door Febee in Overig  ·  41 Reacties

  • 16
  • 827x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom heeft Pia zo gevochten voor dit idiote automatische donorgedoe?

6
1 Jan met de korte achterlul

@1 haar echtgenoot doet iets met chirurgie..

3
2 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

3 Undertaker

Als onderstaande, maar half waar is ,,,,

http://www.annetwood.nl/brief-aan-de-ministerraad

3
4 Deelname

@4 Zeer eng

1
5 case

leuke bron

16
6 info

"Ingrid Merlijn (12) uit het Limburgse dorp Herkenbosch werd aangereden door een auto. Het meisje werd, in coma, naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht. De volgende ochtend hoorden haar ouders van de neurochirurg dat er geen hoop meer was, Ingrid is hersendood. Het drong nauwelijks tot ze door, ze waren wanhopig van verdriet. Dan vraagt de arts of hun dochter altijd goed gezond was, of ze medicijnen gebruikte. Ingrids moeder dacht onmiddellijk dat de neurochirurg misschien iets wilde proberen nog, ze riep dat haar dochter gezond en sterk was, nooit medicijnen slikte. De arts: ,,En had Ingrid een donorcodicil?'' Pas dan dringt tot de moeder door dat het echt voorbij is. De ouders besloten dat de nieren gebruikt mochten worden. ,,Ik vond het een vreselijk idee dat ze in haar gingen snijden'', zegt Irma Merlijn, moeder van het meisje, nu. ,Maar mijn man zei: “Ingrid kan nog andere mensen helpen.'' Daarna kwam de neurochirurg twee keer terug om te vragen of die andere organen echt niet ook mochten. Irma Merlijn: ,,Ik dacht: als hij het nu nog een keer vraagt, wil ik het helemaal niet meer.'' Er was niemand die met de ouders praatte, artsen en verpleegkundigen liepen wat schichtig om ze heen, er moest veel aan de patiënt gebeuren nu. De moeder streelde Ingrid over haar wangen en handen. Na tien minuten kwam een verpleegkundige achter haar staan en duwde haar voorzichtig naar de deur: ,,U kunt beter weggaan nu.'' Irma Merlijn: ,,Later hoorde ik: u had uw dochter best nog op schoot kunnen nemen, of haar wassen, voor haar zorgen. Maar er was toen niemand die zei dat dat mocht'. ' Bijna negen jaar na het ongeluk praat Irma Merlijn (53) nog steeds met verstikte stem en rode ogen over die laatste uren. ,,Wat ik mezelf het meest kwalijk neem: dat ik haar alleen heb gelaten [53]"

Om te huilen.

4
7 case

een artikel over abortus dat komt later, deze bron kennende.
uhm ze zijn er tegen.

19
8 info

@6 @8

Misschien kan jíj dan even doorlinken naar een bron waarin het één en ander ontkracht wordt?....

4
9 Congo

Stem omhoog!

4
10 case

"Later hoorde ik: u had uw dochter best nog op schoot kunnen nemen, of haar wassen, voor haar zorgen."

Huh? De dochter was toch dood?

15
11 Bluth

@11 hersendood maar nog niet biologisch zodat je nog het gevoel hebt dat je een levend mens in je armen houd en op die manier afscheid kan nemen.

2
12 eigenmening

@12 Hersendood is de allerlaatste fase van 'dood zijn'. Iemand die hersendood is, daar zit nul leven meer in, helemaal niets. Dus lul niet zo slap.

19
13 Bluth
14 chouffleur

@13 .
het gaat om het gevoel voor de nabestaande en volgens artsen is de biologische het laatste.
Dus de enige die slap lult ben jij.

2
15 eigenmening

@15 "Een mens wordt als biologisch dood of hersendood beschouwd als de functie van de hersenen, de hersenstam en het verlengde merg volledig, definitief en onomkeerbaar verloren is gegaan."

Lees je voortaan eerst even in, voordat je ergens ene menig over vormt.

Het gevoel van de nabestaande? Nou ja, feit is dat hun dochter mors en mors dood is, zij niets meer voor haar konden doen, laat staan voor haar zorgen.

18
16 Bluth

@16 .
Als je biologisch dood bent dat heeft orgaandonatie geen zin meer en men kan een lichaam wel biologisch in leven houden.

3
17 eigenmening

Uit het stuk “Op internet vond ik:” Dus het nablaten van internetonzin door een onzinblogje geldt op dit forum als ‘nieuws’? Moderatie, mijn koninkrijk voor een beetje moderatie!

2
18 Attercopus

@17 en wanneer ben je biologisch dood? Als elke cel in je lichaam dood is?

2
19 Attercopus

@17 Ook bij biologisch dood heeft orgaandonatie nog zin, omdat de organen naast het orgaan wat heeft gefaald nog gewoon in goede staat kunnen verkeren.

Hoe hou je een lichaam biologisch in leven? Door middel van gras? Havermout? Groene energie?

8
20 Bluth

@19 .
Hersendood betekend nog niet dat je biologisch dood bent dat gebeurt pas na enige minuten.
@20 .
Met infusen en kunstmatige ademhaling kunnen zij een lichaam nog lang biologisch in leven houden

0
21 eigenmening

@21 Dan hou je een lichaam kunstmatig in leven.

3
22 Bluth

@22 .
Ja zodat de familie nog even het gevoel krijgt dat de patiënt er nog is om waardig afscheid kan nemen voordat men de donor daarna kan leeg lepelen.

1
23 eigenmening

@23 Dus dan hou je een lichaam niet biologisch in leven, dat zei je dus fout, en volgens mij geheel bewust.

En nee, dit heb je fout. Ik ga het even heel cru verwoorden, goed?

Nadat de persoon is overleden, en de persoon donor is, zal het kadaver kunstmatig in leven worden gehouden zodat de organen vitaal blijven (bloedsomloop). Het kadaver moet kunstmatig in leven worden gehouden omdat de hersenfuncties die dit normaal aansturen niet meer werken. Deze werken niet meer omdat de hersenen zijn afgestorven, dood zijn. Zonder hersenen ben je niets, een klomp vlees, volledig nutteloos behalve dan dat het kadaver wegrot en dit voeding is voor 'de natuur'. De persoon is dood, bestaat niet meer, alleen in je herinneringen. Dat lichaam, het kadaver, is niets, zal nooit meer iets zijn.

5
24 Bluth

@21 Maar wat IS biologisch dood dan? Het klinkt als een pleonasme.

0
25 Attercopus

@24 .
Dus dan hou je een lichaam niet biologisch in leven, dat zei je dus fout, en volgens mij geheel bewust.

Om de familie een beter gevoel te geven dat er nog iets is om afscheid te nemen.
en voor de rest heb je gelijk in daarom mogen zij mij ook daarna in de kliko gooien want het enige wat ze weggooien is de verpakking.

1
26 eigenmening

Zie het simpel... Je bent total loss verklaart.

1
27 Scalple

@25 https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/38289-de-verschillende-soorten-dood.html
https://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/diversen/het-verschil-tussen-klinisch-dood-biologisch-dood-en-hersendood/3134

De eerste kan ik niet uit opmaken wat het verschil nou exact is. De tweede stelt eigenlijk dat beiden hetzelfde zijn.

@26 Nee, ze houden het lichaam niet kunstmatig in leven om de nabestaande een beter gevoel te geven dat er nog iets is om afscheid van te nemen. Ze houden het lichaam kunstmatig in leven zodat de organen vitaal blijven. Iemand die geen donor is zal niet kunstmatig in leven worden gehouden.

Volgens mij is het zelfs zo dat het afscheid eerst komt, en dan pas de machines. Ik heb in het ziekenhuis bij gevallen van overlijden nooit machines in kamers gezien die het lichaam kunstmatig in leven houden.

3
28 Bluth

@28 .
Maar in mijn schrijven van @12 ging het over het verhaal van @7 dat die eigenlijk geen waardig afscheid kon nemen en ik weet net zo goed dat het kunstmatig in leven houden alleen bedoeld is om de handel fris en fruitig te houden voor tweedehands gebruik.

0
29 eigenmening

@29 Wanneer de arts je komt vertellen dat degene is overleden, dan neem je afscheid. De gevallen waarbij ik dit zelf heb meegemaakt heeft de arts of verpleegkundigen niemand hoeven vertellen dat je na dit nieuws afscheid van degene neemt.

Nu wil ik niet zeggen dat dit geval een schoonheidsprijs hoort te krijgen, zeer zeker niet. Het medisch personeel had hier veel beter mee om kunnen gaan. Maar de conclusies die men hieruit trekt (zie de titel en vele reacties) zijn volledig van de pot gerukt.

2
30 Bluth

@28 Tja, daar worden we inderdaad ook niet veel wijzer van. Behalve dat het duidelijk maakt dat de grens tussen 'echt dood' en 'springlevend' een nogal vaag terrein is.

0
31 Attercopus

@31 .
En daarbij nog het gevalletje van die jongen die hersendood was verklaart waar daarna de beademing gestopt werd die toch bijkwam.

1
32 eigenmening

@32 Volgens mij bedoel je het geval waarbij de omgeving zei dat het jongetje hersendood was verklaart, en hebben wij dit nooit van de behandelend arts mogen vernemen. Nergens is er bewijs dat de jongen daadwerkelijk hersendood is verklaart. En aangezien aardig wat mensen een coma met hersendood verwarren, lijkt het mij niet ver gezocht dat de omgeving ook zulke verwarringen maakt.

Daarbij, hoe jij het nu verwoord. Hersendood verklaart, daarna de beademing gestopt? Dat is de omgekeerde wereld natuurlijk.

1
33 Bluth

Zoals je ziet op de TV mensen erbij liggen die in coma zijn moet ik altijd lachen om hoe stil zij erbij liggen en stil zijn.
Ikzelf heb het mee gemaakt met een nichtje in coma dat dat heel anders is.

