achtergrond

Geenstijl

Gaza round-up: Hamas-smoelenboek, compilatie oproepen tot genocide, Hamas betaalt demonstranten riant, 5 juni volgende ronde

Oké lui, even een werkstukje, want nou nou. Gisteren meldde een vooraanstaande Hamas-woordvoerder dat 50 van de 62 Palestijnse doden leden van Hamas waren. Bovenstaand zien we de eerste tien van hen, en alhier zien we drie gedode leden van groepering Islamic Jihad. Dat betekent dus dat 53 van de 62 doden gewoon terroristen waren. Maar goed, wat gebeurt er nu eigenlijk aan de grens met Gaza? Volgens de NOS zijn het demonstraties. Volgens Hamas en deelnemende Gazanen zelf daarentegen, is het toch voornamelijk gewoon een bestorming van de grens. Onderstaand en na de lees verder een aantal stills uit deze MEMRI-compilatie van 11 minuten, over wat er afgelopen dagen zoal op de Arabische media verscheen.

Wat je nogal vaak langs ziet komen is het volgende islamitische stukje proza: "Khaybar, Khaybar, O Jews, Mohammed’s army will return" (Khaybar Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammad, sa yahud, voor de liefhebbers.) De leus is een verwijzing naar de slag om Khaybar, waar een islamitisch leger in 628 een joodse stam in het hedendaagse Saoedi Arabië uitmoordde. Het is dus gewoon een weinig verhulde oproep tot genocide, zoals onderstaand kraakhelder uitgelegd, en vervolgens braaf overgenomen wordt door een lokale stagiair. In diezelfde lijn verspreidt Hamas oproepen messen wapens mee te nemen om Israeli's te kidnappen. Hoe het eruit ziet als zulke lui een Israëlische woning binnen dringen, hoeven we helaas niet te raden (NSFW).

Ook belangrijk te melden: Hamas betaalt de demonstranten riant voor hun vrome deelname. $200 voor beschoten worden, $500 voor zwaargewond en $3000 voor de familie in geval van overlijden. Hamas blokkeert overigens Israelische medische goederen voor Gazanen. En die "door traangas omgekomen baby" is volgens een Gazaanse arts die anoniem met het AP sprak gestorven aan een reeds bestaande aandoening, niet aan traangas. Maar goed, leg dat nog maar eens uit in de mist van een ideeën-oorlog. 

Enfin, het dag in dag uit op elk denkbaar vlak afleggen tegen "de afstammelingen van apen en varkens". Wat maakt dit uzelf dan eigenlijk? Hoe dan ook, op 5 juni, de start van de zesdaagse oorlog, begint naar verluidt het tweede grote Gaza grensoffensief.

Het bekt wel lekker

Het bekt wel lekker

Slim!

Het bekt wel lekker

Ambitie

Ambitie

Het leger van Mohammed komt terug om je heg te snoeien

Het leger van Mohammed komt terug om je heg te snoeien

Een soort lampionnenfeest maar dan islamitisch

Een soort lampionnenfeest maar dan islamitisch

Zin in dit buurtfeest

Zin in dit buurtfeest

Oh, en wij maar denken. Thanks!

Oh, en wij maar denken. Thanks!

Maar als jij daarvan verliest, wat ben jij dan?

Maar als jij daarvan verliest, wat ben jij dan?

You will try

You will try

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.