241

@204 Nee, afgezien van dat bedelen dan. Zie ook @125 en http://www.loegiesen.nl/1810-1819%20Loe%20Giesen.htm voor een recenter voorbeeld van mensenetende wolven. Daarna is het dier door de intensieve wolvenjacht snel uit Nederland verdwenen. Na 1845 is de wolf nog eenmaal waargenomen, daarna niet meer tot een paar jaar geleden.

Als het dier zich inderdaad permanent in bijvoorbeeld Midden-Drenthe vestigt acht ik het niet ondenkbaar dat zich op termijn soortgelijke incidenten zullen voordoen. We kunnen geluk of pech hebben.

1
205 Civ

@204 In 1620 niet nee.

3
206 solidsteel

@206 Een wolf heeft geen boodschap aan menselijke tijdrekening.

1
207 Civ

@207 Wel aan de omgeving .En die is wel onderhevig geweest aan verandering sinds 1620 question

2
208 solidsteel

@204 Gewoon, risico van het leven. Wij zijn degene die in de levensruimte van de wolf komen, niet andersom.

In India worden er mensen gegrepen door tijgers en krokodillen, zullen we die dan ook maar uitroeien in India?

2
209 Bluth

@209 Nee. Wij komen niet in de levensruimte van de wolf; de wolf wordt uitgezet in door mensen bewoond gebied en komt dus in onze levensruimte.

Willen de mensen die zo vóór de introductie van de wolf zijn 'omdat het een prachtdier is' na het eerste dodelijke incident, mocht zich dat voordoen, de ouders van het kind persoonlijk opzoeken en ze uitleggen waarom het toch echt een goed idee was?

3
210 Civ

@210 De wolf was er voordat wij hier waren, vervolgens hebben wij de wolf in Nederland uitgeroeid. Je draait nu de zaken om, erg zwak.

Ja hoor, ik zou graag die mensen opzoeken. En ze dan vragen waar zij waren, waarom zij niet op hebben gelet. En dat het wellicht geen goed idee voor ze was om een kind te nemen als ze hier de verantwoording niet voor willen nemen.

Kun jij mijn vraag beantwoorden, over India? Jouw logica volgende moeten alle tijgers en krokodillen daar uit worden geroeid.

3
211 Bluth

@47 ; Aan mij dus. Waakhonden werkt niet. Wij hebben een waakhond tegen loslopende honden. Daarvoor zijn wij al op de vingers getikt want dat mag niet. De waakhonden zoals jij die bedoeld blijven dus bij de kudde, als de herder naar huis is, om de kudde te verdedigen. In een drukbevolkt land als Nederland is dat gevaarlijker voor de mens dan de wolf zelf. Wie de kudde te dicht benadert zal door zo'n waakhond aangevallen worden.

Dat is weer precies het probleem met vergelijkingen met andere gebieden waar al wolven zitten. Je kan de Alpen niet vergelijken met een stuk heide in Nederland. De druk van mensen op de natuur is in Nederland enorm. Zelfs op de meest stille plekjes komen wij nog dagelijks tientallen recreanten tegen.

1
212 Mariska3

@211 De wolf was hier verdwenen. Als je hem opnieuw uitzet, wordt hij dus oonieuw geïntroduceerd. Dat is niet het geval in India. Hoe moeilijk is dat te begrijpen?

1
213 Civ

@213 De wolf was verdwenen omdat wij de wolf in Nederland uit hebben geroeid, waarom negeer jij dit moedwillig?

In India is het hetzelfde als dat het hier in Nederland was voordat wij de wolf hebben verjaagd. Dus, volgens jouw logica moeten de tijgers en krokodillen in India worden verjaagd.

3
214 Bluth

@214 Ik volg jouw logica niet. Er zijn zoveel dieren verdwenen. Moeten we die allemaal opnieuw uitzetten uit esthetische overwegingen, 'omdat het zo mooi staat'? Het kan niet meer, het is te druk geworden. Gedane zaken nemen geen keer. Ik wil geen mensenlevens opofferen voor een beetje esthetiek.

1
215 Civ

@215 Nee, je volgt je eigen logica zoals ik al zei. En die logica volgende moet jij er ook een voorstander van zijn om de tijgers en krokodillen in India uit te roeien. Mijn logica volgende zou je die beesten lekker laten leven.

Al die dieren die verdwenen zijn hoeven we niet opnieuw te introduceren. In dit geval komt de wolf op eigen houtje terug, begrijp je? Ik acht mijzelf niet verheven boven andere diersoorten, dieren hoeven niet te wijken voor ons. En als een wolf een kind grijpt, tsja, hoort bij het leven. Vraag het de mensen in India maar eens.

3
216 Bluth

@216 Vooruit, er is in dit geval geen sprake van uitzetting omdat de huidige populaties afkomstig zijn uit Polen/Oost-Duitsland en hun leefgebied geleodelijk hebben uitgebreid. Dat punt geef ik je. Dan blijft het feit staan dat uitbreiding van het menselijk woongebied gevolgd door verstoring van een nog aanwezig oorspronkelijk ecosysteem en uitroeiing van de plaatselijke fauna een andere zaak is dan het weren van roofdieren uit een gebied dat al eeuwen geleden door mensen is gekoloniseerd en dientengevolge volledig op menselijke bewoning is ingericht. En mochten zich daadwerkelijk ernstige incidenten gaan voordoen, dan denk ik dat het ook voor de wolf niet goed afloopt. Wie is er dan beter van geworden?

Het is lang niet altijd zo, maar in dit geval staan onze meningen diametraal tegenover elkaar. Wat je voorlaatste zin betreft: ik hoop maar dat je cynisch bent en dit niet werkelijk meent.

1
217 Civ

@208 Ja, vier eeuwen later wonen er 17 miljoen mensen in die omgeving in plaats van 1,5 miljoen. Een echte verbetering.

0
218 Civ

@218 . Oa , en er is wel meer veranderd.

0
219 solidsteel

@219 Ja, mensen dragen bijvoorbeeld spijkerbroeken.

1
220 Civ

@220 Dat is het grote verschil tussen +-1600 en +-2000 volgens jou? Spijkerbroeken.... lol

0
221 solidsteel

@221 Vertel jij dan maar wat het grote verschil is dat maakt dat Isengrim in de tussentijd heeft besloten mensenvlees van zijn menu te schrappen.

1
222 Civ

@222 Isengrim?
Dat niet. Maar het voorbeeld dat werd aangehaald ging over een jongetje in 1620 dat ergens in een veld tussen 2 dorpen was aangevallen door een wolf.
Met de hedendaagse bevolking, bebouwing en verkeer , zie ik niet echt het scenario optreden dat een klein jongetje , alleen rondloopt, in een open gebied tussen 2 bebouwde gebieden waar wolven verblijven.
Daar doelde ik meer op dat er wel wat is veranderd ivm de situatie in 1620.

0
223 solidsteel

@223 Wolven begeven zich ook in bewoonde gebieden, en in principe is één verdwaalde wolf genoeg om een kind te doden. De wolf die enkele jaren geleden in Nederland werd gesignaleerd zwierf langs snelwegen en door dorpsstraten en hield zich o.a. enige tijd op bij een kleuterschool. Het incident in 1977 waarbij een wolf een jongen doodbeet speelde zich af aan de rand van een stad. De wolf of wolven die in 1810-11 voor zoveel schrik zorgde(n) pakte(n) kleine kinderen die vlakbij het erf van hun ouders aan het spelen waren, soms onder de ogen van hun broertjes of zusjes. Het lijkt erop dat ze door de voortdurende nabijheid van mensen hun schroom kwijtgeraakt waren en kleine kinderen als een gemakkelijke prooi waren gaan zien. En anno 2018 is het nog veel drukker geworden, wat de kans op incidenten juist vergroot.

1
224 Civ

Begrijp me niet verkeerd, solidsteel, ik vind wolven ook prachtige dieren. Maar het zijn geen knuffeltjes. Ik wijs je op de feiten. Door ze hier toe te laten neem je een zeker risico. Zelfs Bluth erkent dat.

0
225 Civ

In 1820 woonden er in NL nog geen 3 miljoen mensen. Tweehonderd jaar later zijn dat er zes keer zoveel. Wolven in een zo dichtbevolkt land als NL is vragen om moeilijkheden.

@Bluth: wat ze in India met tijgers en krokodillen doen moeten ze zelf weten.

0
226 Vandeprinsgeenkwaad

** gebruiker verwijderd **

@209
Beetje onzin vergelijking , met India , daar zijn die dieren onderdeel van hun leven hier wordt het beest terug gehaald in een maatschappij die daar niet aan gewend is en aangezien we tegenwoordig weer alles moeten "herstellen" wat de mens ooit kapot heeft gemaakt zullen we maar afwachten wat de reacties zullen zijn als iemand zijn kind wordt doodgebeten .

227 verwijderd682241

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@47 "Het aantal doden onder het marxisme van Stalin beloopt naar schatting 50 miljoen en onder Mao 100 miljoen."Dat was geen marxisme maar tot...

1 minuut geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Ze kunnen ook weer wvertrekken naar land van herkomst of bij een van de vele NGO s opvisite gaan!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Dat zou je aan Bosma moeten vragen. Niks mis met zo'n prinseNvlag speldje, alleen als NSB'ers zoals jij het gaan misbruiken voor hun eigen e...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Zie Hier
VVD-jongeren zetten aanval in op 'feitenvrije' PVV-knuffelaar Dilan Yesilgöz - Joop - BNNVARA

Rondje 25 opruien en sprookjes vertellen!...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@33 Zo grappig altijd als jij met een bek vol tanden staat. 😬😄...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Zwakbegaafden met extreme religieuze opvattingen en wapens, zijn een plaag voor de mensheid.En in Iran spant daarbij de kroon.Uit het artike...

14 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DWZ
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

Ik geef Wilders groot gelijk !Dan komt er maar een ultra (schijnheilig) links kabinet.Die zo begaan is met het klimaat-milieu, maar ondert...

14 minuten geleden geplaatst door DWZ

DWZ
GeenStijl: Stroomnet overvol, Utrecht grijpt terug op gas

Niet alleen het stroomnet is overvol, maar ook het land......

18 minuten geleden geplaatst door DWZ

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Kabinet neemt maatregelen tegen vol elektriciteitsnet https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/kabinet-neemt-maatregel...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Cute Sister PornChatsexPussy VidieosAsian Mom XnxxGay Porn MoviesClit To ClitWorld Best Porn SiteSex Video SdSexual English MoviePinky PornstarrTeenage FacefuckFree Porn PitchersZeoy MonroeErinn Bartlett NudeNicest Butts In PornGay PornkoreanDomi ComIndian Cute Girl Sex VideoDesi Aunty PusyAva Addams YoungNin Hartley PornBikini Barista PornAremenian PornPorn Tube ViInfluecergonewildCrawlers ListBreeder Of The NephelymEscorte GirlsAsmr Se XFilm Gratuit PornographieCute Sex PornTamil Boobs VideosTamil SsexBustybabes PornBlowjobs Eye ContactReal Incest VideoNude Indian WemenV ErcomicspornoXrxceegxrlx NudeDigitak Playground痞幼Faye Reagan Georgia JonesMature 4kpornAlohatybeAnushka Xnxx VideosHomemade Girlfriend SharingDownload HentaisBrzzers FullVoyeurhouse OrgPhotoacompahantesOrgasm PornPornostar AlbaniaRatajkowski NudeIndian Wife FuckCumming WifeXxxxmomSambapornooFugtrapPorn Star TinyNaked Black BootyBrazzzersCougar NudesWww Xxx Full MovieJapanese Sex Movie ComErotic Story MoviesMilfmomNaked AnimrEbony Pukse TvHentai2read .comMulheres Bonitas NuasCheating Wife BbcLatina FacialedWhat Happened To Spankbang 2023Sex Guide UsaPornografia SadomasoquistaOne Piece Yamato HentaiOrgy Dome Burning ManLesbian Audio PornFree PorningCasados Contos EróticosOld Man And Old Woman SexSouth Sex ComPorn Tv IndianWww Sex Com HindiThreesome Boob SuckingEbony Big BoobiesFotos Fakes FemininaLesb Hot PornBig Assed Porn StarsAnal PumpGents XxxNushrat Bharucha BoobsCarla PryceHd Porn Video Mom And SonVxvideosEllie Elish PornIndia Sex GirlsNatalia Queen PornTommy King BbcDesi Girl StripAsian Blacked.pornCheroke Dass PornGif Booty ShakeBabeblowjobChelsealynnehigley EromeNude Celebrity HackedTooonilyNudefakesVintage Erotca ForumSite Pornor BrasileiroHot Web Series Full EpisodeDasi Xxx MovieYoung Blonde NudeJordy LoveMegan Barton Hanson NudeUrmila XxxXxxofPorn RaceNude Web CamsNancy Pelosi PornBeautifule Nude WomenXnnxpornHot Bf IndianKayden Kross And Manuel FerraraPorn On Public BusSasha Grey FacefuckDesi25Sex In Car IndianNaked Women CurvyLesbiam Porn FreeXhamistMaddie May PornXxx Video BackIndian ThreesomePorn Video Tamil AudioPictoa18 Sal Ki Ladki Ki Chudai VideoSekxsIndian Xxx VedioAnti Porn VideoBf Sexy PornAlex Adam PornExperiment PornPorn During SleepingHolly Hendrix FreakmobKate Hudson LeakReddit Dirty Pen PalsVideo PornovintageSex PhotoNude Pictures Of Old Women