door Havermout in Buitenland  ·  49 Reacties

  • 14
  • 726x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En nu.
Op naar Nexit en gulden?

11
1 tegenzinnig

Mooi ik hoop dat hij die Juncker, Timmermans en Tusk even flink de waarheid gaat vertellen en dat er maar velen het Italiaanse voorbeeld zullen mogen volgen zodat de EU sneller implodeert.

8
2 welofniet

Ik ben benieuwd hoe de volgende vergadering van de leiders, financiële en buitenlandse ministers in Brussel gaat aflopen. Daar kunnen we deze zomer best wel eens grote lol aan beleven, zeker als je niets om voetballen geeft.

1
3 niet-alles-geloven

En nu maar hopen dat hij het financiële roer wel recht weet te houden. Ik ben sowieso benieuwd hoelang deze coalitie het uit zal houden. Italië heeft niet zo'n goede trackrecord op dat gebied question

14
4 ~ Echelon II ~

Succes Giuseppe, het wordt vast een leuk jaar ( de gemiddelde duur van een Italiaans kabinet sinds WO2)

3
5 BlackNinja

Alles beter dan Pinokkio Mark Rutte

9
6 iedereen heeft recht op mijn mening

Wat nou onbekend?

"Ze zijn het er uiteindelijk ook over eens geworden dat een onafhankelijke figuur van buiten de eigen gelederen premier wordt en dus niet Di Maio of Salvini zelf. Italiaanse media noemen de 54-jarige professor en jurist Giuseppe Conte."

Giuseppe Conte (geboren 8 augustus 1964) is Italiaans hoogleraar rechten aan de Universiteit van Florence en aan de Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli (LUISS). Hij is momenteel een van de verschillende kandidaten die in overweging worden genomen voor de rol van minister-president in de volgende Italiaanse regering.

De LUISS in de pels.

2
7 in holland

@2
Die hoop heb ik ook. De realiteit is weerbarstiger. Dat wat als doel heeft in het belang van de burger te fungeren wordt snel opgedoekt helaas.

4
8 Al

dat de heer conte maar flink tekeer mag gaan in brussel

4
9 semperpenis

@8

Vooralsnog ga ik uit van de beste intenties, hoewel de geschiedenis niet echt hoopvol is geweest.
Maar eens zal het schip de wal keren en dan maar hopen dat er geen Schettino aan het roer staat.

2
10 in holland

* Verwijderd door de redactie *

11 E.Meel

@11
Kan best zijn maar niet doen is ook geen optie.
Een ieder de ook maar de intentie heeft om aan de huidige zooi ook maar iets te doen verdient het voordeel van de twijfel.

1
12 in holland

@11
U snapt het niet zo geloof ik? De financiële markten spelen samen tegen de burger. Dus als die markten negatief zijn is het juist perfect.

6
13 Al

"De Lega is de laatste jaren veranderd van een noordelijke partij die de afsplitsing van het arme zuiden nastreefde, naar een nationale anti-migratiepartij."

Ik denk dat ze daar bij Lega echt niet hun Padania ideaal zijn vergeten.

Met immigratie hebben ze met succes een landelijk thema uitgemolken, maar nu ze met M5S (Vijfsterrenbeweging) in één regering stappen, gaan ze vast de aloude idealen (b.v. Pandania) en verschillen accentueren.

Anti Europees zijn ze beide al, willen beide de EU en Euro het liefst (heel stoer) de middelvinger geven, daar valt dus niets meer mee af te snoepen.
Alleen is M5S (Vijfsterrenbeweging) meer federalistisch (die ziet zichzelf meer als de partij van zowel het zuiden als het noorden, het hele Italië).

Dus ja, ik denk dat Lega niets anders overblijft dan de advocaat van het rijke en economisch sterke noorden te worden.
Een soort mengsel tussen Nazi en VVD.

4
14 tegenzinnig

In de Telegraaf van vandaag staat," De vrees is dat Italië lak zal hebben aan gedegen financieel beleid, juist nu er weer een beetje rust in de EU-tent was."
(https://www.telegraaf.nl/nieuws/2064198/hoe-hard-zal-italie-het-eurospel-spelen)
Ik weet niet wie dit voor waar aan gaat nemen, maar volgens mij is dit meer een natte droom dan werkelijkheid.

4
15 Verwonderd

Italië kennende zal het me benieuwen hoe lang dat bij elkaar blijft.

