RTL Boulevard verzwijgt herhaalterreur bij RTL 4

RTL Boulevard verzweeg woensdag opzettelijk dat RTL 4 aankomende zomer helemaal op slot gaat en een tsunami aan herhalingen op de kijker afvuurt. Dat was te zien in de showrubriek van Luuk Ikink. NPO-bestuurders Frans Klein en Shula Rijxman kondigden gisteren in twee kranten aan dat de publieke omroep deze zomer helemaal losgaat met nieuwe programma’s en daar besteedde Boulevard aandacht aan: de showrubriek had huisrecensent Ron Vergouwen uitgenodigd aan de desk.

Eerst werd er gebabbeld over alle nieuwe titels bij de NPO. “Er komt best veel voorbij bij de NPO“, merkte Ron op.

Peter van der Vorst wilde vervolgens weten hoe de RTL-kijker de zomer doorkomt: “Ja, de NPO, maar wat gaan wij doen?

Ron Vergouwen durfde op een of andere manier niet te benoemen dat RTL 4 volledig op slot gaat vanaf juni, maar repte alleen over het énige nieuwe programma dat de zender in die maand lanceert: “In elk geval – daar is veel om te doen: een nieuw programma met Wilfred Genee op de late avond, over sport maar dan zonder oranje op het WK.”

Luuk besloot de Boulevard-kijker niet eerlijk te zeggen dat de kijker deze zomer beter Netflix en YouTube onder knop 4 en 5 van de afstandsbediening kan zetten, maar voegde toe: “Ik ben wel blij dat het niet weer zo’n saaie… Dat het niet alleen maar herhalingen zijn in de zomer.”

Al met al is het dus maar goed dat we een sterke NPO hebben. Anders hadden we ons tevreden moeten stellen met John Williams die alwéér die ondankbare mevrouw met die stopcontacten te hulp schiet in Help Mijn Man Is Klusser.

Een beetje jaloers lijkt Peter van der Vorst wel te zijn op die sterke NPO: “Het laat wel zien dat de NPO blijkbaar over voldoende geld beschikt. Al die reisprogramma’s zijn best duur om te maken én de hele zomer doorprogrammeren. Er is dus een potje.”

Hoe funest is het eigenlijk om een hele zomer te gaan herhalen? Tv-criticus Angela de Jong van het AD: “Volgens mij zitten er nog steeds heel veel mensen voor de televisie ’s avonds. Als je die weg wil jagen naar Netflix dan moet je herhalingen gaan uitzenden, maar je kunt ook je nek uitsteken en wat meer doen.”

Buiten de uitzending om durfde Ron Vergouwen overigens wél te benoemen dat RTL deze zomer niet veel nieuws biedt. Het item waarin hij over de tv-zomer praat belandde op de Boulevard-site met de kop: ‘De tijd dat heel Hilversum tijdens de zomermaanden zijn deuren sluit is voorbij’. “Vooral de NPO!“, twittert hij daarop.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen