Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Rookverbod in auto met kinderen erbij goedgekeurd, boete tot 1.000 euro

De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over het rookverbod in de wagen waar kinderen jonger dan 16 jaar bij zijn. Dat vernam VTM NIEUWS. Wie toch in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen, riskeert vanaf volgend jaar een boete tot 1.000 euro. 

202 reacties

  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Ok, ik rook sowieso niet in de auto en ben het ermee eens maar de jacht op de roker en alle, dan ook alle plaatsen verbieden lijkt me wat overdreven de laatste tijd. Laat mensen voor hun eigen beslissen. We leven in een democratie en ieder zijn mening ! De jacht op de roker is weer open !
  • jan geens

    6 jaar geleden
    De vraag is niet of het goed is of niet . De vraag is of dit een taak van de verkeerspolitie moet zijn .
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Ik ben niet roker en zou mensen aanraden hun gezond verstand te gebruiken om zeker niet in bijzijn van kinderen te roken laat staan in een kleine ruimte als een auto dit gezegd zijnde wil ik toch benadrukken dat dit voorstel van Schauvliege komt en dus zeer waarschijnlijk onmogelijk zal zijn om in de praktijk om te zetten zoals alles wat dit mens voorstelt.
  • Daniel Hens

    6 jaar geleden
    Nog even en we mogen geen zelfbeslissing meer nemen. Onze maatschappij gaat in de goede richting.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ben ook erg tegen roken in het bijzijn van kinderen. Zelfs tegen roken zonder meer. Nu een verbod op poetsen met chemische producten in huizen met kinderen. Blijkt uit recent onderzoek dat het even schadelijk is als roken.