3
16 Ketter

Onervaren
Maar misschien wel beter dan al die andere

1
17 Ylliw negarev

De kunst is altijd glashard beweren dat je je beloftes nakomt, dat je alles voor elkaar krijgt, dat je de beste dealmaker bent, dat veel mensen dat zeggen, dat de pers liegt en blijven herhalen en herhalen. Wat je verder doet maakt niks uit, je kan bij wijze van spreken op staatskosten naar je eigen resort gaan. Beetje golfen kan ook.

2
18 Ketter

** gebruiker verwijderd **

Ervaren lui maken ook niet het verschil.

19 verwijderd9139144

Denk aan Syriza... Als de werkelijkheid indaalt draaien ze wel bij.

4
20 oeioeioei

En weer een negatief bericht over de nieuwe regering in Italië. Komt het woord of begrip "spilziek" in het artikel voor? Geen zin om te lezen, zo voorspelbaar.

@20 : Precies. Net als bij Griekenland, na de overwinning van de nationalisten, de vox populi, gaat de EU snoeihard over de nieuwe regering heen stampen en gewoon in hetzelfde tempo verder met het uitkleden van sociale voorzieningen en het omlaag dringen van de inkomens, omhoog jagen van de prijzen, vooral voor wonen.

4
21 Wendel

Het "afromen" tot op het bot van de Italianen, net als alle andere Europeanen, dus.

4
22 Wendel

Hebben ze nou toch weer een technocraat aangesteld? Iemand die de boel moet sussen en een hoop miljarden voor Italie moet binnenhengelen? En uiteindelijk toch weer Brussels 'Beleid' gaat uitvoeren zoals Griekenland??
Ik wil BEPPE!!!

5
23 FNKTD

500000 migranten uitzetten. Prima plan. En daarna grenzen dicht zoals Spanje het ook doet. En verbiedt die “hulporganisaties”!

1
24 Vaartuig

De EU in haar huidige vorm kan alleen maar blijven bestaan door mensen steeds verder af te knijpen en te knechten, terwijl de multinationals en beleggers alleen maar rijker worden. Tijd voor verandering.

2
25 Querulijn Xaverius,

De Ruyters zeggen: " We voelen een ITexit aankomen...."

4
26 De Ruyters van Michiel

Dat de EU maar implodeert. Verlang terug naar het gulden tijdperk. We hadden het toen stukken beter.

3
27 SergioLeone

Goed voorbeeld is Portugal. Het land kwam er weer bovenop ondanks de kritiek van de dictators van de EU.
- https://www.groene.nl/artikel/de-lente-van-lissabon

5
28 M.Arias

@28 Appels en peren in Portugal moet men gewoon tot 67 werken en hun schuld daalt.

4
29 Oebie

@27 Komt nooit meer terug.

4
30 Oebie

Laten we één ding voorop stellen : deze nieuwe Regering staat in dienst van de eigen burgers.
Dat kun je van de Rutte-kliek al lang niet meer zeggen. Die denken alleen maar aan het groot-kapitaal en zijn druk met het promoten van "Nederland belastingparadijs".
Ik geef dan toch écht de voorkeur aan deze nieuwe Italiaanse Regering.

4
31 Dieke

@31 Dat moeten ze eerst maar eens gaan bewijzen of ze in dienst staan van de burgers of van allerhande fascistische shit.

7
32 Oebie

@7

Niet om op alle slakken zout te leggen mar als Giuseppe Conte geboren is op 8 augustus 1964 dan is hij nu 53 jaar oud.

0
33 siberianhotsprings

@31 ,

In dienst van de burgers? Italië staat economisch al aan de afgrond, deze regering (als ze de plannen uit gaan voeren) gooien het helemaal het ravijn in.

Er is een verschil tussen jezelf werkelijk in dienst stellen van de burgers, en die burgers alleen maar mooie cadeaus beloven die niet te betalen zijn. Met dat laatste doe je die burgers uiteindelijk echt geen plezier, ook al kun je ze dat misschien nog een tijdje wijs maken.

5
34 progressiefliberaal

Ik denk dat al het gejubel snel zal verstommen.

Deze regering gaat of haar plannen niet waar kunnen maken en dan zal de onvrede bij de achterban hen opbreken.

Of ze proberen het wel waar te maken, werken Italië nog verder de schulden in en dan blijft er van het land niks over bij de eerstvolgende crisis.

Onvrede zal er hoe dan ook komen, dat kan gewoon niet anders als je dingen belooft waarvan vroeg of laat toch echt wel uit zal komen dat ze niet haalbaar zijn. De populisten hebben op die manier hun eigen graf gegraven want de realiteit kan alleen maar minder mooi zijn dan het sprookje wat ze probeerden te verkopen.

Voor de rest van Italië hoop ik dan maar dat ze snel in dat zelfgegraven graf vallen. Figuurlijk uiteraard.

3
35 progressiefliberaal

Jarenlang italië duizenden en duizenden economisxhe vluchtelingen verplichten op te nemen en dan nu vreemd opkijken dat er populisten aan de macht komen... hoe dom kun je zijn question

2
36 Berpke de Poes

@34
Schei toch uit.
Italië staat helemaal niet aan de "afgrond". Waar haalt u dat vandaan? Het is geen Griekenland.
Slecht met de economie? Daarom staan ze als 3e op de Europese lijst zeker, na Duitsland en Frankrijk.
Italië is wat de aflossing van schulden betreft, niet in de problemen gekomen.
Er was een "bankenprobleem" wat gelukkig weer is afgewend.
Dus nee, behalve de hoge staatsschulden, lukt het ze wel om het hoofd boven water te houden.

1
37 Strongoli

Het gaat weer een jaartje lol worden. De nieuwe regering wil gratis geld gaan weggeven. En dat met een exorbitant hoge staatsschuld. Drie keer raden wie dat gaat betalen. En dan lopen de populisten die nu zo juichen weer te mekkeren, net zoals bij Griekenland.

4
38 WijzeDwaas

@37 ,

Dat ze de derde economie van de EU zijn, doet er niet toe. Ook grote economieën kunnen grote problemen hebben - dat een economie groot is maakt ze niet immuun voor wat dan ook.

Tot nog toe is Italië niet in de problemen gekomen met de aflossing van schulden nee. Dat is onder andere omdat de ECB nog massaal opkocht en omdat we als hele EU ervoor zorgen dat Italië redelijk goedkoop geld kan lenen. Het opkoopprogramma is al gestopt, de kredietwaardigheid zou ook snel onderuit gaan als de hele EU door Italië meegesleurd zou worden zoals op sommige draadjes al gehoopt wordt.

En Italië kampt met wel meer problemen dan enkel hoge staatsschulden (welke dus al een serieus probleem op zich vormen, serieuzer dan wat u ervan probeert te maken). Denk aan een vastgeroeste arbeidsmarkt die voor massale werkloosheid vooral onder jongeren zorgt om maar wat te noemen.

0
39 progressiefliberaal

@39
Klopt helemaal, maar dat betekent nog steeds niet, dat Italië momenteel aan de "afgrond" staat.
Dat ze nu iets van de strenge hervormingen willen terugdraaien, heeft mede óók te maken met de armoede in het zuiden en de grote werkloosheid daar.
Óók de pensioenregeling zal géén groot gat slaan in de begroting, omdat maar weinigen van deze regeling gebruik zullen maken.
We hebben in Griekenland kunnen zien wat de Trojka heeft veroorzaakt. Zover is het gelukkig nog niet bij Italië.
Dat laatste geeft ze juist een goede onderhandelingspositie bij de EU, omdat Italië wél een land is, dat netjes zijn betalingen verricht.

0
40 Strongoli

@36 U laat duidelijk zien het niet te begrijpen. De immigratie verdeling is er juist om Italië te helpen. Daar komen de meeste binnen via Libië naar Italië en worden dan verder verspreid zodat ze niet allemaal in Italië blijven.

2
41 Wetenschappertje

@41
Oh ja???
Hoeveel zijn er daadwerkelijk dan "verdeeld" vanuit Italië, van al die tienduizenden die binnengekomen zijn?
U heeft vast wel cijfers hierover.

0
42 Strongoli

* Verwijderd door de redactie *

43 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

44 E.Meel

Italie zal ook onder de nieuwe regering gewoon aan dezelfde begrotingsregels moeten voldoen als iedere andere lidstaat. Dus het is een zekerheidje dat de Italianen teleurgesteld gaan worden door de huidige regering. Die regering zal er vervolgens alles aan doen om de schuld daarvoor af te schuiven op de grote boze EU, terwijl het gewoon een binnenlands probleem is van op te grote voet leven. Net als in Griekenland, Spanje en Portugal.

0
45 oeioeioei

* Verwijderd door de redactie *

46 Dirk2137

@44 Om precies te zijn 600.000
Wanneer: zo snel mogelijk, hoe: door ze een visum of paspoort te geven zodat ze door kunnen reizen naar noord-Europa, waarom: omdat ze ze zat zijn.
'Wat wel bekend is, is dat de financiële markten onderuit gingen bij het nieuws van een dergelijk coalitie'
De financiële markten hebben helemaal niets met de reëele economie te maken, dus who cares.
'Populisten hebben nog nimmer iets waargemaakt'
Resultaten uit het verleden...enz.

0
47 Berpke de Poes

@26 Je bedoeld Italeave.

0
48 ik heb ook een mening

@40 ,

"Óók de pensioenregeling zal géén groot gat slaan in de begroting, omdat maar weinigen van deze regeling gebruik zullen maken.
We hebben in Griekenland kunnen zien wat de Trojka heeft veroorzaakt. Zover is het gelukkig nog niet bij Italië."

Ik hoop het. Vooralsnog ben ik echter pessimistisch. Italië kan zich weinig extra uitgaven veroorloven.

0
49 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

12 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

13 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

14 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

15 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

41 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@14 Ik zat even op een andere draad. Problemen mee? Verder ben ik wel klaar met de Rwandadeal die Engeland heeft afgesloten met Rwanda. Dag ho...

1 uur geleden geplaatst door VBOH

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@7 Ik zou je vriendin een advies willen geven. Ga alvast een cursus; "Opvoeden doe je zo" ergens doen. Of zoek opvoedondersteuning als hulp. ...

1 uur geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@10 :-)))) Hahaha ... U is gelijk ene bekende voetballer een groot filosoof ! ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Cum PlayPorn Yoga VideoLeaked Nudes CelebrityAhsoka Tano NudeDesi Granny SexDaemochiSex Massage In BangaloreAnimal Transformation PornLesbians EdgingMporn HubHentai MilfMichelle Johnson NudeRainbow 6 Siege PornCara Delevingne NudedJangal Mein Mangal BfBhabhi Suhagrat SexClose UppussyManhwa PornZencı PornosuHd Bhabhi PornBest Sexy PornDesflorationXxn Com IndianLadkiyon Ki ChudaiTamilseaxCum CumBf SaxxxVideo Of VirginityNude Pics Of SunnyleoneBi Curious PornBbc Squirt PornPornos InglesGym PawgIndian Ladki Ki Chudai VideoXxx 3gpHindi RepFamily CreampieBig Breasted GilfsMilf BlowjobJade Kush Creampieالافلام سكس مصريBlack Big Cock ImagesSunny Leone Ki Nangi ChutKazakh PornJav EngHottest Young PornstarsFind Porn StarCoqnu GratuitSex Mms OnlineBbw Milf TubeTight Anal PornXxx Porn ComeMom Hypnotized PornPooping Panties PornFemme En CamManuhascanKittiebabyxxx OnlyfansGand XxxDesitubeHollywood EroticIndian Lady Sex VideoJapanese Sleeping Mom XnxxExxxtra Small SexJudi Taylor PornPelicula DepornoMia Collins PornBoobs Milk Sex Video40k PornRedtube BideosDesi Teen XnxxDemi Rose Mawvy NudeDesiteensexSaree Removing Sex VideosTeen Mom SextapeWebcam Big TitsGirlfriendgalleriesImagefap PornNinahartleyOnline Movies Com PkAunty Sexy Blue FilmHate Story XxxYoung 3d PornHuge PussypornNude 19 Year OldFrottingSsbhmKath Perry NakedPreity Zinta XxxIndian College Girl BfBest Hard Porn VideosടexBrccpornDry Humping In Yoga PantsForumsocial MediaHd Porn BrazzersAmy Anderson PornographyTiny_angel FanslyRule34 Harley QuinnShibuya Kaho NudeMujeres Aciendo ElamorTeenfideltyAnna Kournikova NudeFilm PornographiqueStar Gay PornBbq FacesittingWife Gets Cream PiedPorn With Sister IndianSinelone XxxCzche PornKatherine Lanasa NudeRily Ried PornGayoldman PornMum Ke Sath SexDogwomensexBest Porn RedditsBigger Nude WomenTik Tok Onlyfans LeakFlashing In PublicKendra The Viking NudesDesi Bhabi XxChristy Mack XxxLatina GangbangAndy Castle Scott DemarcoSleepy AnalSister SexstoriesTattoo AssholeBig AssblondeXhxx VideoXvideos. OmAliza Jane OnlyfansBlackbigassTyga's PornOld Young BlowjobRawuel Welch NudePersephanie NakedChudai Video Hindi MeinBa Pass Hot SceneAunty Chudai VideoDesi Bhabhi Oral SexVenezuelan PornManga ScantradX Vídeos Gay Brasileiroسكس امريكيUnbirthingOld And Young XnxxDoskoinpoXxx Lokel VideoRomantic Night Sex VideoChut Fad DiTaboo Daddy