0
34 eigenmening

@33 "Daarbij, hoe jij het nu verwoord. Hersendood verklaart, daarna de beademing gestopt? Dat is de omgekeerde wereld natuurlijk."

I stand corrected. Beademing was natuurlijk nodig om hem in leven te houden, waarbij ik dus aan een coma waarbij de ademhalingsfuncties er ook mee op zijn gehouden denk. En voor zover ik weet halen ze patiënten in een coma van de beademing af om te kijken of ze zelf weer ademhalen, kijken of er vooruitgang is.

2
35 Bluth
36 eoghanfeehily

@3 lol dank voor de lach ondanks het idiote onderwerp

0
37 Eastwood

Pia Demon666 had met haar nieuws iq niet zo door moeten drammen, mensen maken die beslissing zelf wel.
Het automatisch donor maken en indien niet dan aangeven systeem zorg later voor discriminatie let maar op.

3
38 Eastwood

"Als het waar is, dan blijkt de beerput van Goddeloosheid in Nederland nog dieper dan we al wisten."

Ik ben atheist (goddeloos dus), maar heb me heel rap afgemeld als donor.

Ik neem gewoon het risico niet dat men, zonder verdoving, in het lichaam snijd; zeker niet met de wetenschap dat men nog niet zo heel lang gedacht heeft dat babies ook rustig operaties zonder verdoving konden ondergaan omdat hun zenwgestel nog niet voldoende ontwikkeld was om pijn te kunnen waarnemen.

Zie b.v. https://blogs.babycenter.com/mom_stories/before-87-this-cute-baby-might-have-had-surgery-without-anesthesia/?PageSpeed=noscript

Voor meer info toets "Belief that babies feel no pain" in op search engine.

3
39 Mappie

@39 "snijd" moet natuurlijk "snijdt" zijn.

0
40 Mappie

@40 .
Maakt niet uit want het doet allebei zeer. ^-^

0
41 eigenmening

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

1 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Desi College Sex VideoSkinny Nude RedheadsAnal India Porn日本 色情 片Sex Hindi BhabhiXxx Videos PornTiktok BabesPorn Dillion HarperMalu Travejo OnlyfansSunny Leone Hot SceneBrutal PornBathroom Hot Sex VideoOmegle SexIndian Office FuckDesi Taboo VideosCaley Cuoco Nude PicsCuckoldthrowaway21YasminedeleonBig Boobs Sex Video DownloadPorn Videos Hd QualityBig Tits CowgirlAlina Rose PornStephanie Mcmahon PornstarOnline HentiaFemboy Comics PornAmelialiddellHd Porn DownloadEnglish Nude MoviesDesi Porn Hard Core色情片Lana Rhoades PornosuAlohatube PornEmilia Clarke BfUgandasexHot Indian Xxx PornPorn GeekJapónxxxHot Brunettes NudeR/nudeVideosde SexocaseiroTelugu Xnxx VediosPerfect Tits NudesBeauty Parlour SexSunny Leone Daniel Weber SexPornhitsBlowjobs First TimePorn Pov BlowSuperchat WebcamPorn Games No Sign InChateando XxxLolo SavoWhite Toes PornSex Video 12Www XsexSex BazarSex With FriendBlue Film Indian SexyNico Robin Hen TaiMilasobolovHindi DeflorationMilada Moore NudeMakenzie HensonXnxx BrezzarMatessa NicoleDisney Princess NudeSex In GumFlower Tucci FlowerEscort FrPorn Videos With TeachersReal TicklingGay Bareback PormAlexis SilverBabysitter Xxx VideosPunushtubeShemalemilkingBest AsianpornstarsNew Xxx VidioCarlie Marie LeakBoudi Saree SexCaught Masterbating PornTiffany Watson BbcCamel Toe Yoga PantsGay DpIndian HdStep Sibling Caught ComBlack ThreesomeDerpsukebeBig Titts Porn PicXiven PornVagina G-stringXxx PgKiernan Shipka NudesJoi SphNoodlepagazineAssbootyNana Yagi JavSnapchat Porn CompilationPhatbuttYiffers XyzXhamistToples Spring BreakGenelia NudeHot Hardcore XxxLesbain Massage PornSalma Hayek PronXhamsrerHijab FuckYoungandbustySexy FutanariXhanaterKerala Free SexMariaaskyyOnline Sex Video DownloadShukriya SexXxx Marathi IndianHot Step XxxNaked Booty ShakersNew Orleans PornAnorecic PornJayme LongfordMoms And Daughters Making OutReddit HairyFatalmdelShe Hulk NudeMarisa Tomei HotSenior NudesRitu Rathee HotWhitney Paige VenableCartoon Sex VidioIncestuosas EspañolFilm PornFtv GerlesHaileigh CoxVoluptuous NudeSavannah Bond New VideoPhilippines PornBrazzers Bf VideoVoyear NudePornographiques ChinoisEmily XnxxDada Boudi SexIndian Married Sex VideoFemboy Hooters PornPhub YogaBrazzwes3xVomit BlowjobGta 5 PronNorth Korea Xxx VideoKatie MonroeNicolelove