Irene Montero en Pablo Iglesias verwachten dit najaar een tweeling.
Volledig scherm
Irene Montero en Pablo Iglesias verwachten dit najaar een tweeling. © EPA

Voorzitter van een links-radicale partij en een villa van 660.000 euro kopen? Spaanse pers smult van 'chalet-gate'

In Spanje hebben Pablo Iglesias en Irene Montero, respectievelijk voorzitter en fractieleidster van de links-radicale partij Podemos, hun mandaten ter beschikking gesteld van de militanten. De twee, die sinds vorig jaar een koppel vormen, hebben in de rand van Madrid een villa met zwembad van 660.000 euro gekocht. En dat doet wenkbrauwen fronsen, als vertegenwoordigers van een partij die zegt op te komen voor de kleine man. De Spaanse pers smult ondertussen van 'chalet-gate'.

99 reacties

  • Nicolas Ivanov

    6 jaar geleden
    Bij socialisten moet dat kunnen.
  • Edwin belgique Edwin belgique

    6 jaar geleden
    Zo extravagant is dat nu ook niet. Huis van mijn ouders is er 500000 waard. Pure stemmingmakerij. Bdw zijn arendsnest zal wel een pak meer waard zijn!
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Die menschen hebben wel hun geld in eigen land gelaten, betalen waarschijnlijk (zelf) den immo waar ze gaan huizen.Wij kennen andere Guy's, die van de rode Waalse gilde der oplichters en garde en de blauwe Toscaanse kapitaalvluchteling(en) of een renovatie organiseren met belastinggeld van een ander.Perfect legaal als je zelf het criteria op je eigen lijf kan schrijven met het zweet, bloed en inspanningen van de werkende lijfeigenen.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Podemos is zo een beetje de PvDA van Belgie maar met veel jongere aanhangers.Ze zijn indertijd gesponserd geweest door de Venezolaanse dictator Chavez.Ze zijn specialisten in het bekritiseren van de andere politieke partijen en hebben zo een beetje de tactiek van stemmen ronselen zoals Calvo en Cie.
  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Is dat nieuws? Ik wil bepaalde socialisten geen eten geven die een duurdere villa hebben.