Honderd arrestaties bij jacht op rondtrekkende criminelen

Politiecontrole langs de A28 bij Soesterberg afgelopen dinsdag.
Politiecontrole langs de A28 bij Soesterberg afgelopen dinsdag. © Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - Bij een landelijke politieactie zijn afgelopen week meer dan honderd arrestaties verricht. De politie zocht vier dagen lang op de snelwegen, onder meer op de A28 bij Soesterberg, naar rondtrekkende criminelen en hield vooral auto's met een buitenlands kenteken scherp in de gaten.
De mensen die zijn opgepakt maakten zich onder meer schuldig aan winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en inbraak. Ook helers van gestolen pakken babymelkpoeder werden in de kraag gegrepen. Op de A13 werd zelfs een man betrapt die zich voor politieagent uitgaf, compleet met een ingebouwd stopbord, een blauw zwaailicht, een wapenstok, handboeien en een nepvuurwapen in zijn auto.
De politie werkte samen met de marechaussee en met agenten uit Duitsland en België. Ook de belastingdienst en de douane waren bij het onderzoek naar zogenoemd 'mobiel banditisme' betrokken. De controles werden ook gehouden op het water en in treinen. De politie heeft naast de arrestaties ook auto's en andere spullen in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.