RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Schutter school Sante Fe was 'onopvallende en bescheiden' scholier van 17

Beeld © AFP

De politie heeft de identiteit van de schutter op de middelbare school in Sante Fe bekendgemaakt. Het gaat om een 17-jarige scholier, die zeker tien van zijn schoolgenoten doodschoot. Er waren geen signalen dat hij tot zoiets in staat kon zijn, zegt de gouverneur van Texas Greg Abbott.

"In tegenstelling tot bij de schietpartij en Parkland en bij Sutherland Springs, waren er geen signalen" aldus Abbott. Wel bleek dat hij enkele weken geleden op zijn facebookpagina een foto plaatste van een t-shirt met de tekst 'born to kill'. Hij speelde in het footballteam van de school en was actief bij een dansgroep van de Grieks-orthodoxe kerk.  Zijn schoolgenoten omschrijven hem als stil en bescheiden. 

Wat het motief van de jongen is geweest, is nog onduidelijk.

Wapens van zijn vader

Hij had een geweer en een pistool bij zich. Beide wapens waren van zijn vader, die daarvoor een vergunning had. Ook vond de politie in en rond de school verschillende explosieven, waaronder een molotov-cocktail. 

De jongen zou tegen de politie hebben bekend dat hij van plan was na afloop zichzelf van het leven te beroven, maar dat hij dat uiteindelijk niet durfde. 

De politie arresteerde nog twee andere personen. Over hen is niets duidelijk: zowel hun identiteit als de reden waarom ze zijn aangehouden is onbekend.  

Meer op rtlnieuws.nl:
Zeker acht doden bij schietpartij op middelbare school in Verenigde Staten