"Veel mensen hebben nooit gelukkig geleefd"
Volledig scherm
"Veel mensen hebben nooit gelukkig geleefd" © pexels

Palliatieve zorgverlener getuigt: van deze vijf dingen hebben mensen het meeste spijt

Bronnie Ware woont in Australië en  werkte jarenlang als palliatieve zorgverlener om patiënten te begeleiden tijdens de laatste twee weken van hun leven. Haar patiënten vertelden haar vaak waar ze in hun leven het meeste spijt van hadden. Volgens Ware waren er vijf dingen die bij de meeste van haar patiënten terugkwamen. "Er was helemaal geen sprake van meer seks of bungee jumpen."

44 reacties

  • wil baken

    6 jaar geleden
    open deuren....dit is al 1000x keer verteld en uitglegd. Als je leeft om te werken is dat niet gek dat je ongelukkig bent.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Allemaal spijtbetuigingen waarvoor al decennia wordt gewaarschuwd...
  • Mario Adams

    6 jaar geleden
    @Anny Bollens Het tegendeel gebeurt ook. Ik heb steeds financieel moeten opdraaien voor mijn ouders waardoor ik nu op mijn 50ste zelfs geen eigen woning heb!
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    ja en spijt komt te laat is niet omdat we moeten werken en veel betalen dat je alles moet opgeven of missen
  • Anny Bollens

    6 jaar geleden
    En zeker niet vergeten dat de kinderen ook hun leven zelf moeten opbouwen, teveel ouders voelen zich veplicht deze zowel financieel als voor andere dingens op te draaien! Genieten dus is de boodschap!
  1. Geldt je doktersvoorschrift ook in Spanje? En mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis
    PREMIUM

    Geldt je dokters­voor­schrift ook in Spanje? En mogen slaapmid­del­tjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis

    Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je medicatie best in je gewone of handbagage? De Algemene Pharmaceutische Bond (APB) geeft advies zodat je in de paasvakantie helemaal voorbereid op reis kan vertrekken: “Voor sommige pijnstillers en ADHD-medicijnen heb je een medische verklaring nodig.”
  2. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”