Videobeelden van grote vecht- en steekpartij Mariaplaats

© SBS6 De Meldkamer
UTRECHT - Een grote nachtelijke vechtpartij op de Utrechtse Mariaplaats kwam gisteravond uitgebreid aan bod in het SBS6-programma De Meldkamer.
Het geweld vond plaats op 24 juni 2017. Een groep blanke en een groep donkere mannen, zo'n twintig in totaal, raakten slaags. Er werd met ook met een ketting of riem geslagen en één vechtersbaas stak met een mes meerdere rivalen neer.
Het Openbaar Ministerie stelde naderhand dat er doden hadden kunnen vallen. Eén van de vechtersbazen liep een geperforeerde long op, een andere man werd zo ernstig toegetakeld dat er hersenvocht weglekte.
Er hadden doden kunnen vallen
OM
"Het gevaar van die verwonding is een infectie die dodelijk kan aflopen", aldus het OM. "Het scheelde slechts enkele millimeters of hij had door de steekwond een dwarslaesie opgelopen."
"Deze groepen kregen ruzie en hielden allebei wel van een potje vechten", aldus een politiemedewerker in De Meldkamer. Maar dat potje vechten mondde dus uit in een ernstige steekpartij. In het tv-programma zien we hoe de politie met het incident omging.
De man die zijn rivalen neerstak is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk.
De uitzending van De Meldkamer vind je hier. Het Utrechtse item begint op 11.05.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.