Nieuws

Bestuurder scooter is 'oerdom' en is voertuig kwijt

Deze snorscooter ligt binnenkort op de schroothoop, want de eigenaar lapte de regels aan zijn laars. Deze man werd in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt toen hij met zestig kilometer per uur over het fietspad scheurde in Nijmegen-Zuid. © Politie Nijmegen Zuid/Instagram
NIJMEGEN - Deze snorscooter ligt binnenkort op de schroothoop, want de eigenaar lapte de regels aan zijn laars. Deze man werd in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt toen hij met zestig kilometer per uur over het fietspad scheurde in Nijmegen-Zuid.
Oerdom was hij geweest, merkte de bestuurder uit Wijchen op toen agenten verhaal kwamen halen.
De tekst gaat verder onder de illustratie:
En dat was een understatement, want tien dagen eerder was de man ook al betrapt; de Wijchenaar kreeg toen een zogeheten WOK-melding. Een dergelijke waarschuwing krijg je als het voertuig niet aan de wettelijke eisen voldoet. Dat kan het opvoeren van een scooter zijn, maar ook versleten banden en ondeugdelijke verlichting vallen daar bijvoorbeeld onder.
De bestuurder kreeg de laatste keer een bekeuring voor te snel rijden, het rijden door rood en hij moet verplicht op cursus. Na afloop mag hij op zoek naar een nieuwe scooter, want zijn tweewieler wordt op last van de officier van justitie vernietigd.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl