5 tips om het onderste uit die kop koffie te halen
Naast een goede portie antioxidanten, een instant energie-boost en tal van andere voordelen, houden we gewoon van koffie omdat het lekker is. Om dat kopje nog beter te doen smaken, doe je er goed aan deze tips te volgen.
Drink eerst een glas water
Onderzoek toonde al aan dat cafeïne waterafdrijvend is. Alhoewel we al erg veel koffie moeten drinken voor we echt in de problemen komen, merken de meeste mensen aan het einde van de dag op dat ze eigenlijk niet genoeg drinken. Daarom wordt aangeraden om voor een kop koffie eerst een glas water te drinken.
Laat de zoetstof voor wat ze zijn
Ze mogen dan wel calorievrij zijn, zoetstof is niet gezond en het zou ervoor zorgen dat we door de dag heen meer gaan snoepen. Daarnaast wordt het eten van zoetstof gelinkt aan obesitas, hartfalen en type 2 diabetes. Ben je een echte zoetekauw? Probeer dan op je tanden te bijten. Na een tijdje wen je echt wel aan die koffie zonder zoet.
Magere melk of plantaardig
Fan van een wolkje melk om het je koffie wat minder sterk te maken? Kies dan voor magere of zelfs plantaardige melk. Plantaardige melk, zoals amandel-, kokosnoot- of rijst-melk is vaak lager in calorieën dan de gewoonlijke melk die in koffies worden gedaan. Daarnaast bevatten ze vaak natuurlijke ingrediënten.
Voeg kaneel of andere kruiden toe
Moeite met minder suiker te gebruiken? Grijp dan eens naar een kruid. Kaneel, nootmuskaat en gember hebben stuk voor stuk de kracht om dat kopje koffie de extra kick te geven die hij nodig heeft. Daarnaast voegen kruiden vaak ook nog een stevige portie antioxidanten toe.
Doe een dutje
Jij ziet koffie waarschijnlijk als de ideale manier om snel wakker te worden. Maar de effecten komen eigenlijk pas echt tevoorschijn na 30 minuten. Dus wanneer je een kopje koffie drinkt, kan het een goed idee zijn om 20 tot 30 minuten een powernap te doen. Wanneer je dan wakker wordt, ben je dubbel zo energiek!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
-
PREMIUM38
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven. -
We nemen voortaan een Eberhardje bij de koffie
Vanaf zaterdag heeft Amsterdam een eigen koekje: het Eberhardje. Het koekje is vernoemd naar de populaire oud-burgemeester Van der Laan, die op 5 oktober vorig jaar is overleden. -
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
De beroemdste paardenworst van Dordrecht en verre omstreken, die van Slagerij Verkerk, maakt een comeback bij Slagerij Gelderblom in winkelcentrum Sterrenburg. De weduwe van slager Aart Verkerk heeft het recept overgedaan aan Jakob Simons (25). ,,Zelfs de kinderen van mijn jongste zoon zweren erbij.’’Dordrecht -
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
-
-
-
PREMIUMVoor jou getest
Deze supermarkt heeft de beste kant-en-klare lasagne bolognese: ‘Bijna een echte Italiaan’
Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, gemakkelijk en vooral goedkoop. Gezond is het niet echt, maar het vult en smaakt best. Welke supermarkt verkoopt de lekkerste lasagne bolognese? Vier culinaire kenners scharen zich rond de tafel. ,,Deze lasagne is lekker van smaak en goed in balans.’’ Bekijk onderaan het artikel de uitslag en rapportcijfers. -
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft
-
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
-
De dag doorkomen zonder koffie? Zo lukt het wel
Heb je aan koffie niet meer genoeg om fris aan de dag te beginnen of zoek je een alternatief? Een appel is dan de oplossing. -
-
PREMIUMvoor jou getest96
